7x doen met kinderen in Schagen

2 oktober 2023
Schagen is een superfijn stadje waar je veel kunt beleven met kinderen! Wij geven je dé tips om deze leuke stad te verkennen.
wat doen met kinderen in Schagen

In Schagen

1. UrbanTrickz
Sinds kort zit UrbanTrickz in Schagen, het grootste Freerunpark van Nederland! De kinderen kunnen zich heerlijk uitleven. 



2. Monkey Town Schagen

Een heerlijk indoor speelparadijs met gezellig zitje voor ouders. Hier kunnen kinderen eindeloos spelen! 

3. Escape room

Speel jij Charlie & the Chocolate Factory uit binnen de gestelde tijd? Supertof om te doen! 

4. Kinepolis & McDonalds

Ga naar de nieuwste films en combineer het met een speciaal combiticket met de McDonalds. Feest! Meer info: Kinopolis

5. Shoppen

Kleine meisjes maak je over het algemeen heel blij met SHOPPEN! Wij gaan heel graag naar boekhandel Plukker. Deze heeft een superleuke kinderhoek waar je even lekker kunt verdwalen in de boeken. 

6. Westfriese markt

In de zomer is er Westfriese markt in de stad. Er is ook elke week rond 11:00 een prachtige optocht met Friese paarden, koetsen en in Westfriese klederdracht verkleede mensen (en kinderen!). 

Lekker eten in Schagen met kinderen

1. Leuk! 

Dit restaurant heeft een echt huiskamergevoel. Alsof je bij een oude tante op theevisite gaat. Voor meer info zie: Leuk!

2. Wonders

Op de Markt vind je restaurant Wonders, waar ze een uitgebreide kinderkaart hebben en een speelhoek voor kinderen. Voor meer info zie: Wonders.

Rondom Schagen

Ook in de nabije omgeving van Schagen is veel te beleven. Wat ons betreft moet je hier zeker even langs! 

1. Vlindorado en minigolf: bewonder de vlinders in de tropische vlindertuin, speel lekker op de overdekte speelplaats en ga een rondje over de minigolfbaan op kunstgras. Heerlijk uitje als het weer even niet zo erg meezit, want in deze kas is het altijd lekker warm!

2. Land van Fluwel: trek kleding aan die vies mag worden en ga lekker ravotten bij Land van Fluwel. Met een skelterbaan, blotevoetenpad, verstoppertjesbos, klimkei, uitzichttoren en nog veel meer echt een fijne plek waar kinderen echt even helemaal LOS kunnen! 

3. Holle Bolle Boom (alleen toegankelijk van september t/m maart): in de Holle Bolle Boom kunnen kinderen eindeloos spelen. Er is een indoor speelparadijs, een zwembad én een buitenzwembad en speelplaats. 

4. Speelpark de Goudvis is een heerlijke speeltuin aan de duinrand van St. Maartenszee. Ze hebben een heel groot speelpark buiten, maar ook een groot indoor speelparadijs. Dus voor mooi weer én regen! 

5. Op steenworp afstand van Schagen vind je pluktuin By Broersen waar ze de allerbeste aardbeien van Noord-Holland hebben! Buiten het aardbeienseizoen is er ook ander fruit en bloemen te plukken, zie de website om te zien wat er op dit moment te plukken is! 

6. Zwembad Waarland. Een verborgen pareltje in boerendorp Waarland, waar zowel een chloor- als een natuurzwembad is. Dat is kicken! Met een fijne ligweide en veel schaduwplekken. 

7. To the beach! Het strand is altijd leuk! Vanaf Schagen kun je gemakkelijk naar de stranden van Petten (strandtent Zee & Zo) en Callantsoog (strandtent Woest). In beide plaatsen parkeer je gratis. 

Ben je op zoek naar meer leuke plekken met kinderen in de Kop van Noord-Holland, bekijk dan onze Eropuit tips!