• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

ABC-Zwemles in De Beeck; ervaring van een moeder

24 mei 2024
Vinginyo (5 jaar) heeft wekelijks zwemles bij zwembad De Beeck. Wij vroegen zijn moeder, Astrid, naar haar ervaringen met de zwemles in dit Bergense bad.
ABC Zwemles bij Zwembad De Beeck in Bergen

Bij zwembaden in de omgeving was een lange wachtlijst. De Beeck is voor ons iets verder weg, maar wel een bewuste keuze. Ik kende De Beeck niet maar hoorde er steeds goede verhalen over. Daarom heb ik Vinginyo hier ingeschreven voor zwemles.

De zwemlessen
De zwemlessen in De Beeck vind ik super. Er is veel aandacht voor de kinderen en de ouders. De zwemlessen voor de eerste 2 niveaus zijn in het doelgroepenbad. Die kan je volgen via een net iets te klein scherm in de horeca.

ABC zwemles bij De Beeck in Bergen

Mijn zoon zwemt inmiddels in niveau 3 waardoor ik via het raam in de horeca alles kan volgen. Het voordeel hiervan is dat je de hele les ziet, alle vorderingen en ook de leuke oefeningen die ze doen. Plus dat er lekkere koffie en andere lekkernijen verkrijgbaar zijn bij de bar.

Fijne communicatie
Wat ik heel prettig vind is dat het elke laatste les voor de vakantie kijkles is. Je kunt de hele les volgen naast het doelgroepenbad of vanaf de tribune van het 25-meterbad. Tijdens de kijkles kan je veel vragen stellen. Uiteraard kan je ook elke les de laatste 5 minuutjes even bij de instructeur je vraag stellen mocht het nodig zijn. Er is bij De Beeck een open communicatie, ik ervaar dit als heel prettig.

ABC zwemles bij Zwembad De Beeck

Privéles of groepsles
Met Vinginyo hebben we gekozen voor groepslessen. Hij gaat als een speer, privélessen zijn hierdoor niet nodig. De groepen zijn niet zo heel groot en er is veel begeleiding voor alle kinderen. Mijn zoontje kijkt iedere week uit naar de zwemles, dus dat is een goed teken!

Zwemles Bergen ABC

Mascotte Madelief
Natuurlijk kennen we ook de mascotte Madelief. Bij de eerste les kreeg Vinginyo een zwemlestasje. Die nemen we elke week mee naar het zwembad. Er zitten ook stickers van Madelief op de ramen van de auto. Met de kleuren van die stickers spelen we altijd het spelletje ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’.

zwemles zonder wachtlijst

Afzwemfeestje
Ik ben blij dat we via via De Beeck hebben gevonden en dat we er nu zwemles mogen volgen. Over het afzwemmen heb ik al heel veel positieve berichten gehoord. Wij hebben het nog niet meegemaakt maar zijn benieuwd naar het feestje dat ervan gemaakt wordt!

Meer info over Zwembad De Beeck vind je hier!