• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Naar Texel met kids!

30 april 2024
Stap de boot op en ontdek Texel! Het eiland is perfect voor een dagje uit, dat kan heel makkelijk vanuit onze regio. Je kunt er heerlijk genieten van de natuur, maar ook onwijs veel zien en doen! Wat ons betreft is Texel helemaal kidsproof!
Fotocredits Van Rooijen
Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en voor ons zó dichtbij! Een dagje Texel is vanuit onze regio heel goed te doen en superleuk, je hebt echt het idee dat je er even helemaal tussenuit bent. Je kunt Texel per boot bereiken vanaf Den Helder. De overtocht duurt maar 20 minuutjes! Hieronder vind je allerlei leuke tips voor een eiland-avontuur op Texel! 

1. Kaap Skil: Leuk & leerzaam
Leer van alles over de geschiedenis van Texel en over het leven op het eiland in een van de musea. Bij Museum Kaap Skil leer je bijvoorbeeld van alles over het leven dichtbij zee. Ook kun je heel wat onderwatervondsten bewonderen en een kijkje nemen in de maritieme geschiedenis van Texel.
 
2. Juttersmuseum
Bij Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora valt er onwijs veel te spelen en te leren. Zo is er een speurtocht en kun je leuke spelletjes doen. 


3. De vuurtoren: ga de hoogte in
Heb jij geen last van hoogtevrees? Neem dan een bezoekje aan de Vuurtoren van Texel! De toren is maar liefst 34,7 meter hoog. De toren heeft geen lift, maar je kunt de zes verdiepingen met de wenteltrap bezoeken. Op je tocht naar boven zul je veel leren over de geschiedenis van de toren.
 
4. Klimmen bij De Krim
Wil jij een nog grotere uitdaging aangaan? Ga dan klimmen in het Klimpark op Vakantiepark De Krim! Je kunt hier kiezen uit maar liefst 4 parcoursen op verschillende hoogtes. Natuurlijk zul je het hele parcours veilig gezekerd zijn. 
 
5. Binnen spelen: indoor speeltuin 
Op Vakantiepark De Krim heb je naast een klimpark ook nog de grootste indoor speeltuin van Texel! In dit overdekte kinderparadijs kunnen de kids zorgeloos springen, klimmen en glijden. De kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven terwijl papa en mama genieten van een drankje op het terras. 

 
6. Op pad in het Voedselbos
Tijdens je bezoek aan Texel moet je ook zeker een kijkje nemen in Het Voedselbos.  Je kunt er namelijk heerlijk fruit plukken of tulpen en genieten van wat lekkers op het terras of je uitleven in de speeltuin. Ze hebben een leuk kabouterpad en in het bos zit een leuke speelplek met houten speeltoestellen.


7. Boerderij 
Tijdens je eiland-avontuur moet er natuurlijk ook ergens gegeten worden. Zo kun je voor een lunch, diner of gewoon limonade met appeltaart terecht bij Boerderij Eethuis Catharinahoeve. Na het eten kunnen de kids zich heerlijk uitleven in de binnen- of buitenspeelplek.
 
8. Bospavilojoen 't Turfveld
Ook bij Bospaviljoen ’t Turfveld kun je heerlijk relaxen. Het paviljoen in het bos is de ideale plek voor een tussenstop tijdens een fietstocht of een wandeling.
 
9. IJsboerderij Labora
Heb je na al dat lekkers nog niet genoeg gehad? Maak dan een stop bij IJboerderij Labora. Ze maken hier heerlijk ijs van verse Texelse producten. Als je er dan toch bent, neem dan meteen een kijkje in de stal, waar ongeveer 120 koeien staan. Ook kun je je uitleven op het springkussen, een klimtoren en een glijbaan!10. Genieten aan zee
Ook aan zee kun je heerlijk genieten bij verschillende strandtenten. Zo kun je bij Paal 9 genieten met een mooi uitzicht op zee. Ook bij Paal 17 en Strandpaal 21 kun je heerlijk lunchen, borrelen en dineren met uitzicht op zee. Strandpaviljoen Kaap Noord is het meest noordelijk gelegen strandpaviljoen van Texel. Vanaf dit paviljoen kun je zelfs buureiland Vlieland zien!


11. Schaapjes!
Kom knuffelen met lammetjes! Dit kan namelijk op Schapenboerderij Texel. Hier hebben ze bijna het hele jaar door lammetjes. De lammetjes zijn dol op aandacht en laten zich graag aaien en knuffelen. Wil jij weten waar op Texel je allemaal lammetjes kunt zien? Houd dan de Lammetjesradar in de gaten!
 
12. Bioboerderij Novalishoeve
Ben jij meer geïnteresseerd in biologisch boeren? Ga dan op bezoek bij Novalishoeve Texel. Je kunt hier een kijkje nemen in het boerenleven en het lekkerste van het land proeven in het dagcafé.
 
13. Schapenboerderij Westerweg
Bij Schapenboerderij Westerweg is ook van alles te beleven. Je kunt hier in februari en maart knuffelen met de lammetjes, een leuke speurtocht doen of zelfs een nachtje komen logeren op de boerderij. 

14. Bezoek de zeehondjes in Ecomare
Een bezoek aan Texel is natuurlijk niet compleet zonder zeehonden te hebben gezien. Maak je bezoek aan Texel af met een bezoekje aan Ecomare; het natuurcentrum van Texel. Je kunt hier heel veel dieren zien zoals zeehonden, bruinvissen en heel veel verschillende soorten vogels. Sinds kort heeft Ecomare zelfs een echte octopus! 


15. Sommeltjespad
Het Sommeltjespad is een route van 1,5 kilometer gemaakt om goed kijken in de natuur te stimuleren. Maak van tevoren zelf een 'sommeltje' een beschilderd steentje) en laat deze achter langs het pad!
 
16. Mee met een garnalenvisser
Ga je toch liever het water op in plaats van het bos in? Ga dan mee Garnalenvissen op Texel! Op de boot kun je vissen naar garnalen. Deze worden vervolgens ter plekke bereid in een grote kookpot. Dat wordt smullen!
 
17. Aan de knutsel
Heb je nu nog niet genoeg gedaan op Texel? Neem dan een kijkje bij Landgoed de Bonte Belevenis. Hier valt namelijk nog veel meer te beleven! Maak bijvoorbeeld zelf brood, een kaars of zeep met de ambacht-strippenkaart.Veel plezier op Texel!

Blijf je liever iets dichterbij en ben je op zoek naar leuke tips voor ouders en kids in de Kop van Noord-Holland, klik dan hieronder!