Sinterklaasintochten in de kop van Noord-Holland 2019

2 november 2019
Hij  komt, hij komt... Zijn jullie er klaar voor? Dat is mooi, want Sint zet ook dit jaar voet aan wal in Nederland. Maar wanneer komt Sinterklaas waar aan? Wij hebben de Sinterklaasintochten in de kop van Noord-Holland voor je op een rijtje gezet! Handig!

Hij komt, hij komt... en of hij nou zwarte, gele, schoorsteen- of stroopwafel Pieten meeneemt; wij zijn blij dat we Sinterklaas en zijn grappige, pepernoten strooiende vrienden weer welkom mogen heten! Misschien wel één van de gezelligste en voor kinderen de spannendste middag van het jaar!

Sinterklaas komt aan in Nederland!
Sinterklaas heeft dit jaar Apeldoorn uitgekozen om zijn grote aankomst op zaterdag 16 november te doen! Heerlijk om met warme chocolademelk en speculaas naar de televisie-uitzending te kijken. Maar natuurlijk willen we hem ook in levende lijve zien. Kom daarvoor naar één van de onderstaande intochten.

Alkmaar
Tijd: zaterdag 16 november om 13:30 uur
Locatie: Sinterklaas komt met de boot aan op het Waagplein. Het belooft weer een gezellig feestje te worden in Alkmaar.

Bergen 
Tijd: Zondag 17 november om 14:30 uur
Locatie: De intocht van Bergen begint bij de Hoflaan en eindigt bij de Ruïnekerk. In de stoet rijden en lopen behalve de koets met Sinterklaas natuurlijk ook alle Pieten mee. De Politiepiet gaat weer voorop, en verder zullen Kapiteinspiet, Opa en Oma Piet, de Muziekpiet, Pietje Peu en alle anderen zich weer laten zien en horen. Het Sinterklaashuis staat dit jaar in Schoorl! 

Schoorl
Tijd: zaterdag 23 november om 10:00 uur
De intocht in Schoorl is op 23 november. Rond 10.00 uur komt de Sint met zijn Pieten aan bij het Klimduin in het centrum en dan gaat iedereen samen met de Pietenband voorop Sitnerklaas naar het Sinterklaashuis brengen...

Hoorn 
Tijd: Zaterdag 16 november om 11:00 uur
Locatie: De sint komt aan in de historische haven van Hoorn. Vervolgens is er een ontvangst op de Roode Steen. De dag wordt muzikaal omlijst door diverse orkesten en met veel, heel veel pieten die een immense hoeveelheid pepernoten uitdelen.

Bovenkarspel 
Tijd: Zondag 17 november om 13:00 uur
Locatie: De Sint komt in Bovenkarspel aan in De Kolk. Ben jij er bij? 

Den Helder 
Tijd: Zaterdag 16 november 
Locatie: Sinterklaas komt in Den Helder aan op Willemsoord. Hij zal afmeren bij de Reddingsbootsteiger in de Binnenhaven tegenover de Flaneerkade. De verwelkoming zal door burgemeester Koen Schuiling en voorzitter HOB Mark de Graaf geschieden.

Enkhuizen
Tijd: Zaterdag 16 november om 13:00
Locatie: In Enkhuizen wordt de intocht ingeleid met een heus muziekkorps dat samen met de kinderen de sinterklaasliedjes doorneemt voor de Sint aankomt. Muziekkorps KSM staat om 13:00 uur gereed op de Dijk tegenover het Snouck van Loosenhuis. 

Medemblik
Tijd: Zaterdag 16 november om 16:15 uur
Locatie: Sinterklaas en al zijn Pieten komen dit jaar op 16 november aan in Medemblik! Het belooft weer een geweldige lichtjesintocht te worden. 

Koedijk
Tijd: Zondag 17 november om 13:00 uur 
Locatie: De Sint en zijn Zwarte Pieten komen aan bij de molen De Gouden Engel in Koedijk.  Rondom de molen is het terrein verhard en kunnen alle kinderen een goed plekje vinden om Sinterklaas welkom te heten.

Heiloo 
Tijd: Zaterdag 23 november om 11:00 uur
Locatie: Sint komt naar het gemeentehuis in Heiloo. Burgemeester Romeyn heeft Sinterklaas en alle Pieten uitgenodigd om te komen logeren in het gemeentehuis. Als iedereen wakker is op 23 november, starten ze om 11:00 uur op het bordes.

Broek op Langedijk 
Tijd: Zaterdag 23 november 
Locatie: Haven Broek op Langedijk, dorpsstraat Langedijk

Schagen
Tijd: Zaterdag 23 november om 12:00
Locatie: De Sint komt vandaag op bezoek in Schagen. De Sint zal een heuse intocht lansgaan. Ben jij er bij?

Ook doet Sinterklaas op 16 november zijn intocht in Anna Paulowna en Breezand. Van 09:30 tot en met 12:00 is hij in Anna Paulowna te vinden en van 13:45 tot en met 15:00 in Breezand. Pffff Sint heeft het er maar druk mee!

Op zondag 17 november doen Sint en zijn Pieten een bezoek aan Akersloot, Uitgeest, Heemskerk en Wognum. 

Een week later, op zaterdag 23 november komt de Sint ook nog aan in Oudorp, Benningbroek en Sijbekarspel! Wij gaan zelf altijd naar Oudorp. Sinterklaas komt aan bij de Kippenbrug, daarna loopt Sint door naar Wijkcentrum de Oever waar de winnaars van de kleurwedstrijd bekend worden gemaakt. Na een nachtje in het pietenhuis zal hij daarna op zondag 24 november langs gaan in Wognum, Egmond Binnen en Egmond aan de Hoef. Om 14:00 uur zal de Sint intocht in Burgerbrug plaatsvinden bij de Grote Sloot. 

We doen ons uiterste best om alle intochten te vermelden. Mochten we er eentje missen die er echt bij moet? Laat het ons weten via kopvannoordholland@kidsproof.nl!

Leuke Sinterklaasuitjes!

Er zijn ook heel veel leuke evenementen en activiteiten rondom Sinterklaas. Denk aan films, pietenhuizen en leuke (poppen)theater voorstellingen. Kijk hiervoor in onze uitagenda en volg ons via Facebook voor de dagelijkse dosis inspiratie!

Heeft Sinterklaas je hulp gevraagd bij het kopen van kadootjes? De leukste kinderwinkels vind je hier.

Veel Sinterklaasplezier!

#kidsprooftip: er zijn ontzettend veel leuke Sinterklaashuizen, Pakhuizen, Pietendorpen, etc waar Sinterkaas en zijn Pieten verblijven deze Sinterklaastijd. We hebben ze hier verzameld voor je!