icon-closeLandelijk Jonge Lezer 26 27 juni
icon-closeLandelijk Jonge Lezer 26 27 juni

18x de leukste herfstvakantie uitjes 2019

14 oktober 2019
Naar een museum, theater, film, zwembad of toch lekker buiten spelen? Heb jij al bedacht wat je allemaal gaat doen deze herfstvakantie? Wij inspireren je graag met onze leukste tips! Fijne vakantie!
Veel extra's in de ijshal
Samen schaatsen is leuker! Daarom organiseert Alkmaar Sport deze herfstvakantie een "Bring a Friend" actie. Knip de bon uit de huis-en-huisbladen en neem gratis je vriendje of vriendinnetje mee naar ijsbaan De Meent!
Bring a friend >  Meer info over IJsbaan de Meent

Herfst in MuseumBroekerVeiling
Kom naar Museum BroekerVeiling voor de Heerlijke Herfstdagen! Er is van alles te doen: maak je eigen herfstpompoen, maak zelf appelmoes, kom knutselen, maak kaarsen en doe de speciale herfst speurtocht!
Kom jij aanwaaien? > Meer info over de kinderactiviteiten in de herfstvakantie bij Museum BroekerVeiling

Herfstvakantie in 't museum
Herfstvakantie is Museumkidsweek! Voor jouw Museuminspecteurs start het avontuur in het museum. Vul tijdens de museumkidsweek een inspectie in (of 2, of 3, of..) en maak kans op een VIP museumbezoek mét overnachting.
Word Museuminspecteur > Meer info over de Museumkidsweek in de herfstvakantieOudhollandse Kermis Zuiderzeemuseum
Deze herfstvakantie is het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum éxtra sfeervol met gratis kermisattracties uit de jaren ’20. Kom rondjes draaien in de zwanenzweefmolen, hoog zwieren in de luchtschommel en sla op de kop van Jut.
Dat wordt genieten > Meer info over de Oudhollandse kermis van het Zuiderzeemuseum

75 jaar later...  (http://www.kidsproof.nl)
Maak in 't Verzetsmuseum junior in Amsterdam kennis met de aangrijpendste periode uit onze geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog. Verteld door 4 kinderen die leefden tijdens de oorlog. PS Jan, 1 van de kinderen komt woe. 23 okt!
Indrukwekkend uitje > Meer info over het Verzetsmuseum Junior

Kijkje in de sloepenloods van het Marinemuseum
Normaal is hij gesloten, de sloepenloods uit 1833. Máár deze herfstvakantie kun je er een spannende zoektocht doen! Natuurlijk kun je ook heerlijk knutselen in het Marinemuseum en mooie prijzen winnen met je creaties.
Ontdek het leven bij de marine > Meer info over herfstvakantie activiteiten in het Marinemusuem Dikk(i)e pret in Schouwburg Het Park
Lekker samen naar het theater, want deze herfstvakantie zijn er hele leuke kindervoorstellingen bij Schouwburg Het Park in Hoorn: My First Concert, De Gebroeders Leeuwenhart én het Peuter- en Kleuter festival met Dikkie Dik.
Ga jij mee naar Het Park? > Meer info over de kindervoorstellingen in de herfstvakantie bij Schouwburg het Park in Hoorn 

Cinekid on Tour!
Op 23, 24 en 25 oktober is Filmhuis Alkmaar omgetoverd tot filmspeelplaats: maak je eigen animatiefilm, creëer met klei een nieuwe gamewereld en natuurlijk kun je de mooiste kinderfilms kijken, knutselen en limonade drinken.
Eèèèèn ACTIE > Meer info over het Cinekid festival bij Filmhuis Alkmaar

Word Expert voor € 5 bij het Rijksmuseum in Amsterdam
Grijp je kans en word een echte expert deze vakantie! Ga met je familie langs alle hoogtepunten zoals de Nachtwacht en VOC tijd (6-12 jaar) of neem ze mee met een theatrale, vrolijke rondleiding (4-7 jaar) in het Rijksmuseum!
Ik word expert > Meer info over deze rondleiding bij het RijksmuseumFeest bij Huis van Hilde in de herfstvakantie 
De herfstvakantie begint in Huis van Hilde met een Ridderspektakel op Hildes verjaardag (20 oktober). Ook kun je in de herfstvakantie o.a. broodjes bakken, een workshop film maken of zwaardvechten volgen & nog veel meer!
Bekijk het programma van Huis van Hilde hier

Het stormt bij Hoornse Vaart
Onstuimig weer buiten? Kom je uitleven in Zwembad de Hoornse Vaart! Hier ligt deze herfstvakantie elke middag een 15-meter lange stormbaan in het 50-meterbad. En op woensdag- en zaterdagmiddag is er gratis animatie!
Duik erin > Meer info over het herfstvakantieprogramma bij Zwembad Hoornse Vaart 

Spelen en film kijken
Spelen, spetteren & film kijken: het kan allemaal in de Holle Bolle Boom! De Plons en de Binnen zijn elke dag open en deze herfstvakantie draaien er iedere dag 3 films: Dumbo, Zootropolis en Binnenstebuiten!
Met wie ga jij? >  Meer info over de Holle Bolle Boom in de herfstvakantieGratis familieworkshops 4+
Gratis familieworkshops op 23 en 24 oktober bij Stedelijk Museum Alkmaar! Maak een zelfportret, een abstract kunstwerk of ontwerp een label voor op je waterfles. Kies uit één van de drie workshops of doe ze allemaal!
Ontdek het museum > Meer info over de gratis familieworkshops bij Stedelijk Museum Alkmaar 

Poppentheater 3+
Kom kijken naar 'Ontbijt op Bed', een vrolijke nieuwe voorstelling (vanaf 3 jaar) in Poppentheater Bergen. Grietje wil haar zolderkamer graag verhuren aan toeristen. Maar hoe pakt ze dat aan? En wie is de eerste logeergast?
Leuk gezinsuitje > Meer info over de voorstelling Ontbijt op Bed bij Poppentheater Bergen

Feest in het theater 3+
Kom 23 oktober naar Theater De Vest, want er is van alles te beleven bij het JeugdTheaterVestival! Geniet in de foyer al van een spectaculair optreden vol vliegende hoepels. En na afloop mag je zelf hoelahoepen en krijg je tips en tricks!
Samen genieten in De Vest > Meer info over het JeugdTheaterVestival van De VestPeppa Pig Live! 2+

Verrassing! Peppa Pig, bekend van Nickelodeon, komt terug naar Schouwburg Het Park. Feest, zing en dans gezellig mee met Peppa en haar nieuwe liedjes, vrolijke varkentjeshumor én grote modderplassen.
Naar Peppa's verrassingsfeest > Meer info en tickets voor de voorstelling van Peppa Big bij Schouwburg Het Park

Ouder-kind schaatsclinics 6+
Heb je zin in een actieve herfstvakantie en hou je van schaatsen? Kom dan de 2- of 4-daagse schaatsclinic doen bij In Balans! Vindt je vader of moeder schaatsen ook leuk? Kom dan samen! Geef je snel op want er is beperkt plek!
Samen schaatsen > Meer info over de Ouder-kind schaatsclinics in de herfstvakantie

Samen met de stoomtram
Tijdens de speurtocht Stoomsafari kun je het kolenvuur bekijken in de locomotief, de goederen inladen op het tramstation van Wognum en alles ontdekken over het reizen per stoomtram. Met IJzeren Eeuw Weekend als spectaculaire afsluiting!
Naar Museumstoomtram > Meer info over de kinderactiviteiten in de herfstvakantie bij Museumstoomtram

Samen met je kind op zoek naar herfstschatten met een schatzoekkaart

We hopen dat jullie zo voldoende inspiratie hebben om er een toffe herfstvakantie van te maken samen! Zo niet? Check dan onze uitagenda waarin de uitjes heel handig op datum staan. Fijne vakantie!