Uitjes met kinderen in Heerhugowaard

27 juni 2023
De leukste uitjes met kinderen in Heerhugowaard? De Kinderboerderij, het theater, kindvriendelijke restaurants, bioscoop en nog veel meer. Wij hebben ze voor je verzameld in een handig overzicht!

1. Speelbos Waarderhout 

Ken jij Speelbos Waarderhout al? Nee? Dan is het de moeite waard om er een keer naar toe te gaan. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen in de natuur. Zo is er een wiebelbrug over het water, een kabelbaan en kun je lekker hutten bouwen in het struikgewas. Heerlijk!

Speelbos Waarderhout

2. Kinderboerderij de Bongelaar

Aan de Van Veenweg vind je Kinderboerderij de Bongelaar, waar je bijna alle diertjes kunt aaien. Superleuk natuurlijk! Deze kinderboerderij is zeven dagen per week geopend. 

Kinderboerderij de Bongelaar

3. Het Park van Luna

Op zomerse dagen is het heerlijk om aan het strandje bij Park van Luna te liggen, er zijn verschillende speeltuintjes te vinden. Of vind je een mooi plekje bij de waterpomp?

4. Theater

Bij Cool Kunst en Cultuur zijn regelmatig voorstellingen te zien die geschikt zijn voor kinderen. Musicals, dansvoorstelling en nog veel meer! Ook is er jaarlijks het Babbels peuterfestival. 

5. Op bezoek bij Tante Suus

Bij Tante Suus kun je de leukste kinderfeestjes vieren, maar je kunt ook gewoon 'op bezoek' gaan. Dan klieder je lekker met verf, ga rolschaatsen door de gangen of springen op het springkussen. Bij Tante Suus mag het lekker allemaal! 

Tante Suus

6. Filmpje!

Laat je lekker achterover zakken in Vue Heerhugowaard en geniet van de nieuwste kinderfilms... Popcorn erbij en genieten maar! Vue kun je goed combineren met een bezoek aan de Griek Minos Pallas, waar kinderen iets uit een schatkist kunnen kiezen na het diner. Of een diner bij de Beren. 

7. Binnen zwemmen

Bij zwembad Waardergolf en zwembad het Duikerdel kun je heerlijk spelen! Fijn op een regenachtige dag! Beide zwembaden beschikken over een peuterbad en een restaurant waar je een lekker ijsje kunt scoren. 

8. Glowgolf

Of wat dacht je van een mooi potje Glowgolf in Heerhugowaard? Deze baan vinden kinderen helemaal te gek! Je speelt in het donker, de banen zijn met blacklight verlicht. Deze tip is leuk te combineren met een bezoek aan Vue en/of restaurant de Beren. 

9. Jumpen
Jumpen doe je bij Jumpsquare in Heerhugowaard. Een groot indoor springpark, met heel gezellige zitjes en lekkere hapjes voor de ouders! 

10. Kabouterpad
Achter pannenkoekenrestaurant De Bolle Buik vind je het kabouterpad. Een leuke, korte wandeling met kleintjes!

4 x Kindvriendelijke restaurants en terras in Heerhugowaard

1. Restaurant Wonders

Bij restaurant Wonders in Heerhugowaard weten ze wel hoe je de kleine mensjes moet verwennen! Een heerlijke kaart en altijd iets te spelen!

2. Delphi
Grieks restaurant Delphi aan de Middenweg in Heerhugowaard is een fijn restaurant, want we weten het allemaal, bij de Grieken worden de kinderen als goden behandeld! 

3. Stroming
Stroming bij Winkelcentrum Middenwaard heeft een heerlijke kaart en een gezellige kinderhoek met speelkeuken. Leuk te combineren met een dagje overdekt shoppen of een bezoek aan bioscoop VUE. 

4. De Kolonist 
De Kolonist aan de Middenweg in Heerhugowaard heeft een kindermenu, kleurplaten, kinderstoelen én een leuke speelhoek. Hier kunnen de kinderen film kijken, krijten en spelen met speelgoed. Er is een tafeltje vlakbij de kinderhoek, dus die is ideaal!

Meer tips nodig? Check onze blog met tips voor uitjes met kinderen in heel Dijk & Waard, de beste Kidsproof restaurants in Hoorn of de leukste uitjes in Alkmaar