Koningsdag met kinderen in en om Alkmaar

7 april 2019
Weet jij al wat je gaat doen met Koningsdag? Check hier onze favoriete plekken tijdens het Oranjefeest!
Zaterdag 27 april is het Koningsdag. Een groots oranjefeest wordt het zeker! En in de meeste plaatsen beginnen de festiviteiten zelfs al die week daarvoor. Jouw kind doet misschien ook wel mee aan de Koningsspelen op vrijdag 12 april. Klik door en oefen vast de dans 'Pasapas'!

Natuurlijk zijn er in Alkmaar en omliggende gemeenten heel veel activiteiten om met de kids te doen rondom Koningsdag. Een paar uitgelicht:

In Alkmaar is er voor de kinderen een speciale ruimte in het park (Clarissenbolwerk) tussen Ritsevoort, Bergerbrug en het Canadaplein. Hier worden heel veel leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Schminken, theater, kinderkermis, gratis popcorn en nog veel meer! Je kunt hier meer informatie vinden over de vrijmarkt, regelgeving, voorwaarden, parkeren.

In HAL 25 aan de Pettemerstraat in Alkmaar-Overstad wordt er een Buitengewone Koningsdag gevierd! Met leuke kinderactiviteiten: prijsschieten bij Rickie in De Schiettent, knutselen met Atelier ietsvanels.nl, plastic in goud veranderen bij Kaasfabriek - FabLab regio Alkmaar, skaten met het Crossoverstad team en schminken bij Maria.

In Bergen is het ook erg leuk voor de kids. Kinderspelletjes, muziek, circus, draaimolen, stoomtrein! Visjesvangen, op de brandweerwagen of je slag slaan op de vrijmarkt.

Ook Castricum heeft een vrijmarkt en er zijn diverse muziekoptredens in het centrum van Castricum. (Torenstraat)

In Oudorp begint om 09:00 uur de rommelmarkt met kramen en veel kinderkleedjes! Je kunt om 10:00 uur meedoen aan de Spelletjes Tienkamp met o.a. brandweer spellen, er is een jungle runbaan, een springkussen voor de kleintjes, een danswedstrijd en nog veel meer. Vanaf 14:30 gezellig een borrel drinken met goede live muziek, terwijl de kids zich vermaken op het grasveld en op de springkussens!

Sint Pancras heeft al jaren een supergezellige Koningsdag! Op diverse locaties worden veel activiteiten georganiseerd. Bij zwembad de Bever, S.V. Vrone en op meer locaties in het dorp. Met veel leuke kramen en kinderactiviteiten (goochelaar, brandweer, ponyrijden, bungee-trampoline).

In Koedijk is het oranjefeest bij Sv Koedijk met een spellencircuit en schminken van 11:00 tot 16.30. Ook is de brandweer aanwezig met spelletjes. Vanaf 13.00 is er vrijmarkt voor de kids. Penalty bokaal voor de sv Koedijk Jeugd start om 13.30. Tot 19.00 uur buitenterras en muziek!

In Heerhugowaard op het Coolplein is van alles te doen voor de kids! In Heiloo is het Oranjebal Ypestein een geweldig feest. In Egmond aan Zee begint het feest in de Sporthal met een rommelmarkt en vanaf 10:00 uur schminken, kroontjes versieren en spelletjes. Ook Limmen maakt er een feest van op 27 april!  

Ook andere omliggende dorpen zoals Langedijk, Castricum, Schoorl en Groet hebben hun eigen Oranjefeest!

Wist je dat we in onze DIY ook superleuke ideetjes hebben staan voor Koningsdag? Voor de vrijmarkt, om te schminken of te knutselen bijvoorbeeld. En wat dacht je van onze kidsproof top 12 om snel rijk te worden op Koningsdag?

Wij wensen iedereen in ieder geval een onvergetelijk feest en feliciteren Koning Willem-Alexander vast met zijn verjaardag op 27 april!

PS: weet jij een leuke Koningsdag met kinderen in de Kop van Noord-Holland die absoluut niet mag ontbreken op deze lijst? Laat het ons dan weten via kopvannoordholland@kidsproof.nl en wij voegen 'm toe!