Dierenpark HoenderdaellTerug naar het overzicht

Een superleuk dierenpark in Anna Paulowna. Er is hier van alles te beleven!

Bruine beren gered uit Bulgarije, vrolijke ringstaartmaki’s, rondspringende wallaby’s, alpaca’s, de zeldzame sneeuwluipaard en vele andere dieren. De dieren en hun welzijn staan centraal bij deze dierentuin en de natuurlijke leefomgeving wordt zo goed mogelijk nagebootst. Dierenpark Hoenderdaell vangt ook regelmatig dieren in nood op.

Apeneilanden
Het apeneiland is het leefgebied van de kapucijnaapjes, doodshoofdaapjes en de nieuwsgierige ringstaartmaki’s. Het leukste moment om de maki’s uit Madagaskar te bezoeken, is tijdens een voerpresentatie.

Felgekleurde vogels voeren
De lorituin wordt bewoond door kleine felgekleurde vogels. Bij de ingang van het dierenpark zijn bakjes honingwater te koop die je op ieder moment van de dag aan de lori’s kunnen voeren.

Avitorium
Achterin het park bevindt zich het vogelverblijf. Diverse vogelsoorten zijn hier te bewonderen, waaronder verschillende soorten gieren, een condor, uilen, arenden etc.

Stichting Leeuw, een opvang voor grote katten, ligt ook in het park. De dieren die opgevangen worden komen bijvoorbeeld uit circussen, oorlogssituaties of bij mensen thuis vandaan. Op de galerij zijn educatieruimtes met o.a. een kattenquiz, kun je ervaren hoe een leeuw zich voelt in een hele kleine kooi en zie je misschien wel een leeuw jagen.

Stichting SOS Dolfijn is een educatief walvisopvangcentrum en biedt hulp aan bruinvissen, dolfijnen en walvissen in nood die levend op de Nederlandse kust terecht komen of dreigen te stranden. Zodra ze weer beter zijn, worden de dieren weer teruggebracht naar zee en daar vrijgelaten.

Goed om te weten
Rustpunt nodig tijdens je ontdekkingstocht door het park? Dan is het goed toeven in Restaurant Leeuw of horecapunt Spa Groen. Allebei met een mooie speeltuin naast de deur.

TIP: Volg jij ons als op Facebook daar delen we dagelijks leuke tips! En wist je dat we ook een maandelijkse nieuwsbrief hebben? Schrijf je hier in.

Landgoed Hoenderdaell

Van Ewijckskade 1
1761 JA Anna Paulowna
Openingstijden

7 dagen per week van 09:30-17:30 uur

Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs