Zwemmen bij De Beeck in Bergen

11 december 2023
Minke ging met haar man en 2 kinderen: Hanna van 3 jaar en Levi van 5 jaar op zondagochtend lekker vrijzwemmen in zwembad De Beeck in Bergen. Ze ging voor Kidsproof op pad om te kijken of dit zwembad de moeite waard is! Lees je mee?
Zwembad de Beeck in Bergen, hoe is het daar?
Zwembad De Beeck is in september 2022 geopend en dat merk je aan alles. Een prachtig nieuw gebouw. Het zwembad is gehuisvest in een sportcomplex met meerdere sportzalen en heeft 2 zwembaden. Er is voldoende parkeerplek voor auto’s en fietsen.



De baden
Er zijn twee zwembaden, het doelgroepenbad en het wedstrijdbad. Het doelgroepenbad is ook voor kleine kinderen en heerlijk warm. De bodem van het verwarmde doelgroepenbad staat tijdens de recreatie uren altijd omhoog zodat kleine kinderen hier kunnen staan. Daarnaast zijn er gratis zwemvleugeltjes beschikbaar. Er ligt veel speelmateriaal in; grote zwembanden, dikke matten, ballen, allerlei klein speelgoed zoals gietertjes, emmertjes en duikmaterialen. Op zondagochtend is het hier heerlijk rustig en kinderen hebben alle ruimte om met alles te spelen.



Het wedstrijdbad is een 25-meter bad. Hier zijn volwassenen baantjes aan het trekken maar ook kinderen mogen hier lekker spelen, springen en duiken. Let er wel een beetje op dat ze niet boven op iemand duiken. Ook even oefenen voor de zwemlessen is hier mogelijk.



De kleedkamers en sanitair/douches
Er zijn veel kleedkamers beschikbaar die allemaal schoon zijn, een verademing als je daar staat op je blote voeten en met springende kinderen. Er zijn grote kleedkamers voor mannen en vrouwen, gezinscabines en en veel kleine hokjes. In de grote kleedkamers zijn gratis kluisjes en ook bij de andere kleedkamers zijn veel gratis kluisjes. De douches zijn lekker warm en schoon en ook de wc’s zijn schoon.



Horeca
Het zwembad heeft een mooie horeca voorziening. Vanaf het restaurant kun je het wedstrijdbad bekijken. Op de kaart staan diverse warme- en koude dranken, snacks, broodjes en ijsjes. De horeca kan je het beste gekleed betreden.



Conclusie:
De Beeck is fijn en overzichtelijk zwembad. Wil je in alle rust, lekker even een paar uur zwemmen/spelen dan is De Beeck een prima optie. Vrijzwemmen kan op zaterdag van 13.00 – 15.00 uur en op zondag van 9.00 – 15.00 uur.

Veel zwemplezier bij De Beeck in Bergen!

Minke