8x Kindercocktails om zelf te maken

5 december 2023
De feestdagen komen eraan. De kinderen vinden het altijd ontzettend leuk om eigen cocktails (mocktails) te maken zonder alcohol. Echte kindercocktails voor kerst en oud & nieuw! Wij hebben de tofste cocktails voor je bedacht en getest.
Kindercocktails zelf maken
We beginnen met een aarbeien daiquiri, maar dan anders!

1. Aarbeiendaiquiri zonder alcohol

Deze kindercocktail is makkelijk te maken.

In de blender doe je:
- ijsklontjes
- verse aardbeien 
- scheutje aardbeien siroop

...mixen maar. Daarna voeg je er wat spa rood aan toe en maak je het af met verse aardbeien (in stukjes), ijsklontjes en een takje verse munt. Versier het glas met een feestelijke prikker en klaar ben je.



2. Ananas smoothie

Feestelijke drankjes met simpele smaken doen het vaak goed bij kinderen. Voor deze heb ik ook een blender gebruikt. In de blender doe je:
- ijsklontjes
- verse ananas
- multivruchtensiroop
- magere yoghurt

Als je dat goed gemixt hebt, versier je het glas met een suikerrandje door het glas eerst in de siroop te dopen en vervolgens in een bordje met rietsuiker. Op de rand zet je een stukje verse ananas en met een rietje is het direct smullen geblazen.



3. Kindercocktails zonder alcolhol

De cocktail hieronder lijkt op de 'tequila sunrise' maar dan onderste boven en uiteraard zonder tequila! Heel simpel begin je met ijsklontjes in een longdrink glas, daar giet je jus d'orange op tot een centimeter van de rand. Dan giet je er heel langzaam grenadine in, deze blijft dan mooi aan de bovenkant zitten. Maak het af met een takje verse munt en een rietje!



4. Banana Colada

Welk kind is niet gek op banaan! Die van mij zijn er alle vier dol op! Mix, verse banana, met karnemelk een een scheutje multivrunchtensiroop (of extra suiker) voor de zoetkauwen! Versier het randje van het glas weer met krokante rietsuiker en zet een schijfje banaan op de rand van het glas. Een heerlijke bananensmoothie!



5. Piña Colada non alcohol

Een variant op bovenstaande kindercocktai, een virgin piña colada! Met de ingrediënten kun je een beetje spelen. In plaats van karnemelk of magere yoghurt kun je ook kokosmelk gebruiken. Mix verse banaan met cocosmelk, ijsklontjes en ananassap. Voeg in het glas zelf ook nog ijsblokjes toe, steek er een zuurstokje, verse munt en een rietje in en klaar is de piña colada for kids!



6. Cranberry Cocktail

Ik ben zelf gek op cranberrysap, maar niet alle kinderen zijn er dol op. Ook voor de Bob is dit ook een fris drankje! Doe een aantal ijsblokjes in een glas. Giet hier vervolgens cranberrysap op en vul de rest van het glas met Spa rood. Je kunt er nog enkele losse cranberry's bij doen. Versier het glas als een echt cocktailglas en genieten maar. 




7. Strawberry Mojito

Crush ijsklontjes, snij de aardbeien en pureer zeer zijn, pers een halve cirtroen en mix dit en roer goed door elkaar. Voeg daarna spa rood bij voor een bubbelend effect (kan ook zonder of water zijn als je kind niet van prik houdt). Pak kleine feestelijke glaasjes en begin met een schepje suiker en verse munt, giet daarna de cocktail in en maak het af met een verse aarbeien. Prik als laatste een aardbei op de rand van het glas - proost!



8. Fruity Smoothie Cocktail

We sluiten af met een feestelijke smoothie vol vers fruit! Hiervoor heb ik zomersfruit gebruikt. Dat koop je bij de supermarkt in het vriesvak. Mix dit met ijsklontjes en karnemelk of magere yoghurt. De smoothie heeft een fris zure smaak door de verse vruchten. Een heerlijk drankje waar je je vingers bij aflikt! Leuk om in een jampotje te doen met een rietje en vers fruit op de rand.




Ik wens jullie allemaal een heerlijke avond of middag met deze fantastische cocktails.  Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om gezellige drankjes te maken om samen mee te proosten.

Liefs,
Claudine

PS: Ben je op zoek naar leuke uittips? Speeltuinen, dierenuitjes, zwembaden, theatervoorstellingen, musea, natuur, pluktuinen, blotevoetenpaden en nog veel meer! Je vind hier de leukste uitjes in de Kop van Noord-Holland!