Kidsproof blogTerug

20 zomervakantie uitjes in de Kop van Noord-Holland

27 juni
Het is zomervakantie in de Kop van Noord-Holland! Dit zijn onze 20 favoriete zomeruitjes die je absoluut niet mag missen deze zomer. Fijne vakantie!
Zomer vol zwemplezier
Bij Hoornse Vaart kun je je de hele zomer buiten én binnen vermaken! Zoek de uitdaging in het golfslagbad en de bucket game en ontdek elke week een nieuwe stormbaan. Ook in het buitenzwembad is er veel vertier!

Kijken met je handen
Iedere woensdagmiddag in de zomervakantie kun je meedoen aan de gratis familieworkshop bij het Stedelijk Museum Alkmaar. Met je meegebrachte bloemetjes, blaadjes, gras etc ontdek je de schoonheid van 't gewone!

stedelijkmuseumalkmaar_kinderworkshop_woensdag_zomervakantie

Beleef de marine
Klim aan boord van een echte onderzeeboot, word matroos voor 1 dag en ontdek de geschiedenis en geheimen van de Nederlandse Marine. Deze zomer kun je onwijs veel leuke dingen doen bij het Marinemuseum in Den Helder.

Zomerspeelpark!
Iedere dag van de zomervakantie kan je worden geschminkt bij Speelpark De Swaan in Langedijk. En ben je even uitgepraat met iedereen in je omgeving, ga dan eens een goed gesprek aan met Willy. Willy de Koe kan namelijk praten!

speelparkdeswaan_zomervakantie

Hildes Vakantiehuis
Zomerse activiteiten bij Huis van Hilde! Er is er van alles te beleven rond de tentoonstelling ‘Liefs van Julia’: kom knutselen geïnspireerd op de bronstijd, leer vechten als een bronstijdstrijder of volg een workshop tin gieten.

huisvanhilde_zomervakantie

Van morse tot scheepstoeter
De zomervakantie staat in het teken van communicatie bij Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder. Geef je op voor een creatieve workshop over morse codes of scheepstoeters. En volg de interactieve rondleiding of kom knutselen.

Vies worden mag!
Beleef avonturen in het Land van Fluwel aan de kust in Sint Maartenszee. Stijg tot grote hoogte op de uitkijktoren en kids kunnen met de glijbaan weer naar beneden. Klim, klauter, overwin jezelf en word lekker vies in 't sprokkelbos!

landvanfluwel_zomervakantie

Vleugels en vinnen
Ontdek de mooiste vlinders en vogels en voer de vissen en schildpadden bij Vlindorado in Waarland. Met de fotokaart kun je zelf speuren naar alle dieren in de 'tropen'. Tip: 's ochtends komen de meeste vlinders uit hun pop!

Zonnige Zomerdagen
Klauteren over het water in de lighallen, slootje springen, klimmen in de hut in het Veldersboetje, met je handen in de prut en voetjes in de lucht! In juli opent de nieuwe klim- en klauterroute van Museum Broekerveiling!

Outdoor uitdaging
Ga deze zomervakantie lekker sporten bij Outdoorpark Akmaar. Elke woensdag kun je meedoen met Obstacle of Shooting Survival. En doe op zaterdag 20 juli of 24 augustus mee met de Family Fun instuif. Pret voor iedereen!

outdoorpark_alkmaar_zomervakantie

Stickers plakken en speuren
Ontdek het Kaasmuseum in Alkmaar met de stickerspeurtocht en leer van alles over koeien, kaas en zuivel. De bovenste verdieping is helemaal voor kids. Hier kan je interactieve computerspelletjes doen en filmpjes bekijken.

Kaasmuseum_zomervakantie_speurtocht

Ontdek steeds iets nieuws 
Heb jij de nostalgische carrousel al gezien? Het nieuwe onderkomen van het oetang orkest? En het springkussen in de vorm van een lieveheersbeestje? Sprookjeswonderland is een fantastisch park voor kindjes van 2-9 jaar! Echt een leuk dagje weg!

Sprookjeswonderland_sprookjesbos

Knutsel erop los!
Kom langs bij de knalrode pipowagen in Museum Kranenburgh in Bergen en knutsel er de hele zomer op los! Extra bijzonder: deze zomer is kunstenaar Paul Faassen te gast in STUDIO C! Maak de meest gekke creaties.

Kranenburgh_kinderworkshops_zomervakantie

Win een trolley 
Ontdek samen in de zomervakantie de leukste musea! En meld je jouw kinderen aan als Museuminspecteur, dan maken ze met hun museumbezoek ook nog kans op een coole Museumkids-rolkoffer. Donna en Eva gingen je voor, kijk maar!

Engels voor Bengels 
Je kind beleeft met Engels voor Bengels een te gekke week, volledig in het Engels. Voor kinderen van 4-12 jaar. Sport, creativiteit, dance en lessen in het Engels. Kijk snel voor de dichtstbijzijnde locatie!

Midzomerfair bij De Swaan
Heel veel klim-, klauter- en speelplezier met foodtrucks, bungee trampolines, kermisattracties, boogschieten, voetbalgolf, ponyrijden en nog veel meer! Laat je verrassen tijdens de Midzomerfair bij Speelpark De Swaan.

Zuiderzeemuseum
De poppenspeler van de Dam laat deze zomervakantie Jan Klaassen en Katrijn achter in Amsterdam om in het buitenmuseum vissersvrouw Grietje met haar familie te laten schitteren in de poppenkast. Dat wordt flink lachen!

Zuiderzeemuseum_poppenkastvoorstelling_zomervakantie

Op en om 't Alkmaarse water
Precies 200 jaar geleden begon de aanleg van het Noord-Hollandsch Kanaal, tijd voor een feestje! Bij Victorie Sail Alkmaar kun je op avontuur langs het water en door de stad. Suppen of je eigen sleutelhanger knopen! Kom ook 25 - 29 juli

Speel de Escape Game
Durf jij buiten de gebaande paden te treden? Je hersenen te pijnigen? Speel de compleet vernieuwde Escape Game "In de schaduw van Rembrandt" deze zomer in het Rijksmuseum en kom op plekken waar je nog nooit geweest bent! Durf jij?

Ontdek El Pintor
De hele zomer lang staan de kleurrijke kinderboeken van El Pintor centraal in het Verzetsmuseum in Amsterdam. Laat je fantasie prikkelen en teken, speel, droom en bouw zelf in deze tentoonstelling. Psst je mag zelfs op de muur tekenen! Stap de wondere wereld in!

Nou met deze 20 tips komen jullie de zomer wel door! Je kunt ook in de uitagenda kijken, daar staan alle uitjes op datum, dus dat is handig zoeken!

Fijne zomervakantie!