WillemsoordTerug naar het overzicht

Ontdek het enorme complex Willemsoord, waar alles in het teken van de zee staat!
Jachthaven Willemsoord
De jachthaven is centraal gelegen op het complex Willemsoord, dat een diversiteit aan ondernemers en nautische en culturele instellingen huisvest. Een bezoek aan Willemsoord staat dan ook garant voor een gezellig dagje uit: musea, kunst & cultuur, maritiem, amusement, eten & drinken, nautische souvenirs

Musea
Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers geeft een beeld van de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen en veiligheid op zee. Neem plaats in de spectaculaire windtunnel en voel hoe windkracht 10 aanvoelt. Via het Heldenspel kan de bezoeker testen of hij of zij geschikt is om redder te worden.

Wie de marine écht wil beleven, moet bij het Marinemuseum zijn. Ontmoet zeehelden, bekijk uniformen en leef mee met grote zeeslagen. Uniek is onderzeeboot Tonijn, de enige onderzeeboot in Nederland die toegankelijk is voor het publiek. Aan boord vertellen oud-bemanningsleden prachtige verhalen.  Naast de verschillende exposities en de onderzeeboot biedt het museum diverse activiteiten voor jong en oud. Theatergroep Kennis door Theater treedt regelmatig op en kinderen kunnen een speurtocht lopen of komen knutselen in het kinderatelier.

Museumhaven

Met meer dan dertig bijzondere schepen, diverse werkplaatsen, een sleephelling, een restauratieloods, een afbouwkade, een dok en 't Schipperscafé vormt Museumhaven Willemsoord een prominent onderdeel van het nautisch kwartier op Willemsoord. Bij de VVV Willemsoord kunnen rondvaarten worden geboekt.

Kijk voor nog veel meer activiteiten en bezienswaardigheden op de website via de roze button.

Willemsoord

Willemsoord 47
1780 AD Den Helder
Openingstijden Zie de website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs