8 redenen voor een bezoek aan het Marinemuseum!

13 februari 2024
Een interactieve tentoonstelling, een leuke speurtocht en een échte onderzeeboot! Check in deze nieuwsbrief wat voor leuks het Marinemuseum te bieden heeft! Kom aan boord!
Marinemuseum met veel kinderactiviteiten
Het Marinemuseum in Den Helder heeft enorm veel leuke activiteiten voor kinderen. Tijd om alles eens handig op een rijtje te zetten! 

Navy Games
Test je eigen skills met de vaarsimulatie, World of Warships of speel een potje zeeslag. ‘Navy Games’ laat de bijzondere wisselwerking zien tussen marine spellen voor amusement en voor het opleiden van marinepersoneel.



Schip en Werf
In de Geschutmakerij vind je de interactieve tentoonstelling ‘Schip en Werf’. Hier leer je meer over de techniek bij de marine. Kruip in de huid van ambachtslieden en technici en leer over scheepsbouw, voortstuwing en navigatie.



Speur door het museum
Ben jij goed in het oplossen van raadsels of ben jij een echte speurder? Vraag aan de kassa naar de speurtocht, speur door het museum en haal als beloning je presentje op in de winkel. De speurtocht is gratis en kan elke dag worden gedaan.



Een échte onderzeeboot!
Neem een bezoekje aan de Tonijn en bekijk een échteonderzeeboot van binnen. De Tonijn is volledig in de oude staat behouden. Klim aan boord en beleef het gevoel van onder water gaan. Zelfs de periscopen werken nog!



QR Kidstour
Sepp zijn moeder werkt bij het Marinemuseum, daarom kent hij deze plek op zijn duimpje. Zoek in het museum naar de QR codes, scan ze en bekijk Sepp zijn favorieten. Zo ontdek je gave museumstukken en andere leuke tips!



Kinderatelier
In de schoolvakanties is het kinderatelier vaak open. Hier worden verschillende activiteiten georganiseerd. Kom jij een keer touwknopen, meedoen aan een bouwwedstrijd of een prachtig kunstwerk maken in één van de museumschepen?



Museumwinkel
Wist je dat het museum een eigen winkel heeft? Hier scoor je de leukste souvenirs als aandenken aan je museumbezoek. Koop een magneet van de onderzeeboot, een eigen periscoop of een scheepsbel. De winkel vind je in de Geschutmakerij.



Combikaart
Er zit nog een andere leuk kindvriendelijk museum in Den Helder. Bezoek het Marinemuseum én Reddingmuseum Dorus Rijkers mét korting met een handige combikaart. Beide musea zijn zeker een bezoekje waard.

Veel plezier in het Marinemuseum!