• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

10x de lekkerste ijssalons in de Kop van Noord-Holland

16 april 2024
IJs, ijs baby! Met dit mooie weer konden we deze TOP 10 aan lekkerste ijssalons natuurlijk niet weg laten smelten. Check voor de lekkerste ijsjes in de Kop van Noord-Holland het overzicht hieronder.
Bij IJssalon Pinnocio kun je in Schoorl, Bergen en Heiloo kiezen uit wel dertig smaken. Het ijs wordt in de salon zelf op Italiaanse wijze bereid, om van te smullen dus!

2. Heiloo | Di Fiorentina
Ook bij Di Fiorentina maken ze ambachtelijk Italiaans ijs om je vingers bij af te likken. Ze hebben er niet alleen ijs, maar ook heerlijke koffie. De salon zit in het hartje van Heiloo en heeft een fijn terras. Dat is pas optimaal genieten van het zonnetje! Ze zijn in de zomermaanden lekker laat open. Echt een feestje om dan éven een ijsje te gaan halen! 

di_fiorentina_italiaans_ijs

3. Hoorn, Enkhuizen en Bovenkarspel | IJssalon Vivaldi
Het ijs bij IJssalon Vivaldi is gemaakt van de allerfijnste producten. Je kunt hier niet alleen een ijsje eten, maar ook een heuse ijstaart bestellen. Combineer je bezoek aan de ijssalon met een heerlijk dagje uit in Hoorn, Enkhuizen of Bovenkarspel want IJssalon Vivaldi heeft een ijssalon in deze drie plaatsen!

ijs_vivaldi_hoorn_enkhuizen_bovenkarspel

4. Callantsoog | IJsie Prima
Bij IJsie Prima kun je genieten van de lekkerste ijsjes van Nederland. Ook hier wordt het ijs vers in de salon gemaakt. Het ijs zit boordevol verse ingrediënten en ze verkopen er maar liefst 50 smaken schepijs. Ook kun je een heerlijk softijsje kopen of een lekker bakje koffie.

5. Alkmaar | IJssalon Laan
IJssalon Laan is al jaren een begrip in Alkmaar. De salon zit in het hartje van het centrum van Alkmaar. De salon verkoopt maar één smaak, wat kiezen erg makkelijk maakt. Het enige dat je nog mag kiezen, is de dip je er eventueel op wilt! Discodip, nootjes of chocola, wat wordt het?

ijs_laan_alkmaar

6. Alkmaar | IJssalon de Mient
Onze favoriet tot nu toe. Het is vaste prik na een middagje in de stad. Nog éven een ijsje halen bij De Mient. Onze meiden gaan vaak voor het smurfenijs en dan het liefst mét spikkels! Het is hier vaak druk, maar ze helpen echt snel en voor je het weet ben je aan de beurt. Wat nóg leuker is, is een bootje huren bij De Kraak en lekker varen door de grachten van Alkmaar. Als tussenstopje, haal je een ijsje bij De Mient vanaf het water, door te bellen met de ijsbel! Succes verzekerd! 7. Julianadorp | IJssalon de Schepper
Het ijs van IJssalon de Schepper in Julianadorp wordt gemaakt in de open ijskeuken. Al het ijs wordt gemaakt met vers fruit, versgeperste sappen en andere lekkere ingrediënten. Al het sorbetijs is er lactosevrij en bijna al het ijs is glutenvrij, zo valt er voor iedereen wel wat te smullen!

kinderijsje_ijssalondeschepper

8. Ci Vediamo in Alkmaar, Egmond-Binnen, Middenbeemster en Zandvoort
Bij IJssalon ci Vediamo kom je voor een hemels ijsje, een goede kop koffie met wat lekkers of milkshake! Je moet alleen wel kiezen uit meer dan 24 smaken Italiaans schepijs en dat is lastig! Al het ijs wordt zelf ambachtelijk gemaakt van natuurlijke ingrediënten. 

ci vediamo italiaans ijs
 
Bij Picobello in Schagen kun je niet alleen kiezen uit wafels en bakjes. Je kunt hier prachtige coupes en ijstaarten bestellen. De coupe kun je opeten in de prachtige salon en tuin van de ijssalon. En vaak tot lekker laat open!
 
Verscholen in het winkelcentrum in Heerhugowaard en op de winkelstraat van Castricum vind je de Roset. Het ijs is helemaal het einde, met heerlijke smaken als monchou en geweldig citroenijs!

Psst: Dit zijn onze 10 favorieten, maar er zijn natuurlijk nog veel meer ijssalons in de Kop van Noord-Holland, bekijk ze in ons complete overzicht met ijs-, snoep- en taartwinkels!