10x boswandeling met chocolademelk in Noord-Holland

2 oktober 2023
Of het nu zomer of winter is, in het bos is het altijd fijn. Om te spelen, te wandelen of gewoon lekker een frisse neus te halen. Wij hebben 10 leuke locaties voor een kindvriendelijke boswandeling met het gezin plus een warme chocolademelk in de Kop van Noord-Holland voor je op een rijtje gezet. Dus laarzen aan en gaan!
boswandelingen met kinderen

1. Schoorlse Duinen | Schoorl

Loop een rondje in de Schoorlse Duinen. Er zijn diverse routes (ook een Kabouter- of Elfendeurtjesroute) maar als je hele kleine kinderen hebt kun je ook zelf een klein rondje lopen om het speelbos. De kinderen kunnen daarna daarna lekker spelen in Speelbos Zandspoor (laarsjes aan, er is veel zand en ook een waterpomp!). Restaurant IJgenweis ligt ertegenover, dus daar kunnen jullie neerploffen voor een heerlijke choco!

2. Honky Tonk | Schoorl

Loop de Roetroute van 5,3 vanaf bezoekerscentrum het Zandspoor. Race het klimduin af en ga voor een heerlijke choco naar Honky Tonk, vervolg je route terug naar het bezoekerscentrum en laat de kinderen nog even lekker spelen bij de natuurspeeltuin ernaast! 

3. Duinvermaak | Bergen

Parkeer je auto bij Duinvermaak en loop het Bergens kort rondje van 2,4 km. Daarna schuif je lekker aan bij Duinvermaak, waar ze ook heerlijke pannenkoeken hebben en een natuurspeeltuin naast het restaurant.

4. Deining | strand Castricum

Natuurlijk is een rondje strand áltijd een goed idee. Heerlijk even die zilte zeelucht en het geluid van de golven. Samen schelpen zoeken en kijken naar krabbetjes en kwallen. Dat kan op veel plekken aan onze prachtige kust! Een van onze favorieten is Deining in Castricum met een speelhoek voor de kids! 

5. Pannenkoekenvallei | Donkere Duinen

Bij de Donkere Duinen in Den Helder heb je keuze uit twee korte wandelingen, de Donkere Duinenroute van 4,8 km en de Grafelijksheidsduinenroute van 6,4 km. Daarna kun je even lekker opwarmen bij de Pannenkoekenvallei. Hier kun je ook terecht voor een heerlijke pannenkoek of kabouterpasta! Deze wandeling is ook leuk te combineren met de kinderboerderij en het bezoekerscentrum De Helderse Vallei.

6. Nieuw Westert | Egmond

Een rondje Egmond Binnen - strand is 6,1 km. Deze route staat goed aangegeven. Doe daarna even een heerlijk koffiemoment bij Nieuw Westert en jouw dag is helemaal compleet! De kinderen kunnen buiten lekker ravotten in de grote speeltuin.

7. Johanna's Hof | Castricum

Vanaf bezoekerscentrum de Hoep gaan verschillende wandelingen door het bos. Ook een superleuke kabouterroute voor kleine kinderen. Deze is ook zeker leuk tijdens wisselvallige dagen. Tijdens een buitje kun je even het bezoekerscentrum bezoekerscentrum ingaan en als het droog is, lekker het bos in! Heerlijk die frisse neus! Sluit af met een heerlijke warme chocolademelk bij Johanna's Hof. Buiten staan diertjes en er zit een grote speeltuin bij. 

8. Het Ruiterhuys | Castricum

De Groene Duinroute loopt eigenlijk vanaf bezoekerscentrum de Hoep. Deze kun je ook oppikken vanaf het Ruiterhuys. Het Ruiterhuys ademt een heerlijke sfeer uit. Zeker ook een leuke plek om af te spreken met vrienden terwijl de kids lekker aan het spelen zijn na een fijne wandeling! 

9. Zee & Zo | Petten

Vanaf de parkeerplaats van het Corfwater loopt een Petten - Duinen - strand route van 6,6 km. Deze is lekker afwisselend. Aan het einde kun je heerlijk zitten bij strandpaviljoen Zee & Zo. Waar je naast heerlijke drankjes ook een lekkere flamküchen kunt delen! 

10. Lovers & Hunters | Geestmerambacht

Een rondje om het Geestmerambacht is ongeveer 5,5 kilometer, onderweg heb je verschillende speeltoestellen, uitkijkbergen én een avonturenpad. Met geluk zie je zelfs een uil! Daarna even lekker een warme choco bij het gezellige en hippe restaurant Lovers & Hunters en je bent weer lekker opgeladen in de natuur! 

Ben je op zoek naar andere leuke uitjes met je kinderen in de Kop van Noord-Holland? Check dan onze tips hier!