• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

8x de leukste pannenkoekenrestaurants

2 april 2024
Pannenkoeken eten: één groot feest! In en om Alkmaar zijn heel veel leuke pannenkoekenrestaurants te vinden, zowel in de stad als in de natuur. Onze 8 favoriete adresjes vind je hier!
MOEKE'S in Alkmaar
Een knus en gezellig pannenkoeken restaurant in het centrum van Alkmaar. Heerlijk zijn de pannenkoeken van Moeke! Je kunt er lekker kleuren en als je weg gaat, dan krijg je een kleine verrassing mee naar huis! 
 
 
Villa GROET in Avenhorn 
Lekker pannenkoeken eten én spelen bij dit leuke pannenkoekenhuis in Avenhorn. Zij hebben maar liefst 143 pannenkoeken op de kaart én een gave speelkelder! 
 
 
DUINVERMAAK in Bergen
Eerst even wandelen in het Bergense bos en dan pannenkoeken eten bij pannenkoekenrestaurant Duinvermaak. De pannenkoeken zijn heerlijk ambachtelijk gebakken. Genoeg pannenkoeken gegeten? Dan kunnen de kids nog even uitrazen in de speeltuin naast het pannenkoekenrestaurant! 
 

 
OOTJE KONKEL in Scharwoude
Ook in Scharwoude zit een leuk pannenkoekenrestaurant. Hier kun je een van de favoriete pannenkoeken van Ootjes kiezen of je kunt zelf je pannenkoek samenstellen! 
 
 
De Pannenkoekenvallei in Den Helder is geweldig te combineren met een bezoek aan de Helderse Vallei, Den Helder (en zijn musea) en klimpark De Klimvallei! Je kunt hier heerlijke pannenkoeken eten: zoete pannenkoeken, hartige pannenkoeken of wat dacht je van ijspannenkoeken? 
 
 
Villa Zoethout in Alkmaar
Villa Zoethout is in de stad gelegen. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen op trampolines en binnen is ook genoeg te doen. De kaart is uitgebreid, denk bijvoorbeeld aan een wrapstyle pannenkoek met carpaccio of Amerikaanse pannenkoeken met maple syrup! 
 
 
CATHARINAHOEVE in Den Burg (Texel)
Bij de Catharinahoeve in Den Burg kun je ook heerlijke pannenkoeken eten. De placemat op de tafel heeft een kleurplaat op de achterkant, met een set kleurpotloodjes erbij kunnen de kinderen zich uitleven voordat het eten komt. 
 
 
Eet smakelijk!

TIP: ben je niet zo van de pannenkoeken? Neem dan een kijkje in onze Uit Eten-categorie, daar staan alle leuke kindvriendelijke kidsproof restaurants in Alkmaar, Hoorn, Den Helder, Schagen, Heerhugowaard en de rest van de Kop van Noord-Holland!