• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

24x MEIVAKANTIETIPS IN DE KOP!

23 april 2024
2024 - Hoera, het is meivakantie! Heb jij al plannen om leuke dingen met je kinderen te doen? Lees hier onze tips voor leuke kinderuitjes en kinderactiviteiten in de meivakantie van 2024!
Meivakantie tips in de Kop van Noord-Holland

Tips voor meivakantie-uitjes in de Kop van Noord-Holland

Mega veel meivakantie tips

Lekker hoor, twee weken meivakantie in het vooruitzicht! We hebben weer een boel gezinsuitjes en kinderactiviteiten verzameld. Benieuwd naar wat er allemaal te beleven is deze meivakantie? Lees dan snel verder!

Word Waterwijs
Ga deze vakantie op speurtocht door het buitenmuseum, duik het waterlab in of stap onder de waterpoort. Ook Expeditie Waterwerken is weer open! Van 4-6 mei kunnen de kinderen bovendien creatief aan de slag tijdens Tussen Kunst & Kidz!

Zuiderzeemuseum word Waterwijs

Een dag vol avontuur
Loop het Blote Voetenpad, beklim de uitkijktoren, skelter, verstop en speel buiten in het avonturenpark tot je niet meer kan bij Land van Fluwel! NIEUW: Trekkerpad waar kinderen zelf hun bollen kunnen planten & rooien!

Land van Fluwel

Stoomsafari
Bij de Museumstoomtram zijn kids welkom voor een reis door een andere tijd. Bewonder stoomlocomotieven en ontdek de SpoorTuin. Tijdens de vakantie krijgen kinderen een GRATIS Stoomsafarikoffer vol leuke opdrachten.

Museumstoomtram

Plonsen maar!
Duik in zwembad Hoornse Vaart! Met in de vakantie ruime openingstijden, dagelijks gratis animatie en een 15-meter lange stormbaan in het 50-meterbad. En extra leuk: het buitenbad met supersnelle glijbaan is ook geopend!

Hoornse Vaart

Maak een kunstwerk
Laat je creativiteit de vrije loop bij Stedelijk Museum Alkmaar! Laat de kleine kunstenaar schitteren in het Museumatelier door een eigen kunstwerk te creëren. Ga aan de slag met verf, inkt, stiften, houtskool en potloden.

Stedelijk Museum Alkmaar

De grootste speeltuin in NH
Een 7 meter hoge kaas beklimmen, samen springen op meters hoge springkussens, glijden van steile glijbanen of een buikschuiver maken op het waterkussen bij Speelpark de Swaan. En vergeet de LEGO dag niet!

Speelpark de Swaan

Creatieve workshops
Ontdek jouw talent bij STUDIO C, het atelier van Museum Kranenburgh! Kinderen kunnen deelnemen aan diverse workshops, zoals het maken van een bewegend landschap kostuum, kleien van dieren, schilderen en weven met wol.

Museum Kranenburgh

10x Geestmerambacht
De perfecte bestemming voor een dagje uit in de meivakantie: recreatiegebied Geestmerambacht! Geniet van een wandeling, pak een terrasje of verken de avonturenspeelplaats. Ontdek alle tips in onze nieuwste blog!

Geestmerambacht

Museum BroekerVeiling
Deze meivakantie biedt Museum BroekerVeiling een unieke ervaring! Beleef de geschiedenis van de groenteveiling, veil zelf groenten, maak een rondvaart en experimenteer in het PROEFLAB met verschillende groenten.

Museum BroekerVeiling


Naar het zwembad
Tijdens de vakantie zijn er een scala aan leuke activiteiten te beleven bij Zwembad De Waterhoorn. Van zeemeerminnen tot schuimparty's en zelfs VR-bril snorkelen, er is genoeg te doen! Profiteer nu ook van vakantiekorting voor gezinnen!Nijntje de musical | 2+
Laat je in de vakantie meeslepen door het verhaal van Nijntje bij Theater De Vest. Het wordt een onvergetelijk feest voor peuters én ouders. Neem je Nijntje-knuffel mee en vier samen de verjaardag van Nijntje! Woensdag 1 mei in De Vest.

Lachen om een scheet 6+
Een middag vol humor en rebelsheid met "Stuntkont (6+)" in Theater De Vest! De jongens van 155 gaan tegen alle volwassen regels in terwijl ze vechten tegen het opgroeien. Een voorstelling met flauwe grappen en humor. Zondag 12 mei in De Vest 

Ontelbare activiteiten
Leer boogschieten en zwaardvechten bij de Soldatenschool, luister naar de verhalenverteller én doe mee aan de speurtocht 'Wie is het?'. Beleef een avontuurlijke meivakantie bij Huis van Hilde in Castricum!Zorg dat je erbij komt!
Het leven van een kersverse militair ontdek je bij het Marinemuseum! Kinderen kunnen een uniform passen, hun bed opmaken met militaire discipline en meedoen aan de 'Top matroos'-uitdaging.Kunstwerk van karton
Bouw mee aan een indrukwekkend kunstwerk van karton in Alkmaar! Sluit je aan bij de gratis workshops. Met karton, tape en helpende handen creëren we samen een levensgroot pronkstuk. Doe mee en laat je artistieke talent schitteren!Bevrijdingsfestival Alkmaar
Zin in een gezellig Bevrijdingsfeest met de kids? Kom dan naar de Gasfabriek in Alkmaar op 5 mei! Een kinderstormbaan, gratis percussie- en graffiti workshops en dansen op live muziek! En: bewonder het kartonnen Alkmaars kunstwerk!

Gratis versier pizza > download de coupon
Leuke kidsdeal bij Happy Italy in de meivakantie: Krijg t/m 12 mei een gratis versier pizza mét speeltje! Versier een hartige pizza met een grappig gezichtje. Of tover de zoete variant met Nutella in een kleurrijk kunstwerk.

Happy Italy meivakantie coupon

Nieuwe escaperoom! 8+

FORTtreffelijk in Markenbinnen heeft een gloednieuwe escaperoom "De Krijgsgevangenis". Jullie worden als dappere avonturiers gevangen genomen door de vijand en opgesloten in een mysterieus fort. Ontsnappen jullie?Expeditie Waterwerken
Bezoek de waterwerkplaats, roei zelf naar de voormalig Zuiderzee eilanden en leef je uit met de nieuwe stoere waterkanonnen: Expeditie Waterwerken is open vanaf 27 april! Extra reden om het Zuiderzeemuseum te bezoeken!Yes in my backyard
Ontdek het YIMBY Festival met de hele familie! Geniet van straattheater, circusvoorstellingen en meer bij Yes in My Backyard. Dans op de muziek van Apennotenpop, beleef avonturen met Boef en maak muziek met Kôlo.DAGJE AMSTERDAM

Lente in ARTIS-Park
Weet je waarom leeuwen zoveel slapen? En hoeveel een olifant eet per dag? Ontdek dit en meer tijdens een praatje van een dierverzorger. Of reis door de ruimte in het Planetarium. En wist je dat er in ARTIS onderduikers zaten in WO2?

Vette workshops bij Move
Beweging gegarandeerd tijdens een uitje naar Move Amsterdam! En naast de vaste Mobility Experience staan er weer workshops op het programma: Freestyle Football, een choreo maken, gipsbeeldjes schilderen en bonbons maken. Hoe leuk!

Vakantie in het Rijksmuseum
Waan je in de 17e eeuw en maak een hippe kraag. Chic hoor! Maak vervolgens een (zelf)portret op de voorhal, in de stijl van Frans Hals, of een stijl die je leuk vindt. Er is van alles te beleven voor de hele familie. Kom het ontdekken!

Verzetsmuseum Junior | 9+
Een middag in het Verzetsmuseum Junior is extra bijzonder rondom de Herdenking- en Bevrijdingsdag! Maak kennis met vier echt bestaande kinderen uit de oorlog. En zoek met je kind met het speurboekje naar antwoorden.

KONINGSDAG, MOEDERDAG en 4/5 MEI

Vrijmarkt tips om RIJK te worden

27 april is het Koningsdag! Gelukkig kunnen we het dit jaar weer vieren! Hoe kunnen de kids op een makkelijke manier een leuk centje verdienen op Koningsdag? Check de tips Knutseltips voor Moederdag
Voor alle papa's en kids die nog wel een paar leuke ideetjes kunnen gebruiken om mama in het zonnetje te zetten hebben we wat leuke tips op een rijtje gezet!

Kletspraat
Elk jaar staan we op 4 en 5 mei stil bij oorlog en vrijheid. Met de Kidsproof Kletspraat 4 & 5 mei praat je samen met je kinderen over Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

YAY, het is meivakantie, check onze UITAGENDA!
Er zijn ontzettend veel leuke uitjes deze meivakantie. In de Kop is echt van alles te doen. Workshops, kindervoorstellingen, museumbezoekjes, speeltuinen, de natuur in en nog veel meer. In onze uitagenda staan alle uitjes handig op datum!