Uittips voor de lente in de Kop van Noord-Holland!

26 maart 2024
’s Morgens is het weer lichter, de vogeltjes zingen en steeds vaker komt het zonnetje door… de lente komt eraan!
Heerlijk deze tijd van het jaar met de groene knoppen aan de bomen, de krokussen en narcissen langs de weg en een heerlijke frisse geur in de lentebries! Tijd om weer lekker naar buiten te gaan…
 
Opening speeltuinen 
De speeltuinen zijn deze winter weer opgeknapt (in veel gevallen dankzij de vele vrijwilligers!). Sommige speeltuinen zijn zelfs uitgebreid met extra speeltoestellen. Sprookjeswonderland gaat 29 maart weer open! Zó leuk daar! Kijk wanneer jouw favoriete speeltuin open gaat in ons complete overzicht van speeltuinen in en om Alkmaar!
 
Speelbos
Razend populair zijn de stukken bos die speciaal voor de kinderen zijn ingericht met een waterpomp, loopbrug, blotevoetenpad en boomhut! In Schoorl hebben we een superleuk speelbos bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, maar Bezoekerscentrum de Hoep is ook in ieder jaargetijde een fijne plek. In het voorjaar ook heerlijk om de kinderen lekker te laten ravotten. Kijk hier naar alle leuke plekken in de natuur in de kop van Noord-Holland! En wil je tussendoor even koffie drinken dan staan er genoeg leuke kidsproof restaurants in de buurt in ons overzicht!
 
Lammetjes en andere jonge dieren
Het voorjaar betekent niet alleen groene knoppen aan de bomen, maar ook weer veel jonge dieren. Wie wordt daar nou niet blij van?! Kijk hier waar lammetjes te zien zijn in de Kop van Noord-Holland. In het seizoen zijn ook bij Stadsboerderij de Hout veel jonge dieren te zien. Deze kun je heerlijk komen bewonderen en knuffelen in de open weide. Leuk voor na school of op zaterdag!
 
Pluktuinen
Jawel! De pluktuinen gaan langzamerhand ook weer open. Superleuk om een keer een eigen bosje te gaan plukken (ook leuk voor jou in huis ;-). De leukste pluktuinen van Noord-Holland.
 
Knutselen
Wil je een middag knutselen met je kind(eren) maar weet je niet goed wat je kunt maken? Check dan onze rubiek DIY (Do It Yourself). Hierin vind je leuke voorbeelden van bloemen, schaapjes, vlinders en kuikens.  En echt niet moeilijk!
 
 
Strandtenten weer open!
Eind maart openen ook veel strandtenten hun deuren weer! Heerlijk toch, eerst lekker een stuk wandelen op het strand en daarna gezellig wat drinken en eten bij een strandtent. Wij houden ervan!  De leukste kidsproof strandtenten in de kop van Noord Holland hebben we voor je verzameld, ze staan met alle andere kidsproof restaurants in onze categorie Uiteten!
 
Geniet van de lente!