• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Kinderactiviteiten HoeveTerug naar het overzicht

Er valt veel te beleven en ontdekken in Hoeve Springendal en omgeving.
Er worden ook aan de kinderen gedacht op Hoeve Springendal! Er wordt ontzettend veel kidsproof georganiseerd! De activiteiten zijn ook toegankelijk als je niet overnacht op de Hoeve.

Paard en wagen 
Twee keer per week maakt koetsier Hennie een ritje door het oude Twentse landschap. Kinderen krijgen een invulformulier waarbij ze vragen moeten beantwoorden over natuur, cultuur en gebouwen die ze onderweg tegen komen.

Speurtocht met knapzak
Er is een spannende speurtocht uitgezet die onder andere langs de stapstenen bij de Bronnen en oeroude boerderij de Meerbekke komt. De kinderen gaan op zoek naar een verscholen beeldje in de holte van een oude beukenboom.  Onderweg zijn er verschillende opdrachten uit te voeren.

Excursie
Eens per week is er 's avonds een excursie van Staatsbosbeheer. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen hier aan deelnemen.

Bushcraft
In samenwerking met Natuurbeleving Springendal wordt af en toe in het hoogseizoen een Bushcraft georganiseerd. Op deze dagen gaan kinderen onder leiding van ervaren instructeurs allerlei activiteiten ondernemen, waaronder het maken van een kampvuur, het klaar maken van de slaapplek voor de overnachting in het bos en het onderzoeken van verschillende planten en dieren die hier voorkomen. De kinderen slapen dan ook in het bos.

Boerderij dieren

Elke ochtend om 9.30 uur en avond om 17.00 uur kunnen kinderen de boer helpen bij het malen van het graan en het voeren van de dieren. 

Vissen
Aan de vijver kun je lekker op karpers vissen.

Zandbak en speelplek
Op het erf is een grote zandbak en speelplek waar de kleinsten zich kunnen vermaken. Hierbij staan bankjes en lekkere schommelstoelen voor de ouders.

Klik door via de roze websitebutton voor meer informatie over Hoeve Springendal.

Tip: bekijk onze eropuit pagina voor leuke uitstapjes in de omgeving!

Hoeve Springendal

Brunninkhuisweg 3
7662 PH Hezingen
Openingstijden Zie website Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

We zijn altijd bezig met het verzamelen van de leukste uitjes en activiteiten in Twente! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste tips binnenkort in je mailbox.

Inschrijven!