8x de leukste pluktuinen in de Kop van Noord-Holland

16 april 2024
Wij zijn dol op pluktuinen! We vinden het zo leuk om samen met de kids zelf bloemen of fruit te plukken! Meestal is er bij de pluktuin ook een terras waar je heerlijk kunt genieten van een koffie, limonade of een zelfgemaakte taart. Wij hebben 7 pluktuinen in de Kop van Noord-Holland voor je op een rijtje gezet.

In het voorjaar en de zomer gaan de pluktuinen weer open en kun je heerlijk samen met de kinderen je eigen bloemen of fruit plukken! Na het plukken van je bosje bloemen of je zelfgeplukte fruit is er meestal een terras waar je heerlijk op het terras kunt nagenieten. Pst! Check altijd even van tevoren of er al/nog bloemen of fruit geplukt kan worden. De periode dat dit kan is erg afhankelijk van hoe het weer is geweest! 

Dit zijn de 7 leukste pluktuinen in de Kop van Noord-Holland. Weet je er nog eentje? Laat het ons dan weten via kopvannoordholland@kidsproof.nl

1. Fruitkwekerij 't Keetje | Lutjebroek
Kom fruit plukken bij Fruitkwekerij 't Keetje. Maar dat is nog niet alles, want er is ook een leuke beleeftuin met klimtoestel, skelter en schommels. Je kunt er ook heerlijk koffie drinken of lunchen op het terras! In de zomervakantie rijdt er een treintje waar je gratis op kunt meerijden. 

2. Pluktuin | Bakkum
Ga zelf het land op om zelf een boeket samen stellen. In het voorjaar tulpen en tegen de zomer een grote variëteit aan snijbloemen. Iedere keer groeit er iets anders. Je kunt al een boeket samenstellen vanaf € 5,00, maar let op: geen PIN, dus neem cash geld mee!3. Pluktuin By Broersen | Warmenhuizen
Als je fruit wilt plukken, staan er doosjes klaar en voor de bloemen liggen er mesjes. Na het plukken wordt alles afgerekend in het winkeltje. Op het terras kun je nog proeven van de heerlijke aardbeien die zelf geteeld worden door By Broersen. De aardbeien kunnen alleen in de zomervakantie zelf geplukt worden, maar vanaf juni is er allerlei seizoensfruit en meer dan 100 soorten snijbloemen die geplukt kunnen worden.4. Floratuin | Julianadorp
In de pluktuin staan meer dan 300 verschillende soorten tulpen. Prachtig al die kleuren! Voor € 0,25 per tulp kun je gaan plukken, zoveel als je wilt! Als dát geen voorjaar wordt in huis! 

5. Voedselbos Texel
De Zelfpluktuin is nu Voedselbos Texel. Het Voedselbos is een plek vol fruitstruiken, notenbomen, het kabouterpad, de wildplukroute, binnen- en buitenterras en een kruiden-en-bloemen labyrint. Aangeplant om op je gemak in te komen struinen, spelen, leren en relaxen.

6. Pluktuin van Geesje | Oudkarspel
De Pluktuin van Geesje in Oudkarspel is een plek voor iedereen om te genieten en kennis te maken met een natuurlijke manier van voedsel produceren. Op 2 hectare worden fruit- en notenbomen gecombineerd met kleinere fruitsoorten. Er is voor iedereen wel wat lekkers te vinden. Let op: Je kunt hier alleen met pin betalen!

7. Pluktuin Bloemfontein | Bergen
Pluktuin Bloemfontein in Bergen heeft tulpen, zomerbloemen, zonnebloemen, lelie's en eetbare pompoenen. Natuurlijk niet allemaal tegelijk! Check van tevoren even of er bloemen zijn om te plukken!

8. Pluktuin Ikigai | Stompetoren
In Stompetoren vind je pluktuin Ikigai en theetuin mevrouw Cha. Reken eerst je veldboeket online af en kom hem lekker plukken. 

Heel veel plukplezier samen!

TIP: In de Kop van Noord-Holland zijn ook onwijs veel boerderijwinkels vol met verse streekproducten. We hebben de leukste boerderijwinkels voor je op een rijtje gezet in deze blog!

TIP: Lees hier nog even verder naar nog meer leuke uitjes in de natuur in de Kop van Noord-Holland!