icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

16x zomervakantie uitjes in de Kop van Noord-Holland

6 juli 2021
2021 - ZOMERVAKANTIE! Dat betekent alle tijd om de natuur in te gaan, cultuur te snuiven, te plonsen en meer! We hebben weer heel wat fijne tips voor je op een rij gezet.
Het is weer tijd voor de zon, het strand, heel veel dagjes uit en nog veel meer ijsjes eten. De zomervakantie staat voor de deur en er is weer van alles te beleven in onze regio. In deze nieuwsbrief vind je de leukste musea, speeltuinen en andere tips voor deze zomer!

Bekijk het anders
Bij Stedelijk Museum Alkmaar kun je deze zomer iedere woensdag meedoen aan de interactieve Anders Kijken-rondleiding. Bij deze bijzondere rondleiding ga je samen op ontdekkingsreis door het museum! 

Droomspeeltuin
Speelpark de Swaan heeft maar liefst 5 speeltuinen én een heus Liedjesland. Spring een gat in de lucht op de mega airtrampoline, ga het water op met het trekvlot of leef je uit in een ander deel van het park.Land van Fluwel
Ook het Land van Fluwel is een echte aanrader deze zomervakantie. Trek je schoenen uit voor het Blote Voetenpad, leef je uit in het Avonturen Speel Paradijs of neem een verfrissende duik bij het zwemstrandje. Wij zijn er al geweest! Bekijk hier onze vlog!Zomer bij het Huis van Hilde
Kom deze zomervakantie naar Huis van Hilde in Castricum dat is vernieuwd! Volg de gratis rondleiding of wordt zelf archeoloog en help mee sorteren in de ArcheoHotspot. Let op: alleen open van donderdag t/m zondag!Beleef BroekerVeiling!
Wist je dat je bij de oudste veiling ter wereld ook een fluisterbootje of een kano kunt huren? Ideaal voor tijdens warme zomerdagen dus! Ook kunnen de kids zich in het museum helemaal uitleven op de Klim- en Klauterroute.

Tubing bij Il Primo
Bij Il Primo kun je deze zomervakantie komen tuben! Roetsj in een band van de skiheuvel af. Ben jij als eerste beneden? Deze activiteit is ook super leuk om met je vrienden te doen bij een kinderfeestje. Banden klaar? Roetsjen maar!Klim aan boord!
Klim deze zomer aan boord van een echte onderzeeboot, bekijk wapens en uniformen en leer meer over de marine bij het Marinemuseum in Den Helder! Ook speelt er een leuke theatervoorstelling voor het hele gezin deze zomervakantie!Proefles Musicalles
Bij de Telekids Musicalschool kun je leren zingen, dansen én acteren. De lessen zijn leerzaam, uitdagend en ook nog eens leuk! Ook altijd al op het podium willen staan? Geef je dan op voor een proefles!

Op visite bij Tante Suus
Kom je ook op visite bij Tante Suus? Tante Suus is namelijk een super coole speelplek. Je kunt er koken, timmeren optutten en zelfs lasergamen! Nog niet genoeg gehad? Buiten is ook nog genoeg om mee te spelen!

Een dag is tekort!
Een dagje Zuiderzeemuseum is een goed idee deze zomervakantie. Reis als toerist langs Hollandse iconen zoals de molen, tulpen en kaas. Wij zijn er al geweest en de Kidsproofreporters vonden de Waterwerken ook heel gaaf!
Bekijk hier onze vlog Kleine beestjes safari
Deze zomervakantie kun je op iedere dinsdag op expeditie met het gezin bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Onder begeleiding van een gids duik je de natuur in op zoek naar de kleinste kriebeldiertjes. Vind jij ze allemaal?

Kinderworkshops bij Studio C
In Studio C bij Museum Kranenburgh is deze zomervakantie iedere woensdag, donderdag en zondag een gave workshop! Teken monsters, maak een sculptuur, doe een taartenpicknick en nog veel meer leuke activiteiten!

Het Reddingmuseum
Het Reddingmuseum heeft een nieuwe audiotour! De tour zit vol met leuke en leerzame weetjes over het Reddingmuseum. Kom je ook luisteren? Ook is er een nieuwe expositie waar je mee kunt duiken in de diepte van de zee.

Zomerspeurtocht in Alkmaar
Ga deze zomervakantie met een schatkaart op pad en ontdek historisch Alkmaar op een leuke manier! Hou je van speuren en spelen en luister je graag naar de spannende verhalen die Alkmaar rijk is? Dan is dit helemaal iets voor jou!
Op Verhaalvontuur 

Karten en lasergamen
Op de indoor kartbaan van ruim 300 meter, scheur je flnk door de bochten in een moderne, razendsnelle E-kart bij Skagaventure in Schagen. Op de 2de etage zit de Gamefloor, waar je o.a. kunt lasergamen of speel een VR game!Alkmaar Actief 1-12 jaar
Alkmaar Sport heeft deze zomervakantie een gevarieerd aanbod van coole sportactiviteiten. Een Dreumesinstuif, Waterspektakel, Fun Games, Levend Stratego en Lasergamen. Bij jou in de buurt en heel betaalbaar!

Populaire blogs met nog meer leuke zomertips!

Lekkerste ijssalons
IJs, ijs baby! Met dit mooie zomerweer kun je deze zomervakantie wel een ijsje gebruiken. De lekkerste ijssalons staan in deze blog voor je klaar, smullen maar!

Plonsen maar!
Zin in een verfrissende duik in het koele water? Of je nu zoekt naar een fijn buitenzwembad of liever zwemt in natuurwater, het kan allemaal! De leukste zwemplekjes vind je hier!

Terras met speelplek
Op naar het terras! Lekker in het zonnetje genieten terwijl de kids spelen. Welk terras ga jij als eerste op? De leukste terrassen met speeltuin vind je in deze blog!

Fijne zomervakantie! Claudine