Shopping route! De leukste kinderwinkels in Alkmaar!

23 januari 2023
Shoppen is altijd gezellig in Alkmaar. Deze stad heeft zoveel leuk kinderwinkels dat we speciaal voor jullie een Kidsproof shoppping route hebben gemaakt!

Tijd dus om een dagje gezellig te gaan shoppen in Alkmaar! Met je kids of gezellig met een vriendin. Dit is onze favoriete route. Je kunt veel locaties herkennen aan de roze Kidsproof-deursticker. Veel plezier!

We beginnen natuurlijk met een lekker kopje koffie of thee! Bij Anne&Max aan de Kraanbuurt. Al het lekkers is vers en als het even kan biologisch. Mijn dochter gaat er graag heen voor de kidcino, mét zo’n heerlijk taartje natuurlijk! Andere leuke hotspot voor koffie: Miss Centralmet een heerlijk vegan taartje!

We gaan we altijd even naar de Voordam waar De Houten Trein zit. Een ontzettend gezellige authentieke winkel met speelgoed en kinderboeken! Naast de Houten Trein zit Inde Soete Suyckerbol, een onwijs gave winkel met heel veel snoep van vroeger! Met LEGO-fans ga je naar Perron 4!

Hebben jullie trek gekregen in een lekkere lunch? Neem dan de tijd om wat te eten en drinken bij Brownies&downieS, op de Kanaalkade! Een superleuke stek mét gave speelplek voor de kids! Wij zijn ook dol op het IJkgebouw, met mooi uitzicht op het Noord-Hollands kanaal is er altijd wat te zien! En vergeet vooral Villa Zoethout niet. Iets buiten het centrum, maar in combinatie met de kinderboerderij een aanrader! 

Kinder High tea bij Brownies & downies!

En dan hup weer verder, want er zijn nog veel meer leuke winkels in Alkmaar! Natuurlijk mag een bezoekje aan Kixx Kidswear iets verderop op de Laat niet ontbreken! Geweldige merken en een groot assortiment vind je daar. De trein onder de grond zijn superleuk voor de kids! Ondertussen de hippe en leuke kleding passen in de gave pashokken. Zie ze maar weer mee te krijgen!

Weer iets verder op de Laat zit kinderschoenen winkel Hatshoe. Met veel bekende merken en goed advies koop je daar de mooiste en hipste kinderschoenen. Zelf vind je er misschien ook nog wat leuks want de maten gaan van de allerkleinste maat 18 t/m 41!

Ga ook zeker even op zoek naar een preloved schat bij tweedehandswinkel Pinokkio! De vrolijke eigenaresse zal je hart stelen! Nu ben je ook vlakbij kinderboekenwinkel De Vrolijke Boekenwurm! Zeker de moeite van jouw bezoek waard. 

Bekijk ook alle andere leuke kinderwinkels in en om Alkmaar of breidt onze route uit met de mooie kinderwinkels in het naastgelegen Bergen. Veel plezier!