HERFSTVAKANTIE TIPS IN DE KOP VAN NOORD-HOLLAND

10 oktober 2022
Bijna herfstvakantie 2022 dat betekent een heerlijk weekje vrij voor de kinderen! Wij hebben een aantal leuke tips voor je verzameld; naar een museum, theater, film, zwembad of toch lekker buiten spelen? Bekijk ze snel!
De allerleukste herfstvakantie-uitjes met kinderen in Noord-Holland

Herfstvakantie 2022 met kinderen in Noord-Holland

De herfstvakantie is een fijne vakantie om eropuit te trekken met elkaar. Ga uit eten en jumpen, ga naar de Oudhollandse kermis, kom zwemmen of schaatsen, duik in de wondere wereld van de onderwaterarcheologie, beleef een magische lichtjesavond, ga naar het theater, plant zelf een tulpen en nog véél meer! Vervelen is er deze herfstvakantie écht niet bij! Wij hebben de leukste tips voor de herfstvakantie in de Kop van Noord-Holland hieronder op een rijtje gezet!

Herfst bij de Marine
Ook bij het Marinemuseum is er weer genoeg te beleven! Kijk je ogen uit bij de tentoonstelling Verborgen Schatten, doe de speurtocht of het familiespel of kom kijken naar de voorstelling Geheime Dieptes of bij de Marine Roadshow. Check het programma hier!

Heerlijk Herfst
Land van Fluwel is deze herfstvakantie iedere dag geopend! Kom je eigen Tulpenschaal planten, ga de uitdaging aan op de Keikop, bewandel het Blotevoetenpad, race over de skelterbaan en doe de audiotour!

Opgedoken!
Huis van Hilde heeft een nieuwe tentoonstelling! Duik deze herfstvakantie in de wondere wereld van de onderwaterarcheologie. Doe dagelijks gave activiteiten tijdens dit leuke én leerzame dagje uit!

Stedelijk Museum Alkmaar
Bezoek deze herfstvakantie het Stedelijk Museum Alkmaar met de hele familie; neem opa en oma lekker mee! Duik in de nieuwe plastic infinity pool van het nieuwe Lavfa lab, maak een modern familieportret of doe de familierondleiding.

Knutselen bij Kranenburgh
Bij Museum Kranenburgh kun je heerlijk komen knutselen in Studio C! Er worden hier allerlei leuke workshops voor het hele gezin georganiseerd. Kom kleien, knippen en plakken of laat kunst tot leven komen. Vergeet je niet aan te melden!

KinderKunstAcademie
Op zoek naar een creatief en kunstzinnig clubje? Kom dan naar de KinderKunstAcademie! Dit is dé plek voor creatieve en nieuwsgierige kinderen van 7 tot 12 jaar. Kom tekenen, schilderen en beeldhouwen!

Leuke stadswandeling
In Alkmaar kun je allemaal 'kleine mensjes' vinden met de Mini Alkmaar stadswandeling! Deze toffe speurtocht is ideaal voor wanneer je een frisse neus wilt halen met de kids. Kunnen jullie alle figuurtjes vinden?

JeugdTheaterVestival
Deze herfstvakantie is het feest bij Theater De Vest! Zo spelen er tijdens het JeugdTheaterVestival allerlei leuke voorstellingen. Vóór en na de voorstellingen is er alle gelegenheid om heerlijk te spelen. Komen jullie ook?

Heerlijk Plonsen
De Waterhoorn is deze herfstvakantie extra geopend! Check de coole glijbaan, laat je meevoeren in de stroomversnelling of leef je uit in de toffe waterspeeltuin! Met een coole loopmat en diverse grote matten en banden ga jij je niet vervelen!

Oudhollandse Kermis
Laat de kinderen in de herfstvakantie in het Enkhuizer Zuiderzeemuseum heerlijk zweven in de zweefmolen. Hoger en hoger op de luchtschommel of vrolijk rondjes draaien in de carrousel. Sluit af met een lekkere suikerspin!

Kaarsen maken en knutselen
Doe de herfst speurtocht, kom knutselen of maak zelf kaarsen; het kan allemaal tijdens de Heerlijke Herfstdagen van Museum BroekerVeiling! Ook kun je op rondvaart door het Rijk der Duizend eilanden en op de veiling aan de slag.

Met korting schaatsen!
De Meent is weer open en heeft deze herfstvakantie een leuke kortingsactie. Op het 2de toegangskaartje én op de huurprijs van een 2de paar schaatsen krijg je 50% korting! En er is een sportspektakel. Sjaal om, handschoenen aan en schaatsen!

Betaalbaar eten & jumpen
Hmm dat is lekker! Bij SkagaVenture in Schagen kun je een heerlijk hapje eten terwijl de kids zich vermaken in het trampolinepark! Het eten is hier niet alleen heel lekker, maar ook nog eens goed betaalbaar! Boek het Family & Friends Dinner!

Swaanzinnig Griezelfestijn
Kom gezellig griezelen bij Speelpark de Swaan! Op 16 oktober wordt het park omgetoverd tot een waar griezelparadijs. De scouting organiseert spelletjes en er is een gezellig kampvuur. Ook komt heksje Fleur spannende verhalen vertellen!

DAGJE AMSTERDAM

Wat een beestenboel!
Neem je hele familie in oktober mee naar de familiemaand in het Rijksmuseum: Het is er een grote beestenboel. Ga op pad met Pim & Pom, ontmoet Clare de Neushoorn en de onderkruipsels of doe een beestachtig leuke workshop!
Naar het programma

Mobility Experience
Een auto zonder stuur, coole games, gave workshops en nog veel meer ontdek je tijdens deze leuke interactieve voorstelling bij Move Amsterdam. Kom jij de uitdagingen en oplossingen voor de toekomst bekijken? Voor kids van 6-14 jaar

Zuiderzeemuseum by Night
Tijdens de avondopenstelling in het Zuiderzeemuseum is het hele openluchtmuseum verlicht met meer dan duizend lantaarns. Kids mogen met lampionnen lopen én er is een Oudhollandse kermis!

Cinekid Festival
Deze herfstvakantie zijn er super veel kinderfilms te zien tijdens het Cinekid Festival bij Filmhuis Alkmaar! Geniet van maar liefst 10 leuke familiefilms, een pyjamaontbijt, het medialab, workshops en nog veel meer!

Schaatsen met korting
Ga deze herfstvakantie het ijs op bij IJsbaan de Westfries! Ze hebben hier namelijk een onwijs leuke actie: In oktober en november kan je recreatief schaatsen op dinsdag t/m vrijdagmiddag met 50% korting!

T.rex in town!
Een tentoonstelling die inslaat als een meteoriet! Kom naar 'T. rex in Town' in Natuurmuseum Fryslân en voel je Klein Duimpje naast het indrukwekkende skelet van de Tyrannosaurus rex! Graaf zelf fossielen op en bezoek de vertelkar!

LEUK VOOR NA DE VAKANTIE

Alkmaar Light Festival
Het Alkmaar Light Festival is een winteruitje voor het hele gezin! Op 4 en 5 november kun je komen kijken naar prachtige lichtkunstwerken en theater. Loop de wandelroute en laat je verrassen door al het moois wat er te zien is.

Hortus in het donker
Doe een spannende speurtocht in het donker tijdens Nacht van de Nacht bij Hortus Alkmaar! Ga in het donker op pad en beantwoord de vragen. Kom na de speurtocht heerlijk knutselen of kleuren in het Ksacafé.

Kerstcircus in Beverwijk 
Bestel nú je kaarten voor het Great Christmas Circus in Beverwijk met € 10 early bird korting per ticket. Razende motoren, stunts aan de trapeze, comedy én honderden kerstlampjes maken dit tot een heerlijke kerst familieshow!
€ 10 early bird korting

Lekker knutselen met herfstschatten!
In de herfst liggen de Nederlandse bossen vol met de mooiste herfstschatten. Eikeltjes, kastanjes, beukennootjes en knisperende bladeren. Mooi om thuis neer te leggen én leuk om mee te knutselen.


Herfstkoekjes maken
Maak samen met een bakker echte paddenstoelenkoekjes in Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij.

9x binnenspeeltuin

Bij koud of guur weer zijn binnenspeeltuinen echt een uitkomst. Daarom hebben wij voor jou alle speelparadijzen in de Kop van Noord-Holland op een rijtje gezet. Hoef je er alleen nog maar eentje uit te kiezen. Eindeloos spelen 

Populaire herfst blogs

Iedere herfstvakantie gaan wij aan de slag met pompoenen. Meestal kochten we die bij de lokale supermarkt, maar nu zijn we erachter gekomen dat er pompoenboerderijen in de buurt zijn, waar je zelf een pompoen kunt uitzoeken. Dat is al een uitje op zich! Kijk hier voor de 4x pompoen adresjes in de Kop van Noord-Holland.Wat we ook iedere herfstvakantie doen is een boswandeling maken en daarna knutselen met de kastanjes, eikeltjes en bladeren die we in het bos hebben gevonden. Ter inspiratie voor jullie, hebben we een lijstje van 8x boswandeling gemaakt!Nu nog kiezen uit alle leuke tips! Fijne Herfstvakantie!

Claudine