• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Varen in Alkmaar met een elekrische sloep van Greenjoy

28 mei 2024
We hadden geluk, want op de dag dat we gingen varen in Alkmaar was het prachtig weer! We huurden een bootje bij Greenjoy. Waarom? Je kunt online reserveren, je betaalt eenvoudig via iDeal of creditcard en je kunt per uur reserveren. Het zijn elektrische bootjes, dus milieuvriendelijk en ze zijn heel stil!
Via de site reserveerden we een sloep op vrijdagavond van 17:00 - 21:00 uur, dan hadden we lekker de tijd om door de grachten van Alkmaar te varen, maar ook om even stil te liggen, zodat de meiden konden zwemmen.

Vertrek onder het stadskantoor van Alkmaar
Onder het stadskantoor ligt de sloep van Greenjoy op de afgesproken tijd voor je klaar. Je krijgt vlak voor tijd een SMS dat je de boot kunt starten. (dus zorg voor een goed opgeladen mobiele telefoon). Er komt geen mens aan te pas en het is heel duidelijk uitgelegd via de link die je per SMS ontvangt. Alle kids en de proviand aan boord hijsen en daar gingen we...

Elektrische sloep
De boot is elektrisch dus niet alleen milieuvriendelijk, het is ook heel rustig varen. Zo geniet je extra van de rust, kun je elkaar goed verstaan en het stinkt niet!Plek genoeg
De sloep is erg ruim er is genoeg plek. Onze meiden hadden hun badlakens geïnstalleerd en lagen heerlijk te zonnen. Er zijn geen kussens aan boord, dus die zou je eventueel zelf mee kunnen nemen. (en neem een klein afvalzakje mee #handig!)Waar gaan we heen?
Omdat wij bekend zijn (en vaker varen) in Alkmaar hebben wij een heel leuk rondje gevaren. We gingen eerst richting de Halve Maansbrug aan de Hoornse Vaart, daar springen onze meiden graag vanaf en zwemmen daarna lekker rond. Achter de boot zit een klein trappetje, waardoor je weer makkelijke aan boord kunt klimmen. 

Van het zwemmen beginnen de maagjes te knorren. We bestellen telefonisch bij Restaurant Vito (Turfmarkt) 3 pizza's die klaar zijn als we het haventje in komen varen. Hmmmm dat gaat er wel in!Na de pizza varen we verder de stad in om bij IJssalon de Mient even te bellen voor een ijsje. Ze komen de ijsjes bij de boot brengen.Wij zijn enthousiast
Het varen met een bootje van Greenjoy is ons goed bevallen. Wanneer je terugkomt bij het stadskantoor, de boot weer aan de steiger hebt liggen en de stekker in het stopcontact hebt gestopt, hoef je alleen op de stopknop te klikken op je mobiel om je af te melden. Superhandig systeem. Je huurt bij Greenjoy al een sloep voor max 10 personen vanaf € 25 per uur. De borgsom is € 150.Wil je ook een sloep huren bij Greenjoy? Wat ons betreft is het een aanrader! Wij gaan binnenkort in ieder geval weer!

Tot snel op het water.