• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Nieuw Westert, heerlijke stek met terras en speelbos!

21 mei 2024
Op een zonnige zaterdagochtend in het Pinksterweekend gingen wij naar Restaurant Nieuw Westert in Egmond-Binnen. Deze locatie staat bekend om de ideale combinatie van een gezellig terras, een smakelijke lunch én een avontuurlijk speelbos voor kinderen. Reden genoeg om deze hotspot te bezoeken!
Gasterij Nieuw Westert, heerlijke stek met terras
Bij aankomst werden we direct aangetrokken door het uitnodigende terras van Nieuw Westert. Het terras is ruim opgezet met veel zitplaatsen en een prachtig uitzicht op de omringende natuur.

nieuw Westert uitzicht

Terwijl wij ons settelden aan een tafel, gingen de kinderen meteen richting speelbos. Het speelbos ligt naast het terras. Je hebt er geen zicht op, dus met kleinere kinderen moet je even meelopen (wat echt geen straf is!). De sfeer op het terras was ontspannen en de bediening vriendelijk, wat meteen een goed gevoel gaf.

Nieuw Westert terras

Rond het middaguur besloten we te lunchen op het terras. De menukaart (een Nieuw Westert krant) was uitgebreid en zag er goed uit. We bestelden een Healty salad, een burrata, BBQ chicken en een broodjes kroket voor de jongste. Er is voor de kinderen een hele uitgebreide kinderkaart. Ze hebben ook lekkere dingen voor bij de borrel zag ik, dus dat bewaren we voor de volgende keer. Het eten kwam razend snel en was heerlijk! 

Lunch Nieuw Westert

Na de lunch was het tijd voor de kinderen om wederom het speelbos te verkennen. Het recent vernieuwde speelbos van Nieuw Westert is een ware paradijs voor kinderen, met talloze speelmogelijkheden en spannende avonturen. Er zijn klimbomen, hutten en verschillende speeltoestellen die de creativiteit en energie van de kinderen volop stimuleren.

Speelbos Nieuw Westert

Onze kinderen vermaakten zich uitstekend in het speelbos. Het speelbos is echt groot, met schommels, klim en klauterbomen, rekstokken, een heel groot dik touw om aan te zwieren, dikke boomstammen waarover je een soort parcours kunt lopen, we kwamen ogen tekort!

Speelbos Nieuw Westert

Conclusie
Ons bezoek aan Nieuw Westert in Egmond was een groot succes dankzij de perfecte combinatie van een fijn terras, een smakelijke lunch, de prachtige plek in de natuur en het avontuurlijke speelbos. Terwijl wij genoten van een heerlijke maaltijd en de rustgevende omgeving, hadden de kinderen de tijd van hun leven in het speelbos. Deze combi maakte het bezoek erg leuk voor voor zowel ouders als kinderen.

Nieuw Westert koffie

Het restaurant ligt aan een PWN duingebied, dus je kunt nog heerlijk gaan wandelen voor of na de lunch!  We komen zeker terug om vanaf het restaurant de wandeling naar het strand te maken. Dat kan natuurlijk ook bij minder mooi weer.

Kortom, een superstek voor de lunch, maar ook een leuke plek om te borrelen met famile of vrienden. Wij vinden het een echte aanrader!

Nieuw Westert speelhuise

Klik door voor meer praktische info over het kindvriendelijke Gasterij Nieuw Westert.

Op zoek naar meer leuke tips van Kidsproof? Bekijk onze Uitagenda vol met kinderuitjes voor iedere dag!