Boswandeling met kinderen in Bergen

28 maart 2020
Samen met de kinderen maken wij regelmatig een boswandeling. Het Bergense bos is een van onze favorieten. We starten vaak bij Duinvermaak.

Boswandeling met kinderen door het Bergense Bos

Even een frisse neus halen vinden wij altijd een goed idee (onze kinderen zijn het daar niet altijd mee eens hoor!) en Bergen blijft een van onze favoriete plekken om een heerlijke wandeling te maken door het Bergense bos

We parkeren onze auto altijd op de parkeerplaats voor Restaurant Duinvermaak. Parkeren is gratis, maar het kan er soms heel druk zijn, dan proberen wij een plekje in de wijk te vinden.

Bij aankomst rennen de meiden altijd rechtdoor en sprinten de trap op. Als je bovenaan de trap staat en je kijkt weer richting parkeerplaats is dat echt een prachtig uitzicht!Vervolgens slaan we linksaf en komen dan op een gegeven moment bij een prachtig uitkijkpunt. Het is op de foto hieronder een beetje heiig, maar als het helder is, kun je echt heel ver kijken.Even later komen we aan bij de "zandbanken" zoals ze genoemd worden. Dat is een heuvelachtige zandvlakte met bomen. Als er sneeuw ligt veranderen de heuvels in prachtige sleeheuvels! De bomen die op deze zandvlakte staan zijn perfecte bomen om in te klimmen. Donna zie je al zitten in de boom als je goed kijkt en Loïs is onderweg :)Af en toe wat zand in de schoenen, maar die worden vakkunidg uitgeklopt voordat we verder gaan, het bos weer inHet bos is echt prachtig en we zien regelmatig mooie watertjes waar we dan natuurlijk weer een mooie pica van proberen te maken!We zijn er bijna, nog een klein stukje. Op het paardenpad zien we vaak paarden voorbijkomen, dat is ook een attractie op zich!Uiteindelijk komen we weer terug bij de parkeerplaats. We sluiten vaak af met wat drinken en lekker bij Restaurant Duinvermaak, dat aan de overkant van de parkeerplaats zit. Ze hebben ook een terras met een prachtige grote houten speeltuin. Daar zijn de kinderen wel een tijdje zoet, terwijl jij nog lekker nazit.Veel plezier!

OOK LEUK OM TE LEZEN:  we gaan ook regelmatig naar Schoorl, dus lees onze blog met boswandeling met kinderen in Schoorl (met Klimduin) Ook Bergen is één van onze favorieten, dus een mooie duinwandeling en strandwandeling met kinderen in Bergen aan Zeedoen we ook vaak! Check daarnaast ook eens onze 8 favoriete boswandelingen met kinderen in Noord-Holland