• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

14x doen met kinderen in Hoorn

11 juni 2024
Hoorn is een klein stadje, maar het heeft súper veel te bieden voor kids! Juist omdat het zo compact is, een heerlijke stad om een weekend door te brengen!
Tips met kinderen in Hoorn

 1. Museum van de 20e Eeuw 

In het Museum van de 20e Eeuw krijgen kinderen de gelegenheid te zien hoe hun ouders en grootouders vroeger leefden. Ook een feest der herkenning voor jezelf! Als het kan, neem opa en/of oma gezellig mee!

welkom - Museum van de Twintigste Eeuw

 

2. Museum Stoomtram | Hoorn - Medemblik - Enkhuizen

Vanuit Enkhuizen met de boot naar Medemblik en vanaf daar met de stoomtram Bello naar Hoorn. Een volledige dag uit. Onderweg kun je in Medemblik even rondkijken en poffertjes bestellen in de tram. De Museum Stoomtram is echt gaaf!

stoomtram hoorn

3. Stadsspeeltuin de Speelhoorn 
Bij de Stadsspeeltuin De Speelhoorn in Hoorn kun je je helemaal uitleven. Je kunt hier spelen in het zand, schommelen, van de glijbaan af of een balletje trappen. Check wel eerst de openingstijden.

4. Ballorig 
Ben je nog niet uitgespeeld? Neem dan een kijkje bij Ballorig in Hoorn. Deze indoor speeltuin heeft een speciaal peutergedeelte voor de allerkleinsten. 

5. Zwembad de Waterhoorn 
Spetter spatter spat! Bij Zwembad de Waterhoorn kun je zwemmen in een binnen- en buitenbad. Met een peuterbadje voor de kleintjes, maar ook een coole glijbaan en stroomversnelling voor de grotere kinderen is het zwembad voor alle leeftijden leuk. 

6. SUP Spirit 
Ook bij SUP Spirit in Hoorn kun je het water op om met een sup de omgeving te verkennen.
7. Bowlen, midgetgolf en tafel grill
Je kunt heerlijk bowlen bij Franky's. Nog leuker, je kunt het combineren met een potje midgetgolf en tafelgrillen.

8. Samcity 
Bij Samcity in Hoorn kun je eindeloos jumpen, lasergamen, tricks doen op de BMX en skatebaan, VR gamen boogschieten, en naar de kids escape room. Dat is cool! Sam City heeft ook een restaurant waar je lekker kunt smullen! 

9. IJsbaan de Westfries 
In de wintermaanden kun je lekker schaatsen bij IJsbaan de Westfries in Hoorn. Trek je schaatsen maar aan! Er is een gezellig restaurantje met warme chocomel én je kunt vaak op de ijshockeybaan in het midden schaatsen. Vaak staat er gezellige muziek aan. Heb je zelf geen schaatsen? Geen nood, voor ongeveer EUR 6,- huur je hier diverse soorten schaatsen. 

10. Schouwburg het Park 
Bij Schouwburg het Park in Hoorn hebben ze regelmatig superleuke kindervoorstellingen mét leuke kinderactiviteiten rondom de voorstelling! 

11. Theater het Pakhuis
Ieder weekend zijn er in Theater Het Pakhuis in Hoorn voorstellingen van ervaren theatermakers, maar ook van liefhebbers van het theater die hun eerste stappen zetten op het podium.

12. VUE 
Ga je liever naar de film? Kijk dan de leukste en nieuwste kinderfilms bij bioscoop Vue Hoorn! Er zijn leuke combinatietickts te krijgen bij restaurant de Beren en het Vandervalk! Ook leuk: ga eerst lekker brunchen en pak daarna een filmpje. 

13. Cinema Oostereiland 
Bij Cinema Oostereiland in Hoorn hebben ze zelfs speciale kleuterfilms waarbij de zaalverlichting aan blijft en het geluid wordt gedimd.  

14. Kindvriendelijke restaurants
Heb je van al die leuke activiteiten trek gekregen? Wij verzamelden maar liefst 11 super KIDSPROOF restaurants in Hoorn! Ga lekker naar Turf waar een zandbak ín de zaak is, of laat je verrassen door heerlijke freakshakes bij The Brunch Brothers!

Heb je niet genoeg ideetjes? Of ben je uitgekeken op Hoorn? Dan hebben wij ook nog tips voor de omgeving van Hoorn: 33x doen in West-Friesland

Veel plezier!