De leukste pop-up ijsbanen bij jou in de buurt!

28 oktober 2019
Heerlijk, het is december! Het natuurijs laat ons bijna ieder jaar in de steek, dus komen er steeds meer pop-up ijsbanen in de buurt. In gezellige winterse sfeer samen schaatsen, wij houden ervan! Dus we hebben in de buurt gekeken en de pop-up ijsbanen voor je op een rijtje gezet!

Vinden jullie het ook zo leuk om samen te schaatsen? Wij vinden het zo'n leuk winteruitje! Zeker in de kerstvakantie gaan we altijd een middagje schaatsen. Kindjes lekker schaatsen en daarna aan de warme choco. We hebben ontdekt dat er best veel ijsbanen zijn in de buurt. Tijd voor een lijstje met de allerleukste schaatsbanen in de Kop van Noord-Holland! 

Schagen on Ice
Vanaf 6 december kan er weer volop geschaatst worden op de leukste schaatsbaan van Schagen! Heb je zelf geen schaatsen, maar wil je wel graag gaan? Geen probleem! Bij de entree kun je gratis schaatsen huren.
Ga op zondagochtend tussen 10:00 en 12:00 samen met je peuter het ijs op, dan is er Peuterschaatsen speciaal voor de kleintjes!

Locatie: De Markt in Schagen
Periode: 6 december t/m 6 januari
Kosten: Toegang € 6,00 inclusief schaatshuur
Meer info >>>IJsbaan Beatrixstraat Den Helder
De IJsbaan op de kop van de Beatrixstraat wordt 6 december geopend en staat wederom garant voor heerlijk ijsplezier tot en met 5 januari! Kom heerlijk schaatsen in het centrum van Den Helder. Ook hier is er op meerdere dagen peuter/kleuterschaatsen. Hierbij mogen ouders zonder schaatsen meelopen op het ijs! 

Locatie:Beatrixstraat in Den Helder
Periode: 6 december t/m 5 januari
Kosten: Toegang € 3,50 / schaatshuur €3,00
Meer info >>>Schaatsbaan Roode Steen Hoorn
Zo leuk deze schaatsbaan in het centrum van Hoorn. De kerstboom die erbij staat is reusachtig met meer dan 12.000 lampjes. De ijsbaan is open vanaf 6 december t/m 5 januari 2020. Op de zaterdagen is er zelfs een kinderdisco op het ijs. Dat wordt dus swingen! 
De ijsbaan is overdekt waardoor je ook met slecht weer heerlijk het ijs op kunt gaan. Heb je honger gekregen van al dat schaatsen? Haal dan wat lekkers bij een van de vele kraampjes om de ijsbaan. 

Locatie: Roode Steen Hoorn
Periode: 6 december t/m 5 januari
Kosten: Toegang € 3,00 / schaatshuur € 3,00
Meer info >>>

Schaatsen op het Plein Medemblik 
I
n het centrum van Medemblik staat een hele mooie ijsbaan klaar. Je kunt hier voor €5,- per keer komen schaatsen. Dit is inclusief schaatshuur; eigen schaatsen zijn hier namelijk niet toegestaan. Krijg jij maar geen genoeg van schaatsen? Dan kun je voor €15,- een abonnement aanschaffen waarmee je onbeperkt het ijs op kunt gaan. 
Voor de echte feestbeesten is er op de vrijdagavond disco op het ijs. Kom jij ook swingen? 

Locatie: Breek 14 Medemblik 
Periode: 12 december t/m 5 januari 
Kosten: Toegang €5,- dit is inclusief schaatshuur.  
Meer info >>>

Schaatsen bij De Krim in De Cocksdorp 
Van 24 december tot en met 5 januari wordt de evenementenhal van Vakantiepark De Krim in de Cocksdorp omgebouwd tot een gezellige indoor schaatsbaan van 300 vierkante meter. Voor het ultieme feestdagengevoel brengt de Kerstman dagelijks een bezoek aan de schaatsers. Een animatieteam is overdag aanwezig om het familie-event compleet te maken. 

Locatie: Roggeslootweg 6 De Cocksdorp
Periode: 24 december t/m 5 januari 
Kosten: Gratis entree, schaatshuur verplicht voor €5,-
Meer info >>>

Wil je het schaatsen combineren met een een ander uitje in de buurt? Kijk dan even in onze uitagenda of in de eropuit voor leuke tips in de buurt. Maak je dagje uit compleet en ga lekker koffie drinken, lunchen of een hapje eten in een van de kindvriendelijke restaurants in Den Helder, Schagen, Heerhugowaard, Bergen of Enkhuizen!


Missen we nog een leuke ijsbaan? Laat het ons dan weten via kopvannoordholland@kidsproof.nl. Wil je liever naar een échte schaatsbaan om meters te maken, dan kan je natuurlijk naar IJsbaan de Meent in Alkmaar of IJsbaan de Westfries in Hoorn.

Veel schaatsplezier!