De leukste kerstmarkten en kerstactiviteiten met kinderen 2022

6 december 2022
We verzamelden voor jou de leukste kerstmarkten die je met het gezin kunt bezoeken in Alkmaar, Hoorn, Den Helder en de rest van de Kop van Noord-Holland. Keuze genoeg!

Met het gezin genieten van de kerstsfeer op de kerstmarkten in Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en omgeving!

Vrolijke kerstliedjes zingen, genieten van warme chocolademelk mét slagroom natuurlijk, knapperende vuurtjes, leuke kerstfrutsels, levende kerststallen... Het is weer kerstmarktentijd! Kerstmarkten maken de weken rond kerst en oud en nieuw altijd extra sfeervol! En ze zijn zo gezellig om met het gezin te bezoeken. Daarom hebben we de leukste kerstmarkten voor kinderen in de Kop van Noord-Holland voor je op een rijtje gezet!
Midwinterfeest Graft-De Rijp
Kom je ook naar het super sfeervolle Midwinterfeest in Graft - De Rijp? Ruim 500 vrijwilligers zorgen hier voor een bijzondere sfeer en beleving! 10 en 11 december 2022. Meer info: Midwinterfeest.
Kerstshow bij Tuincentrum De Boet
Ieder jaar is dit echt een fantastische kerstshow. Kinderen kijken hun ogen uit! Wij gaan ieder jaar wel naar De Boet om de kerstshow te bewonderen en de kinderen hebben er altijd ontzettend veel zin in. Prachtige kerstdorpen, sfeervolle versiering voor in huis en lekker warme chocomel met slagroom in het restaurant! 

Kerstmarkt Waagplein
Vanaf 9 tot en met 18 december is het Waagplein omgebouwd tot Winter Wonderland. Naast de kerstkraampjes met leuke winterse en kerstproducten, zijn er ook een aantal feestavonden in de weekenden. Meer info: Kerstmarkt Waagplein.


Kerst op het Plein in Hoorn
Ga naar de ffeervolle grote kerstmarkt in het historische stadshart van Hoorn. Op 18 december tussen 11:00 en 17:00 is  er een geweldige kerstmarkt en een ijsbaan op de Roode Steen. 
Kerstmarkt in Bergen
Ook over deze kerstmarkt in Bergen vind plaats op 11 december van 11:00 tot 18:00. Rondom de Ruïnekerk staan allerlei kraampjes. 

Dickensdag Medemblik
De Dickensdag in Medemblik is ook super sfeervol. Deze dag staat gepland op 16 december. 

Kerstmarkt en lichtjesavond Enkhuizen
Oergezellig! Een kerstamarkt met gezellige kraampjes in kerstsfeer. Op 10 december in Enkhuizen. Op 17 december wordt een deel van de binnenstand verlicht met duizenden kaarsen. Het thema van dit jaar: "Gouden Eeuw". Om 19:00 gaat de straatverlichting uit en kun je een mooie wandeling maken langs alle lichtjes!

Kerstmarkt Julianadorp
Compleet met ijsbaan op het Loopuytpark in Julianadorp! Zaterdag 10 december.

Kerstmarkt bij restaurant Nieuw Westert in Egmond
Op 16/17/18 december kun je genieten van een gezellige kerstmarkt open van 12:00 - 18:00

In de kerstvakantie is natuurlijk nog veel meer leuks te doen, kijk ook even bij onze tips voor de kerstvakantie met kinderen in de Kop van Noord-Holland of in onze uitagenda!