8x Doen met kinderen in Castricum

6 november 2023
Ga je met kinderen naar Castricum, dan is er genoeg te doen om je minstens een week te vermaken. We geven je onze gouden tips!
8x tips met kinderen in Castricum

1. Huis van Hilde: Onze favoriet in Castricum! Dit is een archeologisch museum waarde kinderen eindeloos kunnen spelen, proberen en ontdekken. Voor hen is er veel leuks te ontdekken in dit museum. Meer weten? Klik hier: Huis van Hilde.


2. Eten en spelen: Na je bezoek aan Huis van Hilde is het een kleine 10 minuten rijden naar Knoest waar je lekker wat kunt eten terwijl de kinderen hier hier eindeloos spelen!



3. Strand van Castricum: Een van de grootste trekpleisters van Castricum is het strand. Hier kunnen kinderen zandkastelen bouwen, in de zee zwemmen. Ook in andere seizoenen dan de zomer is het natuurlijk heerlijk op het strand. De diverse strandclubs als Zoomers, Deining en Club Zand maken het helemaal een feestje! 



4. Bezoekerscentrum de Hoep: Castricum ligt aan de rand van een groot duinreservaat waar je prachtig kunt wandelen. Vanaf bezoekerscentrum de Hoep kun je een superleuke kaboutertocht lopen en er is een leuk speelbos. In het bezoekerscentrum leer je van alles over water. En daarna kun je nog even een pannenkoekje gaan halen naast De Hoep, bij Johanna's  Hof. Aan de overkant van De Hoep ligt Camping Bakkum. Daar kan je ook uren lang spelen op het springkussen en speelweide. En als je vroeg komt kun je mee doen met Eeki de Eekhoorn ochtend programma. Auto parkeren bij De Hoep en klein stukje lopen.

5. 't Dierenduintje: zo'n leuke kinderboerderij heb je nog niet eerder gezien! Lekker kneuterig en fijn! 't Dierenduintje.

6. Hilde's wandelrondje: Ga lekker de duinen in en wandel vanaf het Huis van Hilde Hildes wandelrondje. Deze wandelroute van ongeveer 3 kilometer is misschien wel de leukste en avontuurlijkste wandelroute van Nederland! 



7. Bioscoop Corso: Regenachtige dag? Kijk of bioscoop Corso een gezellige familiefilm heeft draaien!

8. Groene oase: bezoek de groene oase midden in Castricum. De Tuin van Kapitein Rommel is een belevenis voor jong en oud! Met een kabouterpad! 

In de buurt

Wil je best een autoritje maken? Dan is er in de buurt van Castricum nog veel meer te beleven! Dit wil je bijvoorbeeld niet missen!