Duinwandeling met kinderen in Bergen aan Zee

22 april 2020
In de eerste tijd van de coronacrisis hebben we regelmatig gewandeld. We zijn ook in Bergen aan Zee geweest en daar hebben we toch een prachtige wandeling ontdekt!

Wandelen met kinderen in de duinen van Bergen aan Zee

Je parkeert je auto op de boulevard van Bergen aan Zee (beetje naar rechts) of je slaat bij de rotonde rechtsaf richting het Zeehuis (daar rij je recht op af), dan rechtsaf en aan het eind van de weg vind je een kleine parkeerplek.

Je loopt alsmaar rechtdoor. Let op hier mogen ook fietsers rijden, dus een beetje aan de kant! Het begin van het pad is verhard en prachtig met die hoge bomen en de duinen op de achtergrond.Op een gegevens moment zien we aan onze linkerhand een soort woestijnachtigde duinpartij. Wauw, prachtig zo met die blauwe lucht! De weg wordt al mooier want ineens duiken 2 zandwanden op waar je doorheen kunt lopen. Zoiets hebben we nog nooit gezien!Vlak na deze weg is er een bospad naar links. Een waarvan je denkt "kan je hier in" en dat pad moet je inslaan naar links.Met de kinderwagen of wandelwagen kan je dit pad niet lopen, dat loopt zo zwaar in het mulle zand! Op een gegeven moment moet je ook een flinke klim maken om het duin op te komen en kijk eens... daarachter is de strand van Bergen aan Zee!Uiteindelijk loop je de duin af en zo het strand op. Je gaat linksaf richting boulevard, waar je de strandafgang bij De Jongens oploopt. Je bent dat weer op de boulevard en loopt zo weer richting je auto.Een prachtig rondje van ongeveer een uur maar heel erg de moeite waard!

Veel wandelplezier en geniet van de omgeving en het uitzicht!

OOK LEUK OM TE LEZEN: we wandelen wat af en als we een leuke plek vinden, schrijven we daar een blogje over. Zoals de boswandeling in Bergen of de boswandeling in Schoorl. Beide de moeite waard! Check daarnaast ook eens onze 8 favoriete boswandelingen met kinderen in Noord-Holland.