De leukste kinderboerderijen op een rij!

20 juni 2023
Vind jij het ook zo gezellig om samen naar de kinderboerderij te gaan? Wij ook! Maar eens een ándere kinderboerderij is wel zo leuk voor de afwisseling. Daarom hebben wij voor jou onze favorieten op een rijtje gezet. Lees je mee?

Kinderboerderij de Bongelaar | Heerhugowaard
Wij parkeren onze auto altijd bij de Bolle Buik aan de Dreef. We lopen dan het Rosarium park in helemaal naar achteren en daar is deze gezellige kinderboederij. Als je het leuk vind kan je op de terugweg even opsteken bij de Bolle Buik. Daar kun je lekker op het terras zitten, terwijl de kids zich vermaken in de speeltuin. Of lekker smullen van een heerlijke pannenkoek.



Stadsboerderij de Hout | Alkmaar
Onze all time favorite! We lopen eerst naar de geitenweide (open van mei t/m september). De kinderen struinen heerlijk tussen de dieren en kunnen ook spelen op de houten trein of op de stenen pilaren. Daarna kijken we nog even bij de konijntjes en gaan we de ontvangsruimte in. Soms zijn daar ook nog dieren. Daarna gaan we aan de overkant de kabouterspeelplaats op. Lekker schommelen, glijden, klimmen en klauteren. En als de kids dan nog zin hebben, lopen we nog een rondje om de kinderboerderij heen. Er is een volière, er zijn eendjes, zwanen en hertjes.
TIP: als je aan het einde van de dag komt, mag je soms helpen met het voeren van de kippen.


Kinderboerderij de Beestenboel | Zuid-Scharwoude
Deze kinderboerderij ontdekten we nog niet zo lang geleden. Ze hebben leuke knutselmiddagen en het is er heel gemoedelijk. Je mag hier bij bijna alle dieren het hok in om te aaien! Er is een bijenkast! 



Jong Leven | Sint Pancras
Superleuke, knusse kinderboerderij . Als je mazzel hebt mag je in het voorjaar een lammetje de fles geven of zie je kuikentjes uit hun eitjes komen in de broedmachines. En wil je na het knuffelen met de dieren nog even spelen? Dat kan, want er ligt een speeltuin naast de kinderboerderij!



De Helderse Vallei | Den Helder
Dit is een prachtige kinderboerderij die zoveel meer is dan dat! Je kunt hier fantastisch spelen en er is ook een blotevoetenpad. Er is zelfs een heel educatief centrum ingericht, waar je dus ook op regenachtige of wisselvallige dagen terecht kunt. 

De Bonte Belevenis | Assendelft
Een uitgebreide kinderboerderij met een ponydorp. Wie wil daar nu niet eens gaan kijken?

't Langoortje | Medemblik
Hier mogen kinderen niet alleen kijken, maar ook écht meehelpen! 

Nog meer kinderboerderijen? Je vind ze allemaal in onze categorie met kinderboerderijen en dierenparken.

Veel plezier bij de diertjes!

PS: zijn wij een leuke vergeten? Laat het ons dat weten! kopvannoordholland@kidsproof.nl