icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19
icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19

27x zomeruitjes in regio Alkmaar

29 juni 2020
Op je flipflops naar een zwemstrandje of langs bij een cool museum. Met deze 27 kidsproof uitjes in kun je zo de hele zomervakantie volplannen. En ze zijn ook nog eens lekker dichtbij, allemaal in regio Alkmaar.
Varen in het Rijk der Duizend Eilanden
Deze zomer blijven we lekker dicht bij huis. In Nederland is zoveel moois. Of je hier nu woont of op vakantie bent, een dagje in de Regio Alkmaar is altijd heerlijk! En er zijn zoveel leuke dingen om samen met je kinderen te doen: lekker actief of juist heerlijk chill...

Museum momentje

Eenmaal, andermaal.. verkocht! In Museum BroekerVeiling mogen kinderen groente veilen zoals vroeger. Een bootje huren of picknicken kan hier ook erg goed, want de omgeving is prachtig.

Het Anders Kijken-bord in het Stedelijk Museum daagt je uit om een schilderij opnieuw, én net even anders, te bekijken. Van museumbingo tot ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’.

Een archeoloog weet alles over de wereld van vroeger. Bij Huis van Hilde worden kinderen in het ArcheoLab en met workshops en voorstellingen omgetoverd tot amateurarcheoloog.

In Museum Kranenburg krijg je zeker weten nieuwe inspiratie. Tijdens de schilderworkshops en knutselworkshops gaan kinderen creatief aan de slag. Met mooi weer worden de workshops in de buitenlucht gegeven.

In het Toverlantaarn museum in Heiloo staan mega oude projectoren voor glazen dia’s. Daar zullen kinderen uit het internettijdperk pas van opkijken.

Als inwoners van het mooie Nederland mag een bezoekje aan het Poldermuseum in Heerhugowaard natuurlijk niet ontbreken. Al die weilanden vol koeien blijven niet zomaar droog. In het museum leer je hoe een polder in elkaar steekt.Met een vaartje

In de Schoorlse Duinen ligt een levensgrote zandbak. Met de Klimduin om vanaf te stormen, de waterspeelplaats om af te koelen én bomen om overheen te klauteren.

Ssst… dat is stil. Laat je rondvaren in een fluisterboot in Eilandspolder óf huur zelf een sloep. Het vakantiegevoel is helemaal af met een picknick op een van de 3 speciaal ingerichte eilandjes.

Hebben jullie na al het zonnebaden zin in iets sportiefs? Het mountainbike parcours in het Park van Luna is al goed te doen voor de kleintjes (2 km). Het wat langere parcours op het Recreatiegebied Geesterambacht is ook een aanrader (8 km).

Bikini mee

Dat is pas vakantie: met je haren in de wind de golven van de Noordzee bedwingen. Surfdudes en surfbabes opgelet, want er zijn heel wat surfscholen in Regio Alkmaar. De Jongens Uit Schoorl, Surfschool Castricum en Surfschool Bergen aan Zee bieden alle drie surfles voor kinderen aan. 

Wist je dat kinderen vanaf 8 jaar al op waterskiles kunnen? Bij Skeef in Heerhugowaard leer je in een half uur hoe je op die lange latten blijft staan.Het prachtige Rijk der Duizend Eilanden is fantastisch om vanaf het water te verkennen. Kies voor een tochtje per boot of daag elkaar uit op een wiebelig supboard.

Bootje varen kan ook perfect bij Uitgeestermeer. Start bij Botenverhuur Uitgeest en neem jouw kleine kapitein mee in een sloep, zeilboot of kano.Suppen kan in de natuur maar ook over de Alkmaarse grachten! Sup je hoofd leeg bij El Kombi sup met één van de clinics.

Liever in het water dan op het water? Voor kinderen is de aquasmash glijbaan in de Waardergolf in Heerhugowaard een topper. Of kom de grappige Bucketgame spelen in Zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar.

Met een grachtenrondvaart in Alkmaar voel je je helemaal toerist in eigen land. Voor kinderen een hele belevenis met alle lage bruggetjes. Bukken! Zijn jullie liever kapitein op jullie eigen schip? Huur dan een bootje bij De Kraak of Alkmaarse Bootjesverhuur.

Flink peddelen, maar dan heb je ook wat. Centraal gelegen in het idyllische recreatiegebied "Het Maalwater" kan je vanuit de speelvijver het Noord-Hollandse polderlandschap in varen met een kano of waterfiets die je kunt huren.


Blèh, het regent!

Een spatje regen is helemaal niet erg. Bij deze uitjes zit je droog.

Een vijver vol bijtende piranha’s… de onderwaterwereld in Zeeaquarium Bergen aan Zee is spannend en héél cool. Ontmoet de zeehonden, grappige oranje clownvisjes en vrolijke zeepaardjes.Het fenomeen binnenspeeltuin blijft een uitvinding. Terwijl het buiten giet, kunnen de kinderen hier toch eindeloos rondrennen. Monkey Town in Alkmaar of Schagen is altijd een hit bij de kinderen.

Team zoet of team zout? Zodra de bak popcorn is bemachtigd hoef je alleen nog maar achterover te leunen en van de (kinder)film te genieten. Ga voor de nieuwste films naar Vue Alkmaar of Heerhugowaard. Wil je liever naar een filmhuis voor een mooie kinderfilm? Dat kan ook, bijv Cinebergen in Bergen of Filmhuis Alkmaar.

Frisse neus

Jouw kleine die komt langsscheuren in een minicar of zich uren vermaakt op de trampoline. Speelpark De Batavier is echt een fijne speelplek.

Gezellig meezingen met kinderliedjes in Liedjesland en daarna reuze veel keuze uit speeltoestellen en kinderactiviteiten. Speelpark de Swaan is het grootste speelpark van Noord-Holland.

Ren van de wipkip naar de hoge glijbaan, ga met z'n allen op de familieschommel en chill vervolgens lekker op het gras. Graaf een diepe kuil in de zandbak, geniet op de schommel en ren je rot in het rad. De Bolle Buik is een leuke oudhollandse Speeltuin in Heerhugowaard.Ook de wat kleinere buurtspeeltuinen zijn een tip. Speeltuin OKB, speeltuin 't Span en Speeltuin De Hoef. ......

Happy Summertime in regio Alkmaar!

TIP: Vind nog meer inspiratie voor leuke activiteiten in regio Alkmaar: www.ontdekregioalkmaar.nl
Naar de website