De leukste kinderboerderijen in Twente op een rijtje!

3 oktober 2023
Vind jij het ook zo leuk om met de kinderen naar de kinderboerderij te gaan? Wij ook! Maar voor de afwisseling is het ook wel een keer leuk om een andere kinderboerderij te bezoeken. Daarom hebben wij voor jou onze favorieten op een rijtje gezet. Lees je mee?
kinderboerderij in Twente

Kinderboerderij Dondertman

De groot opgezette kinderboerderij Dondertman in Holten telt heel veel dieren. Van kippen, varkens en geiten tot konijnen en cavia’s. Er is een knuffelwei waar je de schapen en geiten mag aaien en een knuffelhuis met konijnen en cavia's. Het leuke is dat je ze ook mag voeren! Voer is verkrijgbaar in de kantine of aan de kassa.

Kinderboerderij 't Weusthag

Gezellig tussen de geiten en bokjes rondlopen? Dat kan bij kinderboerderij 't Weusthag in Hengelo! Deze leuke kinderboerderij ligt aan de rand van het Weusthagbos in Hengelo Noord en heeft naast een kinderboerderij ook een echt hertenkamp! En de konijntjes kun je aaien in de knuffelhoek.

Kinderboerderij De Höfte

Op kinderboerderij De Höfte in Oldenzaal zijn veel dieren te vinden en leer je alles over het boeren- en buitenleven! Wist je dat ze hier heel veel zeldzame Nederlandse huisdierrassen houden? En dat ze in samenwerking met de dierenbescherming een speciale "eendenopvang" hebben? Ook is er een mooie Heemtuin te vinden met bronnen, vijverpartijen, sloten en paden. 

Kinderboerderij De Hofte

Kinderboerderij Erve 't Wooldrik

Maak kennis met Bapje, Bink, Biscuit en nog veel meer van hun vriendjes bij Erve 't Wooldrik in Enschede. Nu ben je natuurlijk nieuwsgierig geworden wie deze lieve dieren zijn? Bapje is een schaap, Bink is een geit en Biscuit is een gezellig varken. En zij zijn zeker niet de enige dieren op deze knusse kinderboerderij. Er zijn ook bokjes, konijnen, cavia's en andere dieren.

Kinderboerderij Noord

Op de knusse kinderboerderij Noord in Enschede vind je allerlei soorten dieren, maar vooral veel kippen en hanen. Lekker levendig! Deze vrolijke kippen lopen gezellig rond en kakelen de hele dag door. Maar ze hebben nog veel meer dieren. Wat dacht je van ezels, bokjes, geitjes, varkentjes, pauwen, herten en nog veel meer.

Hof van Eckberge

Ontdek de dieren uit Noord- en Zuid Amerika en Australië in de kinderboerderij van Hof van Eckberge in Eibergen, zij begroeten je graag! Het belevingspad voert je langs het groene en bloemrijke buitenterrein en alle verschillende dieren. Wat te denken van prachtige prairiehondjes die je kunt bewonderen en walibi's die je nog nooit van zo dichtbij hebt kunnen zien.