8x de leukste pannenkoekenrestaurants in de Kop van Noord-Holland

1 september 2021
Pannenkoeken eten: één groot feest! In en om Alkmaar zijn heel veel leuke pannenkoekenrestaurants te vinden, zowel in de stad als in de natuur. Onze 8 favoriete adresjes vind je hier!
MOEKE'S in Alkmaar
Een knus en gezellig pannenkoeken restaurant in het centrum van Alkmaar. Heerlijk zijn de pannenkoeken van Moeke! Je kunt er lekker kleuren en als je weg gaat, dan krijg je een kleine verrassing mee naar huis! 
 
 
Villa GROET in Avenhorn 
Lekker pannenkoeken eten én spelen bij dit leuke pannenkoekenhuis in Avenhorn. Zij hebben maar liefst 143 pannenkoeken op de kaart én een gave speelkelder! 
 
 
DUINVERMAAK in Bergen
Eerst even wandelen in het Bergense bos en dan pannenkoeken eten bij pannenkoekenrestaurant Duinvermaak. De pannenkoeken zijn heerlijk ambachtelijk gebakken. Genoeg pannenkoeken gegeten? Dan kunnen de kids nog even uitrazen in de speeltuin naast het pannenkoeken restaurant! 
 

 
OOTJE KONKEL in Scharwoude
Ook in Scharwoude zit een leuk pannenkoekenrestaurant. Hier kun je een van de favoriete pannenkoeken van Ootjes kiezen of je kunt zelf je pannenkoek samenstellen! 
 
 
Iets verder van Alkmaar, maar toch een heel leuk pannenkoeken restaurant is De Pannenkoekenvallei in Den Helder. Leuk om te combineren met een bezoekje aan de Helderse Vallei! Je kunt hier heerlijke pannenkoeken eten: zoete pannenkoeken, hartige pannenkoeken of wat dacht je van ijspannenkoeken? 
 
 
DE BOLLE BUIK in Heerhugowaard
Bij de Bolle Buik in Heerhugowaard mag je zelf aan tafel je eigen pannenkoekenbeslag mixen. Super leuk en lekker! Daarna mag je de beslagkom zelf naar de keuken brengen en maakt de kok er een prachtige pannenkoek van voor je! Als het niet te druk is, mag je zelfs je eigen ijsje maken. 
 
 
PANNENKOEKENSTATION in Opperdoes
Het Pannenkoekenstation in Opperdoes is het enige station in Nederland dat pannenkoeken serveert. Je kunt hier kiezen uit allerlei lekkere en bijzondere pannenkoeken. 
 
 
CATHARINAHOEVE in Den Burg
Bij de Catharinahoeve in Den Burg kun je ook heerlijke pannenkoeken eten. De placemat op de tafel heeft een kleurplaat op de achterkant, met een set kleurpotloodjes erbij kunnen de kinderen zich uitleven voordat het eten komt. 
 
 
Eet smakelijk!

TIP: ben je niet zo van de pannenkoeken? Neem dan een kijkje in onze Uiteten-categorie, daar staan alle leuke kindvriendelijke kidsproof restaurants in Alkmaar, Hoorn, Den Helder, Schagen, Heerhugowaard en de rest van de Kop van Noord-Holland! Kijk hier even als je het pannenkoekenrestaurant wilt combineren met een heerlijke boswandeling