Tips voor het Moederdagontbijt en knutsel tips!

9 mei 2023
Ik kijk er altijd naar uit; het moment dat de kindjes met hun zelfgemaakte vrolijke knutsels binnenkomen met een heerlijk zelf gemaakt ontbijtje! Wij hebben wat leuke ideetjes voor de papa's en kinderen :-)
Wij eten eigenlijk nooit in de slaapkamer, het ontbijttafereel speelt zich bij ons altijd in de keuken af als ik de ochtend van moederdag heerlijk mag uitslapen.

Verras mama met een ontbijtje

Wil je iets gezelligs op tafel zetten, wat de kinderen helemaal zelf hebben gemaakt?! Dan zijn dit leuke tips.

Wentelteefjes met vers fruit

Houdt ze van zoet? Dan zijn wentelteefjes een leuk idee voor moederdag. Heerlijk met kaneel en poedersuiker en extra lekker met vers zomerfruit!



En wil je eens wat anders dan het standaard croissantje? Dan is het rozijnenbroodje leuk om te maken! En het ziet er ook nog eens extra feestelijk uit! Bekijk hier hoe je het maakt >>>




Houdt ze van lekkere dingen én van bloemen? Dan is een appelroosje leuk om te maken. Daar zal ze dubbel blij mee zijn :-) Bekijk hier het recept van het appelroosje >>>



Zelfgemaakte muesli

Is mama meer een 'gezonde ontbijter' dan is de zelfgemaakte muesli (of granola) een goed idee. Het is snel en eenvoudig te maken, dus geen ingewikkelde toestanden. Bekijk hier het recept van de muesli >>>



Knutselideetjes

Kinderen vind het vaak leuk om zelf iets te knutselen voor hun vader of moeder. 

Roos voor moederdag

Met een eenvoudige vouwtechniek en een dip van kaarsvet maak relatief eenvoudig deze prachtige roos voor mama. Vouw een papierenzakdoek (keukenrol of toiletpapier) in de vorm van een roos door het papier eerst in een strook te vouwen en dan rustig om een satéprikker zodat het de vorm van een roosje krijgt. Doop het roosje daarna in een pannetje met gesmolten kaarsvet (kan natuurlijk ook 'au-bain-marie' als je je pannetje wil sparen ;)



Ketting voor moeders

Klei is voor veel kinderen favoriet. Als je de klei bakt en daarna schildert, kun je er een mooie ketting van maken. Zie hier een voorbeeld, maar je kunt natuurlijk ook je fantasie gebruiken. Vergeet niet het gaatje te maken voordat je gaat bakken. En maak het af met mooie verf, eventueel een lak en natuurlijk feestelijke glitters.



Sleutelhanger voor moederdag

Met strijkkralen maak je ook mooie liefdevolle knutsels voor moederdag. Wat dacht je van deze lieve sleutelhanger?



Een van mijn favorieten blijft trouwens de stoepkrijt-foto voor mama (ook leuk voor vaderdag). 



Fijne dag.

We zijn heel benieuwd naar jullie creaties. Je mag altijd je voorbeeld opsturen aan kopvannoordholland@kidsproof.nl of via Instagram @kidsproofkopvannoordholland met #kidsprooftip wie weet reposten we jouw berichten!

Fijne moederdag allemaal!

Bekijk hier onze andere blogs met inspiratietips!