6x de leukste boerderijwinkels in de Kop van Noord-Holland

26 januari 2021
Wij zijn dol op boerderijwinkels. Samen met de kinderen naar de boer voor lekkere kaas, groenten, fruit of andere zuivel van de boerderij. Het is leuk en leerzaam! Veel boerderijen hebben hun eigen boerderijwinkel, variërend van een hoekje tot een compleet ingerichte landwinkel.
Boerderijwinkels voor kinderen

Hieronder onze favoriete boerderijwinkels. Pluk heerlijk fruit, neem een kijkje bij de koeien of in de kaasmakerij. Heel leerzaam voor kinderen en ze kunnen daarna vaak nog even spelen, want sommige boerderijwinkels hebben een heerlijke speelplek (en soms ook een terras) 


Boerderijwinkel By Broersen in Warmerhuizen

Geniet van de prachtige tuin, de rust en de ruimte bij By Broersen in Warmerhuizen. Je kunt hier heerlijke producten kopen in de boerderijwinkel, maar ook zelf aan de slag in de pluktuin. Pluk zelf vers fruit en mooie bloemen. In de winkel staan bakjes klaar voor het fruit en schaartjes voor de bloemen. Wat je geplukt hebt wordt in de boerderijwinkel afgewogen. Meer info >>>Novalishoeve - Texel


Op Texel staat een wel heel bijzondere boerderij. Bij de Novalishoeve kun je namelijk zien hoe biologisch boeren in zijn werk gaat. In het dagcafé kun je het beste van het land proeven en in de boerderijwinkel is een uitgebreid assortiment aan seizoensproducten van het land te vinden. Dat is lekker! Meer info >>>Schapenstreek - Lutjebroek 

Wist jij dat er onwijs veel gemaakt kan worden van schapenmelk? Ontdek het zelf bij de Schapenstreek in Lutjebroek! Hier kun je namelijk een kijkje nemen bij een echte kaasmakerij en kaaswinkel. Daarnaast kun je natuurlijk ook de schapen bezoeken; soms kun je hier zelfs lammetjes bewonderen in de lammetjestijd!De Bosmantel - Andijk

Bij natuurtuinderij De Bosmantel in Andijk kun je heerlijke verse streekproducten kopen in de boerderijwinkel en zelf aan de slag op het land in de pluktuin. Hier pluk je namelijk de mooiste bloemen om mee naar huis te nemen. Na het plukken wordt je bakje afgewogen in de winkel. Smikkelen maar!Fruitkwekerij 't Keetje - Lutjebroek

Bij 't Keetje in Lutjebroek valt van alles te beleven. In de beleeftuin kun je namelijk heerlijk spelen op het klimtoestel, de schommels en met de skelters. Er is zelfs een klim- en klauterparcourtje. In de zomervakantie gaat er iedere dinsdag- en vrijdagmiddag een treintje en je kunt er heerlijk fruit plukken. Na afloop wordt het fruit gewogen in de boerderijwinkel, waar je ook nog eens allerlei andere heerlijke, verse producten vindt. 

De Klompenhoeve - Egmond aan de Hoef

In Egmond aan de Hoef vind je De Klompenhoeve. Deze bijzondere boerderij wordt gerund door mensen met een verstandelijke beperking. In de boerderijwinkel vind je niet alleen producten van De Klompenhoeve, maar ook producten van andere biologische boeren uit de omgeving. Ook kun je hier leuke cadeautjes kopen die zijn gemaakt door de cliënten uit het dagcentrum. 

TIP: Vind jij het leuk om zelf bloemen en fruit te plukken? Check dan ook deze blog met de leukste pluktuinen in de regio!

TIP: In het najaar kun je bij sommige boerderijen ook zelf pompoenen plukken om thuis mee te koken en te knutselen. Ben jij benieuwd naar de dichtsbijzijnde pompoenboerderij in jouw buurt? Check dan deze blog met de leukste pompoenboerderijen!