13x de leukste binnenzwembaden voor kinderen

19 maart 2024
Heerlijk om een dagje te gaan zwemmen met de kinderen in een binnenzwembad, ook als het regent een goed idee. Eens een ander zwembad uitproberen? Wij zetten hieronder een spetterend overzicht van 14 leuke binnenzwembaden in de Kop van Noord-Holland op een rij!
Binnenzwembaden - vrijzwemmen in de Kop van Noord-Holland

Lekker zwemmen met je kinderen in een binnenzwembad!

Liever zwemmen in de buitenlucht? Kijk dan hier voor 20x buiten zwemmen in zwembaden en natuurwater in de Kop van Noord-Holland.


1. Zwembad Hoornse Vaart | Alkmaar

Zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar is een zwembad waar je met het hele gezin een dag vol binnen- én buitenplezier kunt hebben. Voor de allerkleinsten is er een waterspeeltuin. Hier kunnen zij zich uitleven met glijbaantjes, pompjes, fonteintjes en allerlei andere attributen. Voor de wat grotere kinderen is er een golfslagbad, het 50 meter bad, duikplanken en een grote glijbaan met discolichten waarin ze naar beneden kunnen roetsjen of de bucketgame doen.

zwembadhoornsevaart

2. Zwembad Oogduyne | Julianadorp
Het plezier spat er vanaf bij subtropisch zwembad van Landal Beachresort Oogduyne in Julianadorp. Voor de kleintjes is er een pierenbad met glijbaantje en voor de wat grotere kinderen een super lange glijbaan en in het diepere zwembad kun je je laten meevoeren met de stroomversnelling. Het water is lekker warm; je waant je echt in een tropisch zwemparadijs. Ben je moe geworden van al dat zwemmen? Kom dan even bij in het bubbelbad of aan de zwemmersbar.

ooghduyne


3. De Holle Bolle Plons | Tuitjenhorn
De Holle Bolle Plons in Tuitjenhorn is het binnenzwembad onder het dak van de Holle Bolle Boom. De Plons is geen zwembad, maar een tropische waterspeeltuin. Glij avontuurlijk naar beneden door de waterglijbaan met flitsende lichteffecten of kies voor de familieglijbaan waar je met de hele familie de Holle Bolle Speelboom naar beneden kunt glijden. Het Chinese bad is het diepste bad en is 1,35 meter diep.
 
LET OP: de Holle Bolle Plons is geopend van september t/m maart.  4. Aquacentrum | Den Helder
Elke zondag is het bij Aquacentrum Den Helder mogelijk om met het gezin te komen zwemmen. Geniet van het binnen- en buitenbad, spring met z'n allen van de duikplank en vermaak je in het water!

5. Zwembad De Wiel | Schagen
Zwembad de Wiel is een gezellig zwembad in Schagen. Je kunt er baantjes zwemmen, recreatief zwemmen, baby- en peuterzwemmen en zelfs discozwemmen! Zo is er voor iedereen dus genoeg te doen. Maak een bommetje of neem een duik in het grote bad. Ben jij uitgezwommen? Haal dan een lekker ijsje in het café.

6. Zwembad de Witte Brug | Castricum

In het weekend kun je heerlijk vrijzwemmen bij Zwembad de Witte Brug in Castricum. ’s Ochtends is er gezinszwemmen. Dit betekent dat je samen met je kind kunt oefenen en spelen in het sportbad. ’s Middags is er recreatief zwemmen. Zoef van de glijbaan, klauter op de matten in het water of spetter heerlijk in het rond in een van de baden.

7. Zwembad Den Krieck | Breezand
Vrijzwemmen, zwangerschapszwemmen, babyzwemmen en gewone zwemles; het kan allemaal bij Zwembad Den Krieck in Breezand. Doe mee aan een les, of bezoek het zwembad tijdens een van de leuke doe-dagen.

8. Zwembad Enkhuizerzand | Enkhuizen
Zin om te plonsen? Neem dan een duik in een van de baden van Zwembad Enkhuizerzand. Enkhuizerzand is een groot zwembad in Enkhuizen. Zwem in het wedstrijdbad, peuterbad of recreatiebad, of glij van de grote glijbaan. Ook kun je onder de waterval staan of spelen in de speeltuin. Er is dus genoeg te beleven!


9. Zwembad De Oase | Andijk
Zwembad De Oase is een fijn binnenbad op een vakantiepark in Andijk. Het zwembad heeft meerdere baden, een jetstream en is een leuke plek om even te gaan zwemmen met de kinderen. Doordat het zwembad heel overzichtelijk is, kun je de kleintjes goed in de gaten houden.

10. Zwembad De Waterakkers | Heemskerk
Bij Zwembad de Waterakkers kun je bijna iedere dag van het jaar komen vrijzwemmen. Dit zwembad in Heemskerk heeft een groot recreatiebad, een peuterbad voor de kleintjes en een diep wedstrijdbad voor de wat grotere kinderen. Met mooi weer is ook het buitenbad geopend. Ga van de glijbaan, neem een duik in het diepe of geniet van de bubbels in het bubbelbad; het kan allemaal.

11. Zwembad de Waterhoorn | Hoorn
Zwembad De Waterhoorn in Hoorn is een groot zwemcomplex. Je kunt er terecht voor recreatiezwemmen, familiezwemmen of zelfs wedstrijdzwemmen. Zo is er een groot bad waar je baantjes kunt trekken, maar ook een leuk badje met glijbaan. Wil je ook nog van de grote glijbaan? Spring dan in het recreatiebad.

Waterhoorn_Hoorn

12. Zwembad De Waardergolf | Heerhugowaard
Bij dit superleuke zwembad De Waardergolf in Heerhugowaard kun je een heerlijk dagje zwemmen met het hele gezin. Bij de Waardergolf kun je zelfs op iedere laatste vrijdag van de maand heerlijk swingen met je vriendjes en vriendinnetjes tijdens het discozwemmen.

13. Zwembad Campanula | Sint Maartensvlotbrug
Iedere dag is zwembad Campanula in St Maartensvlotbrug geopend voor een paar uurtjes vrijzwemmen. Neem een frisse duik in het grote bad,  plons in het kinderbad en speel in het peuterbadje met waterfiguren voor de kleintjes.

TIP: Check voor vertrek even goed waar je wanneer terecht kunt om vrij te zwemmen. Veel spetterplezier!