Op bezoek bij Zeeaquarium Bergen aan Zee

21 november 2020
Zeeaquarium Bergen aan Zee staat al een tijdje op ons lijstje. Veel over gehoord en recent verbouwd, maar we waren er nog nooit geweest. Op een herfstachtige dag in november was het dan zover!
Wij lopen er heel vaak langs als we in de zomer naar het strand van Bergen aan Zee gaan (Zeeaquarium Bergen aan Zee zit aan de hoofdafgang van het strand), maar vandaag zijn we dan toch eindelijk een keer binnen geweest!

zeeaquarium-bergen-aan-zee-kinderuitje

We kwamen binnen via de winkel. Daar zijn allemaal leuke spulletjes te kopen die te maken hebben met de zee, o.a. pluche zeepaardje, schildpad, maar ook doosjes met schelpen, schilderijen met schelpen en nog veel meer. Het ziet er allemaal prachtig uit.

zeeaquarium-bergen-aan-zee-winkel

Toen we binnenkwamen zagen we meteen vissen zwemmen onder het bruggetje waar we overheen liepen. Ietsje verder heb je een leuke achtergrond waar je toffe foto's kunt maken. Ze zijn er misschien ietsje te groot voor, maar toch gedaan natuurlijk! 

zeeaquarium-bergen-aan-zee-kinderen

Vanuit onze ooghoeken zagen we het roggenrif al met daarin grote roggen, die we mochten aaien. (er hangt een bordje bij). We gingen daar eigenlijk ook speciaal voor naar toe, maar toen we er eenmaal waren durfden ze allebei niet te aaien! Haha!

zeeaquarium-bergen-aan-zee-roggen-aaien

We zijn best een tijd bij de roggen blijven staan. Er was er steeds een die naar je toe kwam als je met je hand op het water kletste. En eentje lag de hele tijd op zijn rug, dus die durfden we helemaal niet te aaien.

Na de roggen liepen we een gang in met aan weerkanten schelpen en daarboven allemaal aquariums met heel veel verschillende soorten vissen, kreeften, zeesterren, zeepaardjes, Nemo, Dory, knalroze visjes, kleine haaien en nog veel meer.

zeeaquarium-bergen-aan-zee-vissen-kijken

De meiden keken hun ogen uit en zagen iedere keer iets anders. Soms was het even zoeken, want dan zaten de vissen of waterdieren verstopt!

zeeaquarium-bergen-aan-zee-kinderen-eropuit

De opvallendste vis was een heule grote vis die in een aquarium zwom met haaien. Zijn ogen staken uit, dus dat viel op!

Na de gang met allerlei verschillende aquariums, kan je naar buiten weer je met via een trap naar het zeehonden bassin loopt. Er zwemmen 2 zeehonden: Selma en Tjark

zeeaquarium-bergen-aan-zee-zeehonden

Donna vond de zeehonden het allerleukste. "Ze komen meteen naar je toe en zijn heel nieuwsgierig". Helaas werden ze niet gevoerd. Eva vond ook de zeehonden het leukst. "Ze kwamen gelijk naar je toe zwemmen en het zijn grappige beesten".

Het was best koud buiten, dus we gingen weer naar binnen. Daar liepen we langs de haaien. Oeh wat zagen ze er eng uit.

Door kleine raampjes zag je mooie vissen zwemmen en er draaide nog een film in een aparte zaal over zeedieren, maar daar hadden de dames geen geduld voor!

zeeaquarium-bergen-aan-zee-vissen-kijken

Vlakbij de uitgang zit een prachtige leguaan mooi te zijn op een tak. Hij was echt heel mooi en we konden m goed bekijken. Hij kreeg een bak met rauwkost, dus hij ging eten, dat was een gaaf gezicht met die dikke tong!

zeeaquarium-bergen-aan-zee-hagedis

Beide meiden mochten nog een grabbelcadeautje uitzoeken (€ 1,00) en toen gingen we weer naar huis. We zijn ongeveer een uur binnen geweest. Je kunt nog even het strand oplopen of naar het Bergense Bos rijden voor een heerlijke wandeling. Dat laatste hebben wij gedaan, want we waren er in november.

bergen-aan-zee-boswandeling

Kortom het is echt heel leuk in het Zeeaquarium en je leert er veel over zeedieren (er zijn meer dan 384 vissoorten). Het fijne is dat je ze heel goed van dichtbij kunt bekijken. De roggen mag je aaien, dat is ook gaaf als je dat durft :), dan ben je er een tijdje zoet. Er is ook een quiz die je online kunt doen via je mobiel. Leuk voor alle leeftijden!

Boven het Zeeaquarium is het restaurant Fisher's. Hier kan je met uitzicht over zee nagenieten. Helaas was het restaurant ivm corona gesloten. Naar de website