Zuiderzeemuseum EnkhuizenTerug naar het overzicht

Kinderen kunnen zóveel leuke dingen doen in het Zuiderzeemuseum, dat een dag eigenlijk te kort is!

Echt waar, het Zuiderzeemuseum is zó leuk met kinderen! Oók als het buitenmuseum gesloten is. In het binnenmuseum is met name de tentoonstelling Zee vol verhalen uitermate geschikt voor het hele gezin.

Zee vol verhalen
Deze splinternieuwe tentoonstelling bevat een speciale kinderverhaallijn: Berend neemt kinderen vanaf een jaar of negen mee terug in de tijd, naar 100 jaar geleden! Hij laat zien hoe kinderen leefden en heeft een antwoord op alle vragen. Met hoeveel mensen sliep je in een bedstede en welke kleren had je aan? Marretje de meeuw, de nieuwe museummascotte, neemt de jongste bezoekers tegelijkertijd mee op een spannende reis. Zij klimmen op een vissersschip, kruipen in de bedstede, zetten een vissersboot in elkaar of passen verschillende mutsen uit de klederdracht. Tijd over? Bezoek t/m 3 januari 2020 ook de tentoonstelling Kleren maken de vrouw. Hier leer je wat er allemaal kwam kijken bij het maken en onderhouden van kleding én ontdekken jullie samen hoe jij je eigen kleding een tweede of misschien wel derde leven kunt geven!

Bekijk hier alvast een leuk filmpje over de tentoonstelling ‘Zee vol verhalen’:BUITENMUSEUM

Vanaf 2 april 2021 kan je weer genieten in het Buitenmuseum. De museumveerboot brengt je over het IJsselmeer naar het buitenmuseum waar je een wandeling door de geschiedenis maakt. Loop over de klinkerstraatjes langs meer dan honderddertig authentieke huizen, winkels en werkplaatsen uit dorpen rond de voormalige Zuiderzee. Jong en oud kan spelenderwijs kennis maken met de historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw. Help ambachtslieden in de Marker haven bij het prepareren van de netten, draai een touw in elkaar bij de touwslagerij, schuif aan in de schoolbanken of ga in gesprek met de Urker ‘bewoners’. In de schoolvakanties zijn er extra kinderactiviteiten.

Klik even door naar de website via de websitebutton voor meer info! 

Zuiderzeemuseum

Wierdijk 12-22
1601 LA Enkhuizen
Openingstijden Het binnenmuseum is vanaf 14 februari 2020 dagelijks geopend.
Het buitenmuseum is dagelijks geopend vanaf 2 april 2021
Prijs Volwassenen €17
Kinderen (4-12)  €11
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

HALLO HERFST!

HALLO HERFST!

De blaadjes vallen van de bomen en de paddenstoelen schieten uit de grond. Het is nu echt herfst! Een heerlijke tijd om eropuit te gaan met de kids!

Ontdek hier onze herfst tips!