Museum BroekerVeilingTerug naar het overzicht

Varen en veilen bij de oudste doorvaar-groenteveiling ter wereld. Superleuk dit museum!

Museum BroekerVeiling is niet zomaar een museum. In Broek op Langedijk vind je de oudste veiling ter wereld. Hier is het veilen bij afslag ontstaan. Duik in de geschiedenis en beleef in ons binnen- en buitenmuseum hoe een groenteveiling ruim een eeuw geleden verliep.

Dit doe je allemaal in het museum
Doen en beleven staan hier voorop! Veil zelf groenten, maak een rondvaart, ervaar hoe het is om een echte keurmeester te zijn, aai de geitjes op het diereneilandje en eet lekker in het restaurant. Je beleeft het allemaal!

Bied mee op onze veiling, spannend!
Alle ogen zijn gericht op de authentieke veilingklok uit 1903 ….de spanning stijgt. Snel drukken! Te snel? Dan betaal je teveel. Te laat gedrukt? Dan zijn de groenten misschien aan iemand anders verkocht. Als bezoeker doe je echt mee aan de veiling. Een spannende en leerzame belevenis waarbij Hollandse groenten en een grappige veilingmeester de hoofdrollen hebben.

Ontdek het Rijk der Duizend Eilanden per boot
Het Rijk der Duizend Eilanden klinkt bijna als een sprookje! Vroeger bestond het gebied uit meer dan 15.000 eilandjes, nu nog enkele honderden. Hier konden de Langedijker akkerschuiten van tuinders van de akker tot onder de veilingklok varen….en nog steeds! De rondvaart brengt je in het prachtige, overgebleven deel van het Rijk der Duizend Eilanden. ErVAAR het zelf! Goed om te weten: Bij mooi weer beleef je de rondvaart in een open boot. Bij minder goed weer, zit lekker warm en overdekt.

Wil je liever zelf varen? Huur dan een fluisterschuitje of akkerschuit om zelf een vaartocht te maken. Of stroop je mouwen op, pak een peddel en huur een kano!

Onze Kidsproofreporters zijn er geweest! Lees hieronder in de blog wat zij ervan vonden!

TIP: dit museum is altijd leuk voor kinderen, maar er zijn hier ook regelmatig extra kinderactiviteiten. Die mag je niet missen! Hou onze
Uitagenda in de gaten!

Museum BroekerVeiling

Museumweg 2
1721 BW Broek op Langedijk
Openingstijden

Openingstijden in april t/m oktober
Dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur
In juli en augustus ook op maandag

Openingstijden in november t/m maart
Woensdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur

Kijk voor openingstijden tijdens feestdagen op de website

Prijs 4-12 jaar € 9,25 / Volwassenen € 17,50 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste kerstmarkten met kinderen

De leukste kerstmarkten met kinderen

Vrolijke kerstliedjes, genieten van warme chocolademelk, knapperende vuurtjes, leuke kerstfrutsels, levende kerststallen...

Het is weer kerstmarktentijd!

Bekijk hier onze 7 favoriete kerstmarkten!