Boswandeling en eten met kinderen bij Het Ruiterhuys in Castricum

16 november 2019
Vandaag gaat Jacintha eten bij het sfeervolle restaurant ‘Het Ruiterhuys’ dat prachtig ligt tussen bos en duin. We hebben er al veel positieve reacties over gehoord, dus we zijn erg benieuwd!
We hebben Jacintha gevraagd om Het Ruiterhuys voor ons te testen. Jacintha is getrouwd en samen met haar man heeft ze 3 binkies: Seb van 5 jaar, Sam ruim 3 jaar en kleine Sil van bijna 4 maanden. Lees hieronder alles over hun etentje!Het is zondag 10 november en we mogen voor Kidsproof op pad naar het gave Ruiterhuys! We parkeren onze auto op de ruime parkeerplaats en maken meteen kennis met een aantal kippetjes die over het terrein rondstruinen. We besluiten om eerst nog even naar het bos aan de overkant te gaan, voor een korte boswandeling, om onze jongens even lekker uit te laten razen.Uit ervaring weten we inmiddels dat dit een goede voorbereiding is op wat komen gaat. We steken de drukke weg over (houd je kids hier goed aan de hand!) en binnen no time zijn we in een waar speelparadijs. Overal bomen, takken en zand; de juiste ingrediënten voor een mooie boswandeling. De vraag hoe we ze straks weer schoon aan tafel krijgen, stellen we onszelf nog maar even niet... De jongens vermaken zich in ieder geval prima op omgevallen bomen en met bladeren ;). Na een lekkere boswandeling nog even snel naar de auto voor een schoenenwissel en op naar binnen, naar Het Ruiterhuys. Nog voordat we aankomen, wordt onze aandacht getrokken door het vee wat lekker buiten in de wei staat.Het wordt al wat schemerig en de jongens hebben vandaag niet zoveel oog voor het houten speelhuis dat naast het terras staat en willen snel door naar binnen, naar de stallen met paarden, varken, kippetjes en konijnen. Bij lekker weer is de boomhut met zandbak wel een fijne speelplek voor de kinderen. Deze speelplek zit pal naast het terras dus goed zicht op wat die boeven allemaal uitspoken ;)

Dan door naar binnen via de stallen (pluspunt) naar het restaurant. We hebben een tafel met 2 banken toegewezen gekregen waar we heerlijk kunnen zitten en ook de kinderwagen goed kwijt kunnen. Na het bestellen van de eerste drankjes krijgen Seb en Sam een leuke kleurplaat met nieuwe kleurpotloodjes en hier zijn ze dan al snel 1,5 minuut mee zoet. Toch weer terug naar de stallen! Het personeel maakt ruim baan voor de stoet naar de stallen en maken ons verblijf zeer aangeaam.
Als Sil honger begint te krijgen en ik hem ga voeden, krijg ik zelfs een glas water aangeboden om de vochtvoorraad weer een beetje bij te vullen; heel attent zeg!


Er heerst een hele relaxte sfeer in het restaurant. Er staat muziek aan, maar deze is zeker niet overheersend aanwezig. Kinderen kunnen er vrij rondlopen en kunnen lekker op eigen houtje op ontdekkingstocht naar de stallen. In de serre van het restaurant staan daarnaast nog 2 tassen met speelgoed, voor de wat jongere kids.  


De menukaart biedt voldoende keuze vegetarisch, vlees en vis. Ook voor de kleintjes staat er voldoende op het menu. Seb en Sam besluiten voor de patatjes te gaan met allebei een lekkere snack. Hier kijken ze al de hele dag naar uit! Naast een ruime keuze met gerechten voor kinderen, staan er ook verschillende hapjes voor baby’s op het menu. Vanaf 4 maanden kunnen ze lekker mee eten. We kiezen voor Sil voor een wortel twist en dat valt goed in de smaak, hij vindt het heerlijk!
Ik besluit voor het stoofpotje met wild te gaan en Wouter gaat voor de Brisket van Australisch rund.  Er is veel aandacht besteed aan de bereiding en dat proef je.De tijd tussen de gerechten is ondanks de drukte in het restaurant, prima te doen. Seb en Sam breken de boel nog niet af, dus dat is een goed teken ;). We eindigen de avond met een heerlijk toetje, waarbij de jongens kunnen kiezen uit een speciaal kindertoetje versierd met allerlei lekkers, een en al feest! Dit leuke plekje op de foto hieronder wil ik jullie niet onthouden, wat ziet het er gezellig uit hè!Tot slot weer terug naar buiten langs de stallen en ja hoor, eindelijk is het varken ook wakker, dat pakken we toch nog maar mooi even mee! En de kippetjes zwaaien ons uit, wat wil je nog meer! 


De conclusie: Het Ruiterhuys is een gezellige plek waar je prima met je kinderen kunt genieten van een hapje en een drankje! Er zijn genoeg speelmogelijkheden voor de kids om zich lekker zich te vermaken op het terrein en in het bos aan de overkant. Voor ons als ouders dus ook een héle fijne plek. 

Wij hebben een heerlijke avond gehad en komen graag nog een keer terug bij Het Ruiterhuys!

Praktisch
Het Ruiterhuys is iedere dag vanaf 9:00 uur open, dus je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch én diner met kinderen! Kijk hier even voor meer praktische info over Het Ruiterhuys.


Liefs,
Jacintha