Zomers dagje in de kop van Noord-Holland!

19 juni 2023
Zomervakantie! Hét moment om er met je kids lekker een dagje op uit te gaan. Ideaal om Alkmaar en omgeving te ontdekken als je hier niet vandaan komt, maar ook als je hier woont, is het leuk om een dagje de toerist uit te hangen! Alkmaar heeft een gezellig centrum, heel veel leuke kinderuitjes en bovendien duinen, zee en strand!
Op Kidsproof Kop van Noord-Holland staan de Uitagenda en de Eropuit-categorie vól met zomer activiteiten voor ouders & kinderen. Hebben jullie zin in een dagje Alkmaar centrum met de kids? Dan hebben wij leuke tips voor je verzameld. Zin om alleen maar te shoppen? Dan is deze Alkmaar Kidsproof shopping route heel leuk!

Onze tips voor een stukje Noord-Hollandse cultuur & fun!

Leuke musea:

Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk:dit is de grootste doorvaargroenteveiling ter wereld. Hier ontdek je hoe vroeger de groente werd geteeld en geoogst en hoe het daarna werd geveild. Er is van alles te beleven! Een speurtocht, een speciale audiotour voor kinderen (én volwassenen), de veiling, de rondvaartboot, de dieren en nog veel meer. Iedere woensdag in  juli en augustus is er een speciale kinderdag met knutselactiviteiten én springkussen!

Zuiderzeemuseum in Enhuizen: nieuw dit seizoen is het spetterende gedeelte "Waterwerken". Een leuk waterdoepark, héérlijk in de zomer!

Museumstoomtram in Hoorn: rij je deze zomer ook mee met de locomotief van Museumstoomtram? Doe dan meteen de Stoomsafari: een leuke speurtocht of neem een kijkje bij het kolenvuur op de voetplaat van de loco! Combinatie met boottocht kan ook!

Huis van Hilde in Castricum: in de zomervakantie kun je superveel leuke dingen doen bij Huis van Hilde in Castricum! Kom ook naar Hilde's Vakantiehuis en doe een leuke workshop, zoals buideltasje maken, mozaïken, boerderij bouwen, kleitegel maken of een rotstekening. Of speel de ArcheoGame of doe de speurtocht!

Lekker spelen:
Land van Fluwel in Sintmaartenszee: hier kun je niet alleen leren over het ontstaan van de tulp, maar ook lekker ravotten in het doe- en beleefbos, je weg zoeken door het doolhof én meedoen met de speurtocht samen met mascotte Zwiebol!

Speelpark de Swaan in Langedijk: dit speelpark heeft alle ingrediënten voor een heerlijk dagje uit! Plof neer op een van de ligweides terwijl de kids zich o.a. vermaken in de speeltuinen, bij Liedjesland, op de waterfietsen en op de skelters!

Sprookjeswonderland in Enkhuizen: hier móet je een keer geweest zijn: Sprookjeswonderland! Een mini-Efteling voor de kleintjes, met een sprookjesbos, kabouterdorp, varende bootjes, een treintje en heel vriendelijk geprijsd! Ze hebben sindskort een nieuwe attractie: de Hekspeditie!

Speelpark De Batavier in Bergen is een leuk speelpark voor uren speelplezier én na het spelen een potje midgetgolf!

De natuur in:
Buitencentrum Schoorlse Duinen in Schoorl: een heerlijk speelbos, een blotevoetenpad, kabouterpad, dierenvriendjespad; er is echt heel veel leuks in dit prachtige gebied! Lekker spelen of wandelen en bij IJgenweis iets eten en drinken! Top combi!

Zon, Zee en Strand en nog veel meer!
De kop van Noord-Holland heeft zoveel meer leuke plekjes om te ontdekken met de kinderen. Laat je verrassen en inspireren! We hebben de allerleukste tips voor je verzameld: de stranden, meertjes en zwembaden, de lekkerste ijssalons, kindvriendelijke restaurants én strandtenten en hippe kinderwinkels.

In de omgeving zijn leuke overnachtingsadresjes om van een dagje Alkmaar een heel weekend of week te maken! Want je hoeft niet ver te reizen om het echt vakantiegevoel te krijgen. Of je nu één van de vele campings opzoekt met speeltuintjes op elk veld, je gaat voor een overnachting aan zee of je slaapt in een pipowagen, in de omgeving van Alkmaar met bossen, de zee en het strand, kom je helemaal tot rust met je gezin!

PS: ook leuk als je in Alkmaar woont, een dagje dichtbij huis kamperen is net zo leuk als ver weg!

Fijne zomervakantie!