Onderwaterhockey!Terug naar het overzicht

Dit is een spannende sport, want bij Onderwaterhockey komen de tegenstanders van alle kanten!
Onderwaterhockey is een sport die op de bodem van een zwembad wordt gespeeld. Het doel van het spel is een loden puck met behulp van een stick in het doel van de tegenstander te spelen. Onderwaterhockey is driedimensionaal. Tegenstanders komen niet alleen van voren of achteren, maar ook van boven. En de timing van de ademhaling is belangrijk. Anders zul je zien dat als je net voor open doel ligt, je naar boven moet om lucht te happen. Dit alles geeft deze snel groeiende sport een unieke, extra dimensie boven andere wedstrijdsporten.
 
Snelheid, techniek en een lange adem. Daar draait het om bij onderwaterhockey. Het spel wordt gespeeld op de bodem van het zwembad door twee teams, met als doel zoveel mogelijk doelpunten te scoren. Een doelpunt wordt gemaakt door een puck in het doel van de tegenstander te manoeuvreren met gebruik van een stick in de hand. Het spel wordt in goede banen geleid door twee scheidrechters te water en een hoofdscheidsrechter buiten het water. De basisuitrusting van de spelers bestaat uit masker, snorkel, vinnen, handschoen, stick, cap en gebitsbescherming.

Kinderen moeten minimaal in het bezit zijn van een A- diploma.

Wil je een keer meedoen om te kijken of Onderwaterhockey iets voor jou is?
Een introductietraining is uiteraard gratis en zonder verplichting.Informeer dan even bij de afdeling: onderwatersport@rbt98.nl.

RBT '98

Hoevelakenstraat 45
5045 GA Tilburg
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Winterwandelingen

Winterwandelingen

Naar buiten: een frisse neus halen, slootjes springen en natuurschatten zoeken! Check de vele natuurgebieden om ons heen voor inspiratie!

Naar de tips!