• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

24x Vaderdag verrassing

4 juni 2024
Vaderdag! Tips voor cadeautjes en originele verrassingen om te maken met de kinderen. Verras papa op Vaderdag met één van deze lieve cadeautjes!
Vaderdag tip en cadeautjes

Vaderdag tips: Cadeautjes en verrassingen

Bij ons is papa altijd heel blij met zelfgemaakt cadeautjes of verrassingen. Bij jullie vast ook! Bekijk onze tips voor originele presentjes die je zelf kunt maken / knutselen of kopen. Veel plezier vast!

Net als papa: maak een fotoboekje waarbij de kinderen papa nadoen. Bijvoorbeeld achter het stuur in de auto, bij de barbecue, werkend in de tuin, aan het werk achter zijn laptop. Het leukste is als ze papa’s (veel te grote) kleren en schoenen hierbij aantrekken.

Neem papa mee voor een stoer uitje zoals het klimbos of het blotevoetenpad.

Laat de kinderen een pot versieren en stop deze daarna vol met verrassingskaartjes. Op elk kaartje staat een leuke activiteit om komende tijd te doen. Elke week mag papa er eentje kiezen.

Verras vaderlief met een waardebon voor een weekendje weg naar “Tuinesië”. De tuin dus ;) Hoe leuk om samen een nachtje te slapen in een tent in de tuin.

Is papa wel de allersterkste van de hele wereld? Laten we het testen! Bedenk een parcours voor in de tuin of buurt dat papa moet afleggen. Als hij alle opdrachten heeft volbracht krijgt papa een zelfgemaakte diploma.

Hmmm… liefde gaat door de maag! Verras papa met zijn favoriete maaltijd of een heerlijk ontbijt op bed.Leuk voor creatieve en muzikale kinderen: maak een liedje voor je vader en geef een groot optreden op Vaderdag.

Hoe goed ken jij vaders? Zet een leuke speurtocht uit door de wijk. Laat papa onderweg grappige vragen en weetjes beantwoorden over zichzelf. Bijvoorbeeld: ‘Wat wilde je worden toen je klein was’. Zo komen jullie achter de leukste dingen.

Maak met het gezin (behalve papa natuurlijk) een kwartetspel over papa en speel dit op Vaderdag.

Regel in het geheim een fotoshoot van de kinderen en geef papa de mooiste foto ingelijst cadeau. Ook leuk: verras hem met een fotoshoot zodat hij zelf met de kinderen op de foto kan.

Klassieker: knutsel een mooie stropdas voor papa die hij uiteraard de hele dag moet dragen

Hou samen met papa een game-wedstrijd. Wedden dat papa niet tegen zijn verlies kan ;)Mist papa de kantoorsnoeppot als hij thuiswerkt? Maak of koop zijn favoriete snoepjes en geef hem een leuke gevulde pot cadeau.

Verzin voor Vaderdag een dagprogramma vol echte papa-dingen. Denk aan: scheerschuim schilderen, slipperracen, aftershave raden…

Doe maar chic! Maak een 5-gangen diner met alle favoriete hapjes van papa.

Nodig papa uit in de vader-spa. Borstel zijn haar, geef hem een gezichtsmaskertje én maak een lekker voetenbadje.

Is jouw vader geen ochtendmens en staat hij altijd te laat op? Knutsel een mooie klok als verrassing.

Maak een fotoboekje vol met de leukste of grappigste foto’s van papa met de kinderen.Laat allemaal vrienden en familie van papa een kort filmpje sturen waarin ze iets liefs zeggen en verras hem daarmee op Vaderdag.

Geef papa ’s ochtends een boekje met 50 bonnen voor knuffels en kusjes die hij de hele dag kan inleveren

Maak een stop motion filmpje over papa waarin je verteld dat je van hem houdt.

Maak je eigen ‘happy socks’ voor papa!

Geef papa een tegoedbon voor de auto met 3x 'privé wasstraat'.

Koop een groot schilderijdoek, waterballonnen en verf en ga in de middag samen met papa aan de slag. Vul ballonnetjes met verf en gooi ze op het doek. We zijn nu al benieuwd naar het resultaat.

Fijne Vaderdag!

PS: kijk nog even hier als je nog meer tips en ideetjes bekijken voor Vaderdag?