10 tips voor Geestmerambacht met kinderen

10 januari 2023
Recreatiegebied Geestmerambacht (gelegen tussen gemeente Dijk & Waard, Alkmaar en Bergen in), is een super fijne plek om een rondje te wandelen. Maar je kunt er nog veel meer doen! Lees hieronder onze 10 tips!
Recreatiegebied Geestmerambacht

1. Een rondje Geestmerambacht

Een wandeling rond het recreatiemeer is 5,5 kilometer. Onderweg kom je in elk geval 2 restaurants tegen, waar je even een iets lekkers kunt gaan halen. Geen zin om te wandelen? Dan trek je toch je skeelers aan! 

Geestmerambacht

2. Terrasje pakken
Bij het meer zijn 2 terrassen. Aan de zuidkant vind je Lovers and Hunters. Een prachtig en hip restaurant waar het elk jaargetijde goed toeven is. Een heerlijke kaart met echt goede gerechten, dikke tosti's en acaï bowls, proteïne bananenshakes, nacho's en mini-loempia's en pizza's. Voor elk moment van de dag de juiste keuze. 7 Dagen per week geopend tot 17:30.

Lovers and hunters Geestmerambacht

Aan de noordkant vind je El Chiringuito. Een hangout waar je 's zomers lekker in de kussens op de palletbanken ploft. Voetjes in het zand. Kids lekker spelen. In de winter haal je hier lekker een patatje of broodje. In de zomer schuif je 's avonds aan bij de bbq!

El Chiringuito Geestmerambacht

In Geestmerloo, het gebied tegen Alkmaar aan, ligt een door kinderen zelf ontwerpen speelplek.

3. Huur een sup
Bij El Chiringuito kun je (in het seizoen) een SUP-board huren.

4. Ga naar de avonturenspeelplaats
Wanneer je vanaf El Chiringuito in westelijke richting loopt, kom je vanzelf het avonturenpad tegen. Een klim en klauterpad, waar kids hun skills kunnen testen.

Avonturenspeelplaats Geestmerambacht

5. Hobby-horse mee
Is jouw kind verknocht aan zijn of haar hobby-horse? Pak dan het bospad, een klein rondje tegenover de Avonturenspeelplaats. Parkeer dan aan de Noordkant. Dit is het pad wat langs het Lamslik loopt.

6. MTB pad
Ga lekker crossen op het MTB pad. Net leuk voor kids vanaf een jaar of 10! Je vind start van het pad vanaf de parkeerplaats aan de Noordkant.

7. Beklim het uitzichtpunt
Aan de zuidwestelijke kant van het meer is een uitzichtpunt. Een grote berg met een houten wand bovenop, waardoor het wel een kasteel lijkt uit de verte. Sta je bovenop, dan kun je kijken tot de duinen en de kerktorens in de omgeving.

8. Zwemmen!
Het meer heeft 7 baaitjes aan de zuidkant. En 5 baaitjes, een zwemsteiger en een speellagune aan de noordkant. Bij de speellagune is ook een kabelbaan over het water.

Geestmerambacht kabelbaan

9. Speeltuintjes zoeken
Ga je een rondje om het meer, dan kom je 3 klimtoestellen, een avonturenspeelplaats én twee bergen tegen. Zo is een wandeling nooit saai! Bovendien kun je in plaats van het voetpad ook de paden direct langs het meer bewandelen.

Geestmerambacht speeltuin

10. Verleng de fundag
Bij het Geestmerambacht vind je ook Pluktuin Geesje en Speelpark de Swaan. Bij manege Beukers zijn vaak toffe evenementen met paarden (dressuur, springen en eventing).

Speelpark de Swaan

Nog een laatste tip voor hondenbezitters: er is een hondendouche naast Lovers and Hunters waar je tegen betaling in een automaat je hond kunt wassen!  

Hondendouche Geestmerambacht