Waar kun je sleeën in Alkmaar?

6 februari 2021
2021- Leuke sleeplekjes verhogen de sneeuwpret! Natuurlijk is het heel leuk om met de slee door de buurt te glijden. Maar met je slee van een heuveltje roetsjen is voor veel kinderen wel ultiem genieten!
Waar kun je goed sleeën in en om Alkmaar

Heuvels om te sleeën in Alkmaar en omgeving

Zal het nu toch écht gaan gebeuren? Een mooie witte wereld? We hebben in januari een klein beetje sneeuw gehad, maar een lekker pak dikke sneeuw, dat is al een tijd geleden! We gaan ervanuit dat de weersvoorspellers gelijk hebben, dus zondag een dikke jas aan, handschoenen, muts op en de slee mee! Maak een mooie sneeuwpop, doe een sneeuwballengevecht in de buurt óf zoek een sleeheuvel in de buurt om ervanaf te roetsjen! Wij hebben zelf 5 favorieten, die lees je hieronder:

De drie banken (Russengat) in Bergen (NH)
Tegenover Il Primo omhoog en het pad volgen, dan kom je bij de 3 banken.

De Klimduin in Schoorl 
Op de Klimduin is héél veel plek voor kinderen om te sleeën!De duinen van Hargen aan Zee
Parkeer op het parkeerterrein en loop aan de achterkant het parkeerterrein af (dus niet richting strand). Daar kom je al vrij snel hoge duinen tegen waar je heerlijk vanaf kunt roetsjen!Geestmerambacht, Broek op Langedijk
Als je linksom loopt heb je aan de acherkant van het meer een grote heuvel! Perfect om af te sleeën!

Oosterpark Alkmaar
In het Oosterpark heb je mooie groen grasheuvels die, als er een lekker pak sneeuw ligt, ideaal zijn om af te sleeën!

Rekerpark Alkmaar
Deze tip kregen we van een ouder. In het Rekerpark van Alkmaar is een hoge heuvel bij het speelgebied, die gemaakt is om ervanaf te roetsjen!

Heb je geen slee?
Geen probleem, want wij hebben slimme ideetjes waarmee je kinderen straks gewoon zonder slee van die heuvel afglijden! 

Klaar met sleeën?
Voor nóg meer sneeuwpret zijn er nog leuke spelletjes om te doen met sneeuw, zoals een ijsbel maken, een sneeuwengel en nog meer leuks! 

PS: mis je nog een hele vette sleeheuvel, die hier echt tussen hoort? Mail ons dan via kopvannoordholland@kidsproof.nl, dan zetten we 'm erbij!

Na de sneeuwpret met rode wangetjes weer binnen? Kruip dan lekker op de bank en geniet van warme choco. Bekijk onze 13 tips om zelf warme chocolademelk te maken die net anders is!