De 25 leukste uitjes met kinderen in Alkmaar!

28 augustus 2018
Ga je een dagje weg naar Alkmaar met de kinderen? Kijk dan hier even voor 25 superleuke tips om te doen met kinderen in Alkmaar!

Wat te doen met kinderen in Alkmaar


Neem op een zomerse dag je picknick en kleedje mee naar ons mooie Cultuurpark de Hout. Lekker spelen en voetballen.

Zijn jouw kids ook zo dol op dieren? Wandel daarna dan even door naar Stadsboerderij de Hout, dat ligt ernaast.

Wil je dat de kids even hun energie kwijt kunnen? Kom dan naar trampolinecentrum Jump Skillz

Bootje varen, theetje drinken... Huur een bootje bij De Kraak of een electrische sloep bij Greenjoy en vaar met het gezin door de Alkmaarse grachten!

Vaar naar de Mient en trek bij IJssalon de Mient aan de bel voor een ijsje. Je hoeft je boot niet uit. De ijsjes komen ze naar je bootje brengen!Iets minder weer? Ga dan naar een leuke familiefilm bij Vue Alkmaar of Filmhuis Alkmaar. Ze zitten naast elkaar!

Wil je meer weten over Alkmaar? Bezoek dan het Stedelijk Museum. Hier leer je alles over de historie van Alkmaar. Ze hebben al leuke speurtochten vanaf 4 jaar.

Dagje shoppen? Alkmaar is zó leuk om te winkelen! Gebruik de Kidsproof shoppingroute om de leukste winkels van Alkmaar te ontdekken.

Eén van onze favorieten: speeltuin de OKB. Je kunt er heerlijk spelen, klimmen, glijden en bouwen.

De Kaasmarkt is echt een must see! Hier staat Alkmaar om bekend. Er is ook een leuke kinderkaasmarkt, maar meld je wel even aan. Check www.kidsproof.nl. LET OP: in 2020 geen Kaasmarkt ivm coronaDaarna kun je het Kaasmuseum bezoeken. Je kunt hier o.a. zien dat kaas en boter echt van de melk van een koe worden gemaakt!

Zin in een lekkere lunch met de kids? Er zijn genoeg lunchtentjes in Alkmaar die leuk zijn voor kids. Onze favorieten zijn Sencha en Brownies&Downies! Bekijk hier al onze tips voor lunchen met kinderen in Alkmaar

Alkmaar heeft een prachtig theater TAQA Theater De Vest. Mét mooie kindervoorstellingen. Ze staan allemaal op www.kidsproof.nl in onze uitagenda. 

Alkmaar heeft ook een aantal leuke festivals. Bezoek met je kids in de zomer De Hout op Stelten, Alkmaar Smult of Zomer in de Mare. Let op: alle festivals zijn afgelast in 2020 ivm corona

Met lekker weer is een picknick met een bezoekje aan de kinderboerderij leuk om te doen. In de Rekerhout zijn mooie picknickplekken en de kinderboerderij ligt ernaast!

Zwembad de Hoornse Vaart heeft binnen een groot zwemparadijs en buiten een groot bad met een ligweide en glijbanen. Goed voor een dagje uit!The Beatles, wie kent ze niet! Laat je kids ook kennis met ze maken in het Beatlesmuseum in Alkmaar.

Zin om lekker te knutselen of te bakken met de kids? Op www.kidsproof.nl vind je veel inspiratie voor leuke DIY’s!

Hortus Alkmaar heeft een kruidentuin, waterdiertjes en meer. Voor de kids is er een kinderspeurtocht. Je kunt kiezen uit vlinders, bijen en lieveheersbeestjes.

Stadsstrand De Kade is hét stadsstrand van Alkmaar. Kom om zandkastelen te bouwen, te borrelen en een vakantiegevoel te hebben!Lekker spelen in de speeltuin? Aan de zuidkant van Alkmaar zit Speeltuin De Hoef. Glij van de glijbaantoren, draai in de draaimolen of bouw een zandkasteel in de zandbak.

Bij slecht weer zijn er veel binnenspeeltuinen in de regio te vinden. Op www.kidsproof.nl hebben we veel tips voor leuke binnenspeeltuinen.

Heel veel plezier in Alkmaar!

Naar de website