• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Echt leuke dingen doen met tieners

4 juni 2024
Van de een op andere dag heb je een echte tiener in huis. Pluktuinen, speeltuinen en boerderijen zijn opeens passé. Een rondje door het bos wandelen is over het algemeen ook niet een idee waar ze warm voor lopen. Zeker als je nog wat jongere kinderen in huis hebt, wordt een uitje bedenken wat voor iedereen leuk is opeens een opgave. Maar het 'bonden' als gezin is juist in deze leeftijdsfase zo belangrijk. Wij hebben voor jou heel veel tips op een rij gezet.
Uitjes met tieners in Noord-Holland

1. Wandelen

Wandelen is natuurlijk stóm! Tot je het geocaching gaat noemen... 

2. Escape room

Escape rooms zijn er in alle soorten en maten. Kies er eentje die precies genoeg uitdaging heeft! Lees hier: De 12 leukste escape rooms met kinderen.

3. Klimpark

Een klimpark heeft over het algemeen lekker veel uitdaging voor actieve kids.

4. Schaatsen!

doen met tieners

Lekker zwieren over het ijs blijft een leuke bezigheid. Over het algemeen gaan de schaatsbanen rond eind september, begin oktober open.

5. Een rondleiding in het AZ stadion

Helemaal te gek natuurlijk! Een kijkje achter de schermen van je favorieten voetbalclub! Meer info: Rondleiding AZ.

6. Skaten, BMX en lasergamen

In Sam City in Hoorn heb je genoeg te doen! Skaten, escape room, BMX hal en een laser game arena. Je kunt er bovendien lekker eten! 

7. Film

Niets zo fijn als een middag (of avond) in het pluche. Een lekkere beker popcorn voor je neus en een fijne film waarbij je helemaal in het verhaal duikt. Wil je extra scoren bij je tiener, boek dan een stoel waarbij je helemaal de king of queen bent.  Wij tippen: VUE Alkmaar.

8. Karten en lasergamen

Bij Skagaventure kun je lekker keihard over de baan met een e-kart. Doe er een potje lasergame achteraan en blijf lekker eten. Jij kan niet meer stuk... Meer info: Skagaventure.

9. Uit eten

Dit doe je bij voorkeur in een Insta-waardige tent. Wij tippen The Bamboo Room (Hoorn) en Miss Central (Alkmaar). Bestel vette mocktails. Bestel lekkere bar bites (nacho's, loaded fries) en ga even lekker het gesprek aan. In het seizoen is het ook heerlijk toeven bij de strandtenten natuurlijk! 

TIP: maak wel de foto's en stel pas na het eten een internet-kwartiertje in. Neem een kletspot met vragen mee of een handzaam kaartspelletje. 

10. Een potje glowgolf

Niet voor ieder kind misschien, maar bij ons is een fanatiek potje glowgolf nog altijd en leuk uitje, zoals glowgolf Heerhugowaard.

11. Suppen

Heerlijk! Zeker als er nog iemand af valt ook. Succes verzekerd! Wij verzamelden 13 plekken waar je een SUP kunt huren in deze blog: Suppen met kinderen.

12. Organiseer een spelletjesmiddag

Haal lekkere hapjes in huis en installeer je aan tafel voor een lekker potje Kolonisten van Catan, Monopoly of kaartspelletjes als UNO en SkipBo. Hoe fanatieker hoe beter. 

13. Jumpen en eten

Bij Skagaventure in Schagen kun je heerlijk borrelen en eten, terwijl de kids een bandje krijgen waarbij ze mogen jumpen. In deze blog vind je de tofste trampolineparken in de omgeving: 5 x Trampolinepark.

14. Theater

Houdt je kind van dans? Ga naar een vette dansvoorstelling. Ook cabaret of een musical zijn natuurlijk geweldige voorstellingen om je tiener mee naartoe te nemen.

15. Shoppen

Tienerdochters zijn hier bijna altijd voor in. Natuurlijk kan je dwalen door de straatjes van d'Oude Stad in Alkmaar of Hoorn, maar wij maken onze meiden toch blijer met een "mall". Wij tippen de Westfield Mall in Leidschendam (met misschien een uitstapje naar het Instagram museum Youseum in deze mall, of een filmpje in Kinepolis).

16. Fietstour met Baja Bikes

Met Baja bikes kun je in verschillende steden een fietstocht doen, ook in Alkmaar (Haarlem en Amsterdam). Supertof om te doen! 

17. Boules & bites

Een potje jeu de boules met een lekker hapje. Maar ook pooltafels, darten en private karaoke. Je vind het in Alkmaar! Superleuk om samen te doen. Of met 2 gezinnen. Heerlijk voor een regenachtige zondag! Lees hier meer over Boules & Bites.