Zuiderzeemuseum EnkhuizenTerug naar het overzicht

Kinderen kunnen zóveel leuke dingen doen in het Zuiderzeemuseum, dat een dag eigenlijk te kort is!

Echt waar, het Zuiderzeemuseum is zó leuk met kinderen! Wat dacht je van een kijkje in een oud schooltje of in een snoepwinkel van honderd jaar oud? Of van een speurtocht? Of ga je eens verkleden ‘in het verleden’.

BINNENMUSEUM
Het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum is niet alleen ontzettend leuk voor de hele familie, maar ook heel leerzaam!

Zee vol verhalen
Vrijdag 14 februari 2020 opent in het Zuiderzeemuseum de tentoonstelling "Zee vol verhalen". Deze tentoonstelling is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Er is een speciale kinderverhaallijn: Berend neemt de kinderen mee terug in de tijd, naar 100 jaar geleden! Hij laat je zien hoe kinderen leefden en heeft een antwoord op al je vragen. Met hoeveel mensen sliep je in een bedstede en welke kleren had je aan? Marretje de meeuw, de nieuwe mascotte, neemt de jongste bezoekers mee op een spannende reis. Zij klimmen op een vissersschip, kruipen in de bedstede, zetten een vissersboot in elkaar of passen verschillende mutsen uit de klederdracht. Vergeet ook niet je kennis te testen in het toen-en-nu-memoryspel; maak jij de juiste combinatie tussen historische en hedendaagse voorwerpen? Bekijk hier alvast een leuk filmpje over de nieuwe tentoonstelling:BUITENMUSEUM

Vanaf 4 april kan je weer genieten in het Buitenmuseum. De museumveerboot brengt je over het IJsselmeer naar het buitenmuseum waar je een wandeling door de geschiedenis maakt. Loop over de klinkerstraatjes langs meer dan honderddertig authentieke huizen, winkels en werkplaatsen uit dorpen rond de voormalige Zuiderzee. Jong en oud kan spelenderwijs kennis maken met de historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw. Help ambachtslieden in de Marker haven bij het prepareren van de netten, draai een touw in elkaar bij de touwslagerij, schuif aan in de schoolbanken of ga in gesprek met de Urker ‘bewoners’. In de schoolvakanties zijn er extra kinderactiviteiten.

Klik even door naar de website via de websitebutton voor meer info! 

Zuiderzeemuseum

Wierdijk 12-22
1601 LA Enkhuizen
Openingstijden Het binnenmuseum is vanaf 14 februari 2020 dagelijks geopend.
Het buitenmuseum is dagelijks geopend van 4 april 2020 t/m 25 oktober 2020.
Prijs Volwassenen €17
Kinderen (4-12)  €11
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

K I N D E R F E E S T J E S

K I N D E R F E E S T J E S

Wij hebben de allerleukste kinderfeestjes voor jou op een rij gezet in onze nieuwsbrief!

Neem snel een kijkje, er zit vast iets voor je bij!

Lees hier de nieuwsbrief