12 x zomerse spetterpret in en om Rotterdam

19 juli 2022
Naar het (buiten)zwembad is altijd fijn! Wij hopen natuurlijk op een lekker lange, zonnige zomer waarin we vooral véél buiten kunnen zwemmen. En omdat je voor de afwisseling vast ook wel eens naar een ander zwembad wil, hebben we een aantal spetterende openluchtzwembaden in de regio Rotterdam op een rijtje gezet. Goed voor heel veel waterpret!
We verzamelden de leukste buitenzwembaden in de regio Rotterdam
Het Polderbad
Naast zwemmen kun je in dit leuke buitenbad in Nieuwerkerk aan den IJssel ook spelen op de vrolijke speeltoestellen, van de glijbanen roetsjen en je mee laten voeren in de stroomversnelling. Ook is er een fijne ligweide en kun je er een ligbed huren. Het bad is alleen in de zomervakantie dagelijks geopend.



Zwembad Pernis
Geen groot maar wel een gezellig zwembad is het buitenbad in Pernis. Het diepe bad wordt met een touw afgescheiden van het ondiepe bad. Hier kun je van de glijbaan en spelen op de opblaasbare speelelementen. Ook is er een peuterbadje voor de kleintjes. Je kunt er snacks, ijs, drinken en snoep kopen en ook fijn: parkeren is er gratis.

Recreatieoord Binnenmaas
25-meter bad, springkuil, 2 duikplanken, glijbanenbad met 4 superglijbanen, kleuterbad met waterkanon en een peuterbad met waterrups. In het openluchtzwembad van Recreatieoord Binnenmaas hebben kids van alle leeftijden het naar hun zin. Het zwembad heeft bovendien een fijne temperatuur van 22 graden. Uitgespetterd? Dan lekker uitrusten op de uitgestrekte ligweide.



Zwembad Schoonenburg
Dit prachtige buitenzwembad aan de rand van Nieuw-Lekkerland heeft een afgescheiden peuterbad, een recreatiebad en een groot wedstrijdbad. Eromheen ligt een grote ligweide waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt op een de molens van het beroemde Kinderdijk! Er is ook een kiosk en er worden diverse activiteiten georganiseerd in de zomer.

De Windas
Dit mooie zwembad in Bergschenhoek ligt aan de rand van speelpark De Tuin van Floddertje. Hier vind je een grote ligweide, een groot peuterbad met leuke speeltoestellen voor de kleintjes, een wedstrijdbad met een hoge en een lage duikplank en een duikkuil. Leuk voor alle leeftijden!



Bronbad De Lockhorst
In dit fijne familiezwembad heeft jong en oud het naar de zin. Het zwembad is gevuld met bronwater, dat zacht is voor de huid. Spetteren kun je in het peuterbad, zwemmen in het grote buitenbad. Roetsj met z’n allen van een 4-persoonsglijbaan of ga springen op de air trampoline. Ook is er een gezellig terras voor een hapje en een drankje.

Zwembad De Fakkel
In dit buitenzwembad in Ridderkerk is er voor kleine én grotere kids genoeg te beleven. In het Dolfijnbad kan volop worden gezwommen, het Nijlpaardbad heeft een leuke glijbaan en de kleintjes kunnen volop spelen in het Zeeleeuwenbad en het Pinguïnbad. Ook is er een mooie ligweide met speeltoestellen, ligbedden en picknicktafels.



Wantijbad
Dit mooie openluchtzwembad in Dordrecht is ruim opgezet en heeft 2 grote baden en een speciale, lange speelgracht voor de kleintjes. De ligweides om de baden heen zijn extra groot, zodat ook in drukke dagen iedereen lekker kan zitten. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd en op de laatste dag van het seizoen mogen honden met hun baasjes komen plonzen!

Zwembad De Louwert
In dit grote buitenbad in Hendrik-Ido-Ambacht zit maar liefst 2.000m2 water! Er zijn 2 recreatiebaden, een kleuterbad, een kraterbad en een kleine en een grote glijbaan. Ga ook lekker bubbelen in het verwarmde bubbelbad. Uitgezwommen? De grote zonneweide heeft een aantal leuke speeltoestellen. Geopend van eind april t/m eind augustus.



Van Maanenbad
Dit monumentale bad stamt uit 1937 en is enige tijd geleden prachtig gerestaureerd. Het heeft een unieke ligging: een oase van rust tussen de huizen midden in Rotterdam. Hier kun je gewoon lekker zwemmen en chillen op de speelweide. Naast het buitenbad ligt een kunstgrasveld met doelen en baskets, tafeltennistafels en een speeltoestel.

Waal en Weidebad
Aan de rand van Heerjansdam ligt het gezellige Waal en Weidebad. Dit familiebad wordt duurzaam verwarmd met zonnepanelen. Er is een bad met speelelementen voor de kleintjes en een groot bad met glijbanen. Ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Geopend van begin mei t/m begin september.



Buitenbad Hoek van Holland
Dit buitenbad, ook bekend als het ‘Hoekse Badje’, is niet heel groot, wel heel gezellig. Het bad heeft diverse speeltoestellen en een apart peuterbadje. Er is een relaxte ligweide en er staan parasols. Vergeet ook niet even langs te gaan bij Oma’s hoekje voor een drankje en iets lekkers. Open van mei tot en met september.