• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

9x uitjes in Callantsoog

28 mei 2024
Callantsoog is een superfijn stranddorpje, verscholen tussen de duinen en het wuivende helmgras. Hier vertraag je automatisch en ga je lekker over op een 'beachvibe'. Wil je tóch iets anders ondernemen, of zit het weer niet helemaal mee, dan geven we jou dé tips voor een geweldig verblijf!
TIPS om te doen met kinderen in Callantsoog

1. Chillen in een strandtent | Strandtent Woest is een van onze favorieten. Je kunt hier bijna altijd een fijn plekje vinden, de loungekussens liggen heerlijk en de kaart is gemaakt op lekker loungen en delen. 

2. Het Zwanenwater | Supermooi natuurgebied, met een korte en een iets langere wandeling. Kids kunnen hier vanuit de vogelkijkhut (gratis) in een enorme Zeiss verrekijker bestuderen wat de vogels aan de andere kant van het vogelmeer doen. Een leuke, gevarieerde wandeling met looppaden deels over plankiers. Meer info: Zwanenwater.

Zwanenwater

3. IJs | IJsie Prima staat wijd en zijd bekend als dé ijssalon. Hij haalde ook een plekje in onze lijst 'de beste ijssalons in de Kop van Noord-Holland'. Je vind hem hier: IJsie Prima.

IJssie Prima Callantsoog

4. Land van Fluwel. Deze mag je niet missen wanneer je in Callantsoog bent. Een echte parel1 Bij het Land van Fluwel kunnen kinderen skelteren, verstoppen in het verstoppertjesbos, spelen in het water, klimmen op de klimkei en samen over het blotevoetenpad. Omdat het super ruim is opgezet, voelt het er nooit druk! Info: Land van Fluwel.

Land van Fluwel

5. Dierenpark. Bij Dierenpark Hoenderdaell (17min rijden vanaf Callantsoog) hebben dieren echt de ruimte en worden er dieren opvangen die uit een slechte leefomgeving komen. Kinderen kunnen de dieren van dichtbij bekijken én heerlijk spelen. 

Dierenpark Hoenderdaell

6. Spelen! Bij het speelschip in Camperduin is het het jaar rond heerlijk spelen! Ga daarna lekker spelen in de lagune óf haal iets lekkers bij strandtent Struin.

Speelschip Camperduin

7. Palendorp. Op zoek naar een Instagrammble plaatje van je vakantie? Bezoek het Palendorp in Petten! Ook leuk; maak er een stranddag van en verzamel lekkers voor een strandpicknick bij de Spar in Petten. TIP: ze hebben er ook koffie to go. 

Palendorp Petten

8. Zwemmen. Natuurlijk kun je heerlijk spatteren in de zee. Werkt het weer niet zo mee, of wil je gewoon zomaar een overdekt zwembad? Ga dan naar Oogduyne

Zwembad Ooghduyne

9. Spelen! De Goudvis in Sint Maartenszee is een fantastische binnen- en buitenspeeltuin met voldoende ruimte voor een eigen picknick. Hier kunnen kinderen heel lang zoet zijn!

De Goudvis Sint Maartenszee 

In de omgeving is heel veel te doen, klik een dorpje/stad aan om te zien wat je daar allemaal kunt beleven!