• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De leukste kindvriendelijke restaurants in Alkmaar

13 februari 2024
Als je een dagje of een weekend in Alkmaar bent, wil je natuurlijk weten waar je het lekkerst kunt eten met kinderen. Of je woont in de buurt en wilt uiteten met de kinderen. Wij geven je de allerleukste plekjes!
Uiteten met kinderen in Alkmaar - kindvriendelijke restaurants in Alkmaar

1. De Eendracht in 't IJkgebouw

Het uitzicht is fenomenaal! Op het Noord-Hollands kanaal waar, zeker op een wat warmere dag, de hele dag reuring is. Prchtig industrieel gebouw, met heerlijke hapjes! Buiten is er een leuk speeltoestel en voor bij het terras een schommelbank. Nu naar: De Eendracht2. Villa Zoethout

Dit verborgen pareltje in het groen is echt een geweldige plek waar je heerlijk kunt tafelen en borrelen terwijl de kids zich opperbest vermaken! Helaas is het speelhuisje weg, maar er is een grote speeltuin buiten waar je zicht op hebt vanaf het terras. Met trampolines! Binnen is een leuke speelhuisje. En vergeet niet de naastgelegen kinderboerderij te bezoeken en de leuke Kabouterspeelplaats! Ga snel naar: Villa Zoethout

Villa Zoethout Alkmaar kindvriendelijk


3. Happy Italy

Als je op zoek bent naar indoor vermaak (want een mini-binnenspeeltuin), fun (open keuken!) en eten voor prettig budget, dan ben je bij Happy Italy aan het goed adres! Op naar: Happy Italy.

4. Restaurant Vito

Pizza zoals je hem in Italië krijgt. Ontzettend lekkere wijnen en een kidsproof kaart. Bij Vito zit je meer dan goed! Voor de kinderen is er een klein TV hoekje. Wel even reserveren! Ga nu naar: Vito.

5. Moeke

Oud-Hollandse gezelligheid vind je bij Moeke. Echt lekkere pannenkoeken! En niet alleen dat, maar ook stoofvlees en een visje vind je op de kaart. Op naar: Moeke.

6. Turfmarkt

Aan het gezellige binnenhaventje in Alkmaar vind je naast eerder genoemde Vito restraurant de Turfmarkt. Met een gezellig kinderhoekje en een uitgebreid en gevarieerd kidsmenu. Zit je op het terras? Dan kun je voor de kids zelfs een zwemvestje krijgen! Nu naar: de Turfmarkt.

Turfmarkt kinderhoek

7. Wolf Bar & Kitchen
Midden in de stad, aan de Mient, vind je Wolf Bar & Kitchen. Een lekker hippe stek, waar voor kinderen achterin de zaak een fijne speelhoek is. Lekker genieten bij: Wolf Bar & Kitchen.

8. Eetcafé De Binnenkomer
Op het plein van de Grote Kerk van Alkmaar, vind je dit oergezellige eetcafé. Het interieur is lekker retro. De kaart een eclectissche mix van bijzondere gerechten. Papadums, Mexicaanse runderstoof barbacoa en Koreaanse bouillon om maar wat te noemen. Heb ik je overtuigd? Reserveer dan snel een spot via: De Binnenkomer.

9. UMA
Bij restaurant Uma zijn ze dol op kinderen. Hier kun je zelf lekker tafelen. Genieten van de vele gerechtjes. Zijn de kids klaar? Dan kunnen ze X-Boxen, airhockey spelen en nog veel meer. Reserveer je plekje bij: Uma.

10. SOEPP
Een fantastische plek waar ze met bijna elke denkbare allergie wel raad weten. Elke dag 3 soepen op de kaart en daarnaast nog andere heerlijke gerechten én een fijne kinderhoek. Need we say more? Ga snel naar: SOEPP

Soepp Alkmaar kinderhoek

Zie ook de blog: lunch hotspots met kinderen

Of kijk zelf via onze Uit Eten pagina en filter op maaltijd (ontbijt, lunch, borrel, diner) en locatie!