Palendorp op het strand van Petten

15 februari 2021
Het Palendorp is een prachtig monument op het strand van Petten met een mooi verhaal. Maar ook een plek waar je prachtige foto's kunt maken van je kinderen op de schommel met de zee als achtergrond.
Palendorp in Petten

Het Palendorp in Petten


Het Palendorp is een monument dat een oud dorp symboliseert dat vanaf 1792 geheel in zee verdwenen is. Dit fraaie kunstwerk bestaat uit 160 palen van zes tot twaalf meter hoog. De palen staan in de vorm van 10 huizen en een kerk.

Palendorp Petten

Het is een mooie hotspot voor fotografen en je kunt er dus zelf ook gave foto's maken. Er hangt een schommel, waar je je kind prachtig op kunt vastleggen met de zee als achtergrond!

Palendorp Petten schommel

Je komt hier meteen uit als je strandafgang Nolmerban neemt (afslag 17D). Wij hebben 2 afslagen verder genomen omdat we eerst de Wall of Shame in Petten gingen bekijken. Hier wil kunstenaar Arnolg Gronert mensen bewust maken van hoeveel afval er rondzwerft. Hij heeft van het zwerfafval dat hij op het strand heeft gevonden prachtige kunstwerken gemaakt. Helaas is dit project beëindigt in 2021 ivm de hoge leeftijd van de kunstenaar.Maar het is dan wel een stukje lopen naar het Palendorp (en weer terug). Je kunt ook het strand opgaan bij strandpaviljoen Zee & Zo, dan ga je links naar het Palendorp (je ziet de palen als staan).

Veel plezier!

Claudine