HERFSTVAKANTIE TIPS IN DE KOP VAN NOORD-HOLLAND

20 september 2021
Bijna herfstvakantie 2021 dat betekent een heerlijk weekje vrij voor de kinderen! Wij hebben een aantal leuke tips voor je verzameld; naar een museum, theater, film, zwembad of toch lekker buiten spelen? Bekijk ze snel!

Herfstvakantie 2021 met kinderen in Noord-Holland

De herfstvakantie is een fijne vakantie om eropuit te trekken met elkaar. Ga uiteten en jumpen, probeer eens te boulderen, kom zwemmen of schaatsen, ontmoet een militair, beleef een magische lichtjesavond, ga naar het theater, plant zelf een tulpenschaal en nog véél meer! Vervelen is er deze herfstvakantie écht niet bij! Wij hebben de leukste tips voor de herfstvakantie hieronder op een rijtje gezet!

Zwieren en zwaaien in het Zuiderzeemuseum

Deze herfstvakantie is het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum éxtra sfeervol met gratis kermisattracties uit de jaren ’20. Kom rondjes draaien in de zwanenzweefmolen, hoog zwieren in de luchtschommel en sla op de kop van Jut.Zwembad de Waterhoorn
Plonsen maar! Zwembad De Waterhoorn is extra geopend in de herfstvakantie. Trek gekregen van al dat zwemmen? Dan kun je ook de combi-deal nemen: entree en een goed gevulde kidsbox voor maar € 8,50.
Boulderen

Boulderen is up and coming! De klimsport is het broertje van het klimmen aan een touw en erg spannend om te doen! Kom deze herfstvakantie klimmen en klauteren bij Boulderhal Sendmast en ontdek deze stoere sport zelf!

Family & Friends Dinner
Heerlijk eten terwijl de kids zich vermaken? Kom dan eten bij SkagaVenture! Eerst lekker borrelen in het mooie familierestaurant en vervolgens heerlijk eten. Zijn de kids uitgegeten? Ze kunnen de hele avond gratis jumpen!Peuter- en Kleuterfestival
Het Babbels Peuter- & Kleuterfestival is hét theaterfestijn voor alle peuters, kleuters en (groot)ouders! Geniet van verschillende voorstellingen en leuke workshops. Ook kan er gespeeld worden in de kleurrijke kunstspeeltuin in de foyer.

Met korting het ijs op
Bij IJsbaan De Westfries hebben ze deze herfst een leuke actie! Kom op de dinsdag t/m vrijdagmiddag recreatief schaatsen met wel 50% korting. Heerlijk rondjes schaatsen op de 400 meter baan of heerlijk spelen op de 30 x 60 baan!

JeugdTheaterVestival
Tijdens het JeugdTheaterVestival bij TAQA Theater De Vest kun je komen genieten van de mooiste voorstellingen voor iedereen vanaf 6 maanden. Naast de voorstellingen zijn er ook nog eens muzikale workshops voor de kleintjes.Cinekid Festival
Deze herfstvakantie zijn er heel veel kinderfilms én leuke activiteiten bij Filmhuis Alkmaar tijdens het Cinekid Festival! Geniet van maar liefst 12 kinderfilms en meerdere, leuke workshops in de foyer van het Filmhuis.

Museumkidsweek
Herfstvakantie is Museumkidsweek! Dus extra veel leuke kinderactiviteiten in het museum. Ontdek op Museumkids wat er in jouw buurt te doen is. Ga deze herfstvakantie naar een museum en win mooie prijzen!

Rijksmuseum Familiemaand
Yihaa, het is familiemaand in het Rijksmuseum! Trommel de hele familie op en spoed je naar het museum want er is heel veel te doen. Edson da Graça heeft meegeholpen met het programma, dus dat wordt lachen, gieren, brullen!!

Plant een tulpenschaal
Land van Fluwel opent tijdens de herfstvakantie iedere dag de deuren voor meer avontuur! Plant zelf een tulpenschaal om mee naar huis te nemen, dwaal in het maisdoolhof, ontdek het Blotevoetenpad of doe de audiotour.

Holle Bolle Boom 20 jaar!
In de herfstvakantie is het dubbel feest bij de Holle Bolle Boom, want de Holle Bolle Boom bestaat 20 jaar! Iedere dag een kinderfilm, check de dansshow en kom spelen of heerlijk plonsen in het subtropische zwembad.Naar het zwembad in Hoorn
Deze herfstvakantie is Zwembad De Waterhoorn extra geopend om vrij te zwemmen! Trek gekregen van al dat zwemmen? Dan kun je ook de combi-deal nemen: entree en een goed gevulde kidsbox voor maar € 8,50.

Creatieve workshops
Bij Museum Kranenburgh kunnen de kids deze herfstvakantie op de woensdag, donderdag én zondag een gave, creatieve workshop doen bij Studio C in het museum. Kom tassen bedrukken, sculturen bouwen en meer!

Knutselen en kaarsen maken
Doe de herfst-rebus, kom knutselen of maak zelf kaarsen; het kan allemaal tijdens de Heerlijke Herfstdagen van Museum BroekerVeiling! Ook kun je op rondvaart door het Rijk der Duizend eilanden en op de veiling aan de slag.

Ontmoet een échte militair
Naast dat je bij het Marinemuseum de tentoonstelling kunt bezoeken, kun je deze herfstvakantie ook nog een echte militair ontmoeten, een kijkje nemen bij de Marine Roadshow of de voorstelling Geheime Dieptes bewonderen!

Schilderworkshop
Ook bij Stedelijk Museum Alkmaar kijk je je ogen uit! Doe een leuke rondleiding, kom schilderen of bekijk de tentoonstelling over Reinaert de Vos. Ook kun je met een opdrachtenboekje de expositie verkennen.

Hilde trakteert!
Waan je deze herfst in de tijd van koopmannen en ambachtslieden bij het Huis van Hilde! Hilde is jarig en dat wordt gevierd met een herfstvakantie vol leuke, interessante en leerzame activiteiten. Kom je ook?

1, 2, 3, 4 Poppetje van Papier
Bij Theater De Vest in Alkmaar speelt deze herfstvakantie een leuke voorstelling van Theater Gnaffel! 1, 2, 3, 4 Poppetje van Papier gaat over een papieren pop die tot leven komt. Over leven, liefde, humor en verdriet!

Samen het ijs op!
Schaatsen is zó leuk om met elkaar te doen. Daarom heeft De Meent deze herfstvakantie een speciale actie. Neem een vriendje of vriendinnetje mee naar de ijsbaan met maar liefst 50% korting!

Magische lichtjesavond (http://www.kidsproof.nl)
Het buitenmuseum is met meer dan duizend olielampen verlicht, kids krijgen een gratis lampion en er worden muzikale optredens verzorgd. Met als afsluiting een knallende vuurwerkshow. Dit magische uitje vindt plaats bij het Zuiderzeemuseum!

9x binnenspeeltuin

Bij koud of guur weer zijn binnenspeeltuinen echt een uitkomst. Daarom hebben wij voor jou alle speelparadijzen in de Kop van Noord-Holland op een rijtje gezet. Hoef je er alleen nog maar eentje uit te kiezen. Eindeloos spelen 

Populaire herfst blogs

Iedere herfstvakantie gaan wij aan de slag met pompoenen. Meestal kochten we die bij de lokale supermarkt, maar nu zijn we erachter gekomen dat er pompoenboerderijen in de buurt zijn, waar je zelf een pompoen kunt uitzoeken. Dat is al een uitje op zich! Kijk hier voor de 4x pompoen adresjes in de Kop van Noord-Holland.Wat we ook iedere herfstvakantie doen is een boswandeling maken en daarna knutselen met de kastanjes, eikeltjes en bladeren die we in het bos hebben gevonden. Ter inspiratie voor jullie, hebben we een lijstje van 8x boswandeling gemaakt!Nu nog kiezen uit alle leuke tips! Fijne Herfstvakantie!

Claudine